בקשר לעבודה ופיצויים

גוניה

New member
בקשר לעבודה ופיצויים

סליחה על ההודעה החדשה, אני יודעת שדנו פה הרבה בנושא והיו הרבה קישורים אבל אני לא מצליחה למצוא אותם! הודעתי היום טלפונית למחלקת כ"א בחברה הגועלית שאני עובדת בה , שאני לא חוזרת מחופשת הלידה והתבקשתי לשלוח מכתב עם הודעה רשמית על התפטרותי. מכיוון שאני יודעת שהם יחפשו כל פרצה כדי לתת לי את המינימום האפשרי, רציתי להתייעץ איתכן לגבי נוסח מכתב כזה, שלא ישאיר להם פתח לדפוק אותי. וגם רציתי לבקש קישור לאתר עם זכויותיי כאם שמתפטרת. תודה תודה

lulyK

New member
למיטב ידיעתי אם שמתפטרת

9 חודשים מהלידה זכאית לפיצויים. הכי טוב להרים טלפון לנעמ"ת ולשאול בדיוק מה צריך לכתוב (אם אני לא טועה, את צריכה להגיד שאת מתפטרת כדי לטפל בתינוק)

sipi1

New member
תנסי בסטארמד

יש שם ייעוץ משפטי של ויצ"ו, ולי הם סייעו מאד.

בימבילי

New member
את צריכה לכתוב מכתב

התפטרות ולציין בו מפורשות שההתפטרות היא על מנת לטפל בילדך (וזאת בהנחה שעדיים לא עברו 9 חודשים מיום הלידה). מכתב כזה יזכה אותך בפיצויי פיטורין. מעבר לזה, לצערי, לא מגיע לך שום דבר מכוח החוק. אלא רק אם המעביד רוצה לבוא לקראתך. את כרגע בחופשת לידה או בחל"ת?

את זכאית לפיצויי פיטורין רק בתנאי

שלא עברו תשעה חודשים מהלידה. כפי שהציעו לך, תכתבי במכתב שאת מתפטרת מפני שאת רוצה לטפל בילד שלך. לתשומת
- דמי אבטלה תוכלי לקבל רק לאחר 45 יום בגלל שאת יזמת את ההתפטרות.

../images/Emo12.gifעד לפני שלוש שנים זה היה 45

יום. ככה שמעתי ממישהי שהיה לה מקרה דומה של התפטרות כדי להיות עם הילד לפני שלוש שנים בערך.

גוניה

New member
ילדתי לפני 7 שבועות בסה"כ

אבל ברור לי שלעבודה הזו אני לא חוזרת אני כותבת באמת שאני עוזבת כדי לטפל בתינוק, ומבקשת את כל המגיע לי על פי חוק, קרי, פיצויי פיטורין הבנתי שאני בכלל לא זכאית לדמי אבטלה

lulyK

New member
גם מתפטרים זכאים לדמי אבטלה

אחרי שחיכו את 90 ימי ההמתנה

בימבילי

New member
אלא אם תנאי העבודה כפי שהיו

אינם מאפשרים לאם לתפקד כאם כמו" שעות עבודה מרובות מאוד או מרחק פיזי גדול מהבית

אם כבר מדברים על זה

התלוננתי על כך בפורום הורים לתינוקות ואספר גם כאן. אני עובדת בעבודה שבקיץ דורשת הרבה שעות (שעות העבודה הרשמיות 8:30 עד 17:00). אני די אוהבת את העבודה. נכנסתי למשרד אתמול להזכיר לבוסית שאני חוזרת בתחילת יוני והיא אמרה שהשעות לא מתאימות לה ולוחצים עליה מלמעלה לשנות את שעות סיום העבודה למאוחר יותר והיא לא יודעת מה לעשות אתי, היא צריכה לבדוק ואולי תעביר אותי מחלקה, דבר שאני לא מעוניינת בו. אני אחכה ליום ראשון לתשובה, אך מה שמרגיז אותי זו התחושה שהיא לא מעוניינת שאני אחזור לעבוד כי לא בא לה להעסיק אמא שתצטרך לצאת לכל מיני חופשות בגלל הילדה (חיסונים, מחלות וכו'). במקום שלי כבר יושבת מישהי אחרת שנאמר לי שהיא עושה דבר דומה, אך לא עובדת תחת הבוסית שלי, אלא עצמאית במשרד. אני כן הייתי רוצה לחזור לעבוד במשרד, אך זה די מעליב היחס הזה. אין לה שום סיבה לפטר אותי כי כל האנשים שעובדים מולי מאוד מרוצים. האמת היא שמרגיז לראות אשה שמפטרת אשה בשל היותה אמא,

למעלה