בקשר לעורבני

5 0 6

New member
בקשר לעורבני

ראיתי שכבר מישהו פתח הודעה על עוברנים, אבל זה לא בדיוק אותו נושא ולא נעים לי לנצל"ש. ועכשיו לשאלה: איך מושכים עורבנים כדי שיבואו לחצר שלי? מה הם אוכלים? מתי תקופת הרבייה שלהם והאם ישנה דרך לקבוע מאיזו ביצה ייוולד זכר ומאיזו תיוולד נקבה (חום/קור הביצה וכו')? האם העורבני מסוכן כמו העורב או שרק שמותיהם דומים? מה היה קורה אם הייתי לוקח אחת מהביצים שלו? והאם גוזל שייוולד אצלי גם ייקשר אלי בצורה כלשהי או שברגע שייגדל הוא יעזוב ולא יחזור?

netbird

New member
עורבני = עורב האלוני

מנסיון, קל למשוך עורבנים לכל מקום על ידי בוטנים עם הקליפה. הם ימצאו אותם ואם יהיו שם בוטנים באופן קבוע הם יבקרו באופן קבוע. תקופת הקינון שלהם היא מתחילת מרץ ועד סוף מאי. מעט ממשיכים לקנן עד סוף יולי. בקן לרב 4 ביצים, צבע הביצה טורקיז עם כתמים/נקודות שחורות. אסור לקחת אף אחת מהביצים שלו!!! עורבני הוא עוף מוגן. אם תעקוב אחר הודעות כאן תיווכח שלא פעם צעירים חוזרים לאותו מקום שבו גדלו ומבקשים מזון. אולי יש קשר לתקופת האכלה מחוץ לקן. בכל אופן, עדיף שהגוזל יגדל בטבע. כך הוא יקבל את כל הגירויים הדרושים להישרדותו. העורבני הוא מין של עורב ואינו שונה בכך בהתנהגותו. כבר הזדמן לי לראות זוג הורים מבצע גיחות על חתול שבטעות התקרב לגוזלם שנפל לקרקע. עורבנים אמנם פחות מתלהקים מעורבים אחרים (אפורים, חומי עורף, קאקים) וחיים בעיקר בזוגות אבל לעיתים יוצרים קבוצות משפחתיות (חמולות) של עד 6 פרטים. בטבע הוא ניזון בעיקר מבלוטי אלון ומחמיסת קיני ציפורים אחרות. העורבני מחלץ הבלוט מהכוסית שעוטפת אותו ולא פעם ניתן לראות מתחת לעצי אלון כוסיות רבות כאלה. לא ידוע לי על השפעת טמפרטורה על זוויג הצאצא.

5 0 6

New member
אז אם אשים להם בטונים בקערה הם

יבואו וגם יחזרו? או שצריך להכין שרשראות בוטנים ולתלות?

netbird

New member
זה לא ממש משנה

להם. אם תתלה אותם בשרשראות סביר שייקח להם זמן רב יותר להתעסק איתם וכך תוכל לצפות בהם זמן רב יותר. מנסיוני, אם הם מרגישים בטוחים דיים הם גם יפצחו ויאכלו אותם במקום המצאם. אני הנחתי אותם בקעריות פלסטיק על אדן החלון והשארתי רק שלבי התריס פתוחים, כך שכיוון שהחדר היה חשוך ובחוץ היה אור בוקר אני יכולתי לראות העורבני ממרחק סנטימטרים בודדים והוא לא היה יכול לראות אותי. אז, ממרחק כזה, אפשר לשמוע קולות חלשים שהם מפיקים לתקשורת אישית ולצפות בהם מקרוב (מאוד) איך הם מתמודדים עם מזונות שונים. באופן הזה אפשר גם לצלם אותם עם מצלמת רשת. אפשר גם להציע להם קערית מים (הבוטנים מומלחים). אצלי, המטרה הראשונית היתה למשוך בולבולים על ידי פרוסות לחם שחור, אך מהר מאוד גירשו אותם העורבנים והשתלטו על המקום.

למעלה