בקשר לעוקץ... פלמינו תקרא גם אתה

בקשר לעוקץ... פלמינו תקרא גם אתה

לפלמינו- אמרת שחבר שלך סיים גיבוש צנחנים אך לא התקבל. הוא קיבל הודעה כלשהי או מסר שהוא הולך לעוקץ? ואגב בשביל עוקץ צריך לעבור עוד גיבוש, שהוא כמובן לאחר יום הגיוס.

palmino

New member
אופטימיסט

לפי הידוע לי ,הוא היתקשר ללשכת גיוס, אבל יכול להיות שגם שלחו לו, לא ניראה לי שצריך לעבור גיבוש לעוקץ ,מי שמתקבל לשם זה כאלה שהיה להם ציון טוב בגיבוש צנחנים אך לא מספיק טוב כדי להתקבל לשם. תחזיר תשובה ביי

תגובה

אני הייתי בצוות 2 בגיבוש צנחנים סיימתי אך לא התקלבתי. בשאלון שלפני סימנתי מורן ועוקץ. לפי מה שהסבירו לנו שם שלשני היחידות האלו צריך לעבור עוד גיבוש בשביל להתקבל. משיחה שקיימתי עם לשכת הגיוס התברר לי שרק ביום הגיוס אפשר לדעת אם רוצים אותך לאחת מהיחידות שסימנת ואם כן אז שולחים אותך ביום הגיוס לגיבוש שלהן, ואם אתה נופל שולחים אותך לאחד החילות הרגילים. לכן אני בספק אם חבר שלך יודע שהוא מתגייס לעוקץ. אולי יש לו פרוטקציות, אבל אם לא אז רק ביום הגיוס הוא ידע מה קורה איתו בדיוק.

ערן!

New member
גיבושים אחרי גיוס

אלה ש"עברו" למורן/מיתר בגיבוש צנחנים חייבים לעבור גיבוש נוסף לאחר הגיוס (זה הגיבוש שעושים כל אלה שבאים לשם במסלול הרגיל, כלומר- דרך התותחנים). זה מאה אחוז נכון ואין סיכוי שאלה שלא עברו גיבוש קל כמו צנחנים יתקבלו בכזאת קלות ליחידות כמו מורן ומיתר (בלי חלילה להעליב או משהו- פשוט תחשבו בהגיון).

palmino

New member
לאופטימסט וערן!

חבר שלי ידע כבר לפני שלושה שבועות שהוא בעוקץ מתי תלמו כולכם לא לאמין לכל דבר שאומרים לכם איזה טמבלים מהבקו"ם שיצאו משינת הצוהרים שלהם כדי להביא דפים ,לאלה שבדרך לגיבוש צנחנים. גם אני ההיתי בגיבוש קיבלתי את ההרצאה הזאת קיבלתי את הדף ולא רשמתי בו כלום, כי שום דבר שם לא ענין אותי ולא רציתי להתחייב ללכת. למזלי עברתי תגיבוש. חבר שלי,שוב אני חוזר התקשר ללשכת גיוס,תבין הגיוס שלו פתאום נדחה לראשון באוגוסט כולנו יודעים פה שזה לעוקץ או מג"ב אז למה שבלשכת גיוס לא יגידו לו שהוא הולך לעוקץ,? למה בגגל שזה בבקו"ם אמר שיגידו לו ביום הגיוס, זה שטויות. לערן!: אחי אני מסכים עם מה שאמרת ,אבל אני בכלל התכוונתי לעוקץ. לעוקץ לא צריך גיבוש מספיק ציון טוב בגיבוש צנחנים,חבר שלי היה בצוות 1 ולא עבר., לא ברור לי למה,כי הוא תותח. אני ההיתי בצוות 3 ועברתי לדובדבן ,ההיתי טוב אבל בטוח שלא השקעתי כמהו. יאלה אחים ביי

למעלה