בקשר לסקירה (השירשור ארוך מדיי)

ענתש

New member
בקשר לסקירה (השירשור ארוך מדיי)

יש סקירה מורחבת וסקירה מאוחרת - אל תבלבלו בינהן ! קופת החולים שלך צריכה ליידע אותך שמגיעה לך סקירה אחת בלבד בהריון לבחירתך א ב ל את יכולה לבחור בין סקירה מאוחרת (10 דקות. בחיי. לא עוברים על כל המערכות, בודקים רק פיגור בגדילה וכאלו) ובין סקירה מורחבת - שהיא גם סקירה מאוחרת, רק יותר ארוכה (ממומלץ, כולל מעבר על כל המערכות, בדיוק כמו בסקירה מוקדמת וארוך יותר, אבל בכל זאת בערך 20 דקות בדרך כלל). במאוחדת הסקירה המורחבת כוללת השתתפות עצמית של 200 ש"ח בבדיקה ואילו סקירה מאוחרת רגילה היא חינם. אני לא יודעת איך זה בכללית...

ashlaya

New member
באיזה קופה את?

לי הבטיחו על המוקדמת החזר של 50 אחוז ועל המאוחרת מבקשים בקופה התששפות של 200 ש"ח איך זה????

ענתש

New member
אני במאוחדת

במאוחדת מממנים רק סקירה אחת, מוקדמת או מאוחרת לבחירתי. המאוחרת היא חינם, אלא אם אני רוצה מורחבת (הסברתי את ההבדל בתחילת השירשור) ואז זה בהשתתפות עצמית של 200 ש"ח. כמו כן הם מחזירים החזר של 500 ש"ח על סקירה פרטית אבל אז את מאבדת את זכותך לעשות עוד סקירה (כלומר, החזר אם עשית משהו במקום המורחבת או המאוחרת אצל רופא פרטי). אני עשיתי מוקדמת באופן פרטי והרופא נתן לי חצי מהסכום (1000 ש"ח) קבלה על "יעוץ" שבחלק מהקופות אפשר לקבל על זה החזר. אבל במאוחדת אפשר לקבל החזר על יעוץ רק אם המייעץ הוא מנהל מחלקה בבית חולים, או פרופסור. ברונשטיין הוא לא זה ולא זה אז לא קיבלתי החזר בכלל. יכולתי לקבל 500 ש"ח החזר על חצי הקבלה השני ("סקירה") אבל אז לא הייתי יכולה לעשות סקירה מאוחרת על חשבון הקופה, הייתי מאבדת את זכותי לסקירה. מסובך - נכון ?

anat_i

New member
בכללית זה די דומה

אפשר לעשות סקירה אחת, או מוקדמת או מאוחרת באופן מורחב ובהשתתפות עצמית של 110 ש"ח ואת השניה אפשר לעשות רגילה ולא מורחבת בחינם. אם את עושה פרטי יש השתתפות של עד 300 ש"ח (אם אני זוכרת נכון) אבל אז את מאבדת את זכותך לעשות את אחת הסקירות באופן מורחב דרך הקופה (ובהשתתפות של 110 ש"ח כמו שציינתי קודם). מה שכן, הסקירה המוקדמת המורחבת ארכה 40 (!!) דקות וכללה ירידה לפרטים קטנים, כולל ספירת עצמות האצבעות שזה דבר חשוב מאד, שיכול להצביע על תסמונת דאון. הסקירה המאוחרת שהיתה לא מורחבת ארכה 20 דקות אך נסרקו כל המערכות כולל ספירת האצבעות, שעד כמה שידוע נחשב לדבר מינימלי מאד בסקירת מערכות גם לא מורחבת (ואת זה אני אומרת מתוך ניסיון של 3 הריונות, שבכל פעם עשיתי סקירה במקום אחר) ומפליא אותי שאיפה שאת עשית זה לא כך.

אסנת+

New member
חוויות מהקריה בקופ"ח אתמול

אז כמו שאמרתי הייתי בסקירה מאוחרת בגני תקווה - "מרפא". בקיצור: אכזבה. לא ביקשתי ספציפית את הרופאה ונפלתי על הרופא, ממש חוסר יחס, ממלמל לעצמו כל מיני דברים לא מובנים, בקושי מקבלים תשובות על שאלות, וכל הבדיקה לקחה פחות מ 10 דק´ ! אז לידיעת כל השואלות על הנושא מאתמול. שווה לעשות באופן פרטי ולשלם על זה, חשוב לשקט הנפשי. יום טוב

etilly

New member
לא יכולה להסכים איתך...

עשיתנו סקירה מאוחרת דרך הקופה והיה נפלא! איך שהתחלנו, אמרתי לרופא שלא ביצענו סקירה מוקדמת, והוא היה סופר סובלני, עבר על הכל לאט לאט, הסביר לנו כל מה שרואים על המסך, ענה על כל השאלות ואחרי חצי שעה חייך ואמר: "זהו! בהצלחה!" היה ממש אחלה! כנראה שכמו בהרבה מקרים, הכל תלוי על מי את נופלת (גם בלידה זה ככה,לא??)

אסנת+

New member
אמת

תלוי על מי את נופלת ולכן חשוב במקרה כזה להזמין מראש רופא שידוע שהוא טוב ! ואני מאחלת לכולנו שבלידה נקבל צוות טוב.

shy-angel

New member
הכל תלוי ברופא

אני עשיתי את הסקירה המוקדמת (דרך קופת חולים מכבי - ברמת מרפא) מאוחר מידי והרופא שעשה אותה מיד הזמין אותי לסקירה נוספת כעבור 3 שבועות, ואף הוסיף שהסקירה המאוחרת (שאותה אני עושה הערב) תהיה אף היא מורחבת כדי לכסות את כל האפשרויות ולהיות בטוחים שאנחנו לא מפספסים כלום ! יש יתרונות לבדיקה פרטית, אבל אני חושבת שדרך קופת חולים, אם נופלים על רופא טוב, יש להם מחוייבות כלפייך שנשמרת. ואגב, סקירה מוקדמת דרך מכבי עולה "רק" 980 ש"ח, מה שמקל לפחות מבחינה כלכלית על כל העסק.

anat_i

New member
980 ש"ח???

במחיר כזה אפשר לעשות פרטי!! אני שילמתי על סקירה מוקדמת מורחבת דרך הקופה (כללית) 110 ש"ח!!

למעלה