בקשר לסקר

badphish

New member
בקשר לסקר

אני מפחד מהמוות בגלל שאני לא יודע מתי הוא יבוא למרות שאני יודע שהוא חייב לבוא

IC4

New member
קטע מטריד כל הקטע הזה

ציטוט ממילותיו של החכם רבי ט. דרדן : תדע -אל תפחד - שיום אחד אתה תמות. ציטוט ממילותיו של הטיפש א.א.: רק שני דברים בטוחים - המוות ומיסים. אגב אם כבר א.א. ומדע בכלל לא נראה לכם שמדע יוצר מאטריקס שכזה שאנשים מאמינים בכל מה שנאמר כי זה בדוק אבל אף אחד מאיתנו לא באמת בדק כלום
והרי המדע לא יודע כלום בסופו של דבר, לא יכול להסביר למה (מה שעלול להוכיח ש"למה" זו שאלה מיותרת לרוב), ובכלל תמיד משתנים הדברים שיודעים. כמו הפרק ב FRIENDS שפיבי מתוכחת עם רוס על האבולוציה "i studied evolution my entire adult life" והיא מוכיחה לו שפעם חשבתם אתם האינטלקטואלים של העולם שהעולם הוא שטוח ושאי אפשר לפצח אטום תמיד נדחוף את המדע למשהו שעוד לא ידענו, ולכן אני רוצה שאנשים יישארו פתוחים לדברים שגם אינם קשורים ל"מדע".

srullli

New member
יש משהו בזה :)

קצת מוזר לבוא ולהגיד על כל דבר מדעי שהוא הצודק והנכון ובלתי ניתן לעירעור , כי זה שהוא מוכח וידוע לכל - זה בעצם משהו שמספרים לנו על כך ,משהו ששמענו עליו, אבל לא בדקנו או ראינו במו-עיניינו, וזה לא אומר בהכרח שהוא באמת קיים. כמו שמישהו יאמר לנו (או אפילו כמה!!:)) שכדוה"א עגול , נוכל להאמין בזה בדיוק כמו מישהו שיאמר לנו שהוא נחטף ע"י חוצנים . שלא תבינו לא נכון.... אני מאמינה במה שנאמר ומגיע אליי לגביי המדע. ומאידך אני גם לא שוללת סיפורים מוזרים וכביכול לא מדעיים של אנשים פשוטים אחרים.... זאת סתם נקודת ראייה מעניינת...

Master Boo

New member
אבל זה כל הקטע של המדע-

הוא אבסולוטי, עד שמישהו מוכיח אחרת... כל הדברים ה"מדעיים" אמורים להיות קבועים- קבועים נכון לעכשיו... יכל להיות שמחר נבין ש1+1 זה בעצם 417,729... מי יודע?...

srullli

New member
זה בסדר.... .

סה"כ בעולם המסויים בו אנו חיים זה מה שאנו מכירים ויודעים.... מה שאני מתכוונת בעצם זה שיכולות להיות הרבה אפשרויות לצורת החיים שלנו, ז.א. כמו למשל הרעיון הזה שהועלה פה בין השאר, שאתה לבד בעצם בעולם, כמו במעין ניסוי , אפשר לומר, שכזה, וכל מה שמסביבך (האנשים,הטבע,המידע שברשותך ש"נספג" אצלך בראש מהעולם החיצוני) זה הכל רק משהו ש"מאכילים" אותך בו, רק כדיי לבדוק את תגובותייך, או בכלל מעין משהו מדומה שיצרו במיוחד בשבילך, או למשל עוד סברה שהועלה פה מתישהוא שבעצם כל מה שאתה מרגיש ורואה והכל זה בעצם איזה תעתוע ופרשנות מצד המוח, כלומר המוח , או המחשבה , זה כמו מעין מחשב בעצם , שיוצר עבורך מעין עולם מדומה שבו נדמה לך שהכל אמיתי בו (ממש כמו במאטריקס :) ) כשלמעשה מדובר סה"כ במעין אותות חשמליים שאומרים למוח שלך ולמחשבה שלך שאתה מרגיש עכשיו משהו, שכואב לך משהו,ולמרות שזה נדמה לך מאוד מוחשי, זה בעצם הכל אשלייה. אז בעצם עם כל הסברות והרעיונות האלה (ויש כמובן עוד הרבה שלא עלו לי עכשיו למוח), מה שאני בעצם אומרת זה שהדרך שבה אתה חיי כיום, וצורת החיים שלנו בכלל היא לאו דוקא דבר "מדעי", ובדוק, ולכן כל מה שנאמר לך ומספרים לך אולי הוא בחלקו מעין אשלייה או משהו שמגיע ל"עולם" שלך כדיי לבדוק את תגובתך בהתאם, ואולי הכל באמת קונספירציה אחת ענקית, בדיוק כמו שכולם פה חושבים על כל מיני דברים אחרים כמו הנחיתה על הירח, או רציחות פוליטיות או כל מיני דברים אחרים , שכמובן בפורום זה מתרצים הכל חצי בצחוק וחצי באמת כ"קונספירציה" איומה כזו או אחרת, אבל מי בעצם יודע את האמת המוחלטת....?.... הרי רק עד שתראה בעיניים משהו תוכל להאמין! אבל מי יודע, אולי גם זה תעתוע או אשלייה או אפילו סתם טעות אופטית מטופשת של העין.... וסה"כ בעולם שנראה לנו כאמיתי באמת לוקחים כל דבר שהוא בלתי ניתן לעירעור ואבסולוטי וישר חושבים איך להוכיח אותו בצורה מדעית.... חוץ מזה , לך תדע אולי עוד כמה זמן יגלו שכל הבסיס להוכחות ולנוסחאות המדעיות היה בכל הזמן הזה מוטעה , ופתאום מישהו באמת יגלה ש 1+1 זה 417,729 כמו שאמרת
*( סליחה על המגילה השיגרתית שלי .... :) )

RedStorm

New member
מוח בקופסא

רוב האנשים מאמינים במה שהם רואים וזאת הנקודה - מה שרואים זה מה שיש ---------------אבל לדוגמא אם תראי משהו לא הגיוני משהו לא שיגרתי כמו אור מהלך לו ברחוב - משהו כמו שב י נ ה ראתה בסיפורה את לא תאמיני שאת רואה אור בצורת עיגול מרחף לו מעל האדמה לידך ואת תחפשי מייד הסבר הגיוני לזה..... לא? משהו מדעי שיוכל להסביר את זה (אני לא יודע לאן אני חותר אז אני מפסיק) בכל מקרה יש כזה משפט (אני לא בטוח) שלכל דבר יש יוצא דופן האם זה גם במדע המדיוק ככה?

srullli

New member
אני לא יכולה להשיב לך

על דבר יוצא דופן כי אין לי מושג ....... :) בעצם אם חושבים על זה אז אין במיוחד על מה להתווכח או לנסות להבין את המדע, זה דבר ברור והגיוני למוח, כל דבר שנראה או נמשש יהיה סה"כ באמת מבחינתינו ראציונאלי, ובכלל כל דבר שיהיה בעולם ה"אמיתי" שלנו (לא כולל כל הקונספירציות - נאמר לנו על גילויה של הוכחה חדשה באמצעי התקשורת וכו´.....) הגיוני ומובן ומוכח ובלתי ניתן לעירעור ישר יסווג לערך ה"מדע" באופן דיי מיידי וללא שאלות ..... וכן, סביר להניח שאם הייתי פוגשת באור מהלך הייתי קודם כל בודקת הסבר הגיוני ו"מדעי" לתופעה כדיי לשלול אפשרויות שונות...... (וכדיי להסביר לעצמי אפשרויות חדשות אחרות .....) בכל זאת קצת נראה לי משעשע שהמדע שמתיימר להיות כ"כ מדוייק ומוכח, משתמש לעיתים באקסיומות, שהן בלתי ניתנות לעירעור, והגיוניות לכל, וברורות מאליו, ועם זאת גם לא ניתנות להוכחה (!) (כמו שבין 2 נקודות יחבר קו), לצורך נוסחאות והוכחת דברים אחרים כדיי שכן יהיו מדוייקים (ע"י הוכחה משולבת באקסיומות לא מוכחות , למרות שדיי מובנות...) וכך יצטרפו גם הם לעולם המדעי ..... (האמת שרשמתי קודם הודעה קצת יותר ברורה והיא נמחקה..... איזה יאוש)

IC4

New member
המדע מעולם לא שלל

אף פעם לא שמעת מדען זקן שמתלונן ש"לא ייתכן קיומו של כדור אור" לדעתי להפך אפילו - כל אחד ואחד מהם מתפלל כל יומיים שהוא יזכה להפגש עם דבר זה אני שולל את השלילה

למעלה