בקשר לעיצוב הדירה...

בקשר לעיצוב הדירה...

ביקרנו לפני יומיים בדירה משופצת, שהקירות שלה היו צבועים בצבע קרם - חאקי כזה, אבל הקטע היה שהקירות נראו כמו שיש משופשף, ממש מבריקים במקומות מסויימים. ממש מירקם יפה, אבל לפי מה שהבנתי זה גימור מאד מאד יקר, של כמה עשרות דולרים למטר. חוץ מזה היו בחדר השינה נישות מגבס, שנראו צאד יפה, אבל צריך לקחת בחשבון שנישות מגבס צריכות קיר עבה במיוחד, מה שגוזל הרבה מקום ומקטין את החדר, למרות האפקט היפה. דבר נוסף הוא, שהרצפה היתה ממש מבריקה - מין מרצפון עם גימור בהיר מבריק. יוצר רושם מאד מרשים אבל לא פרקטי, כי כל ליכלוך קטן נראה על הריצפה בבירור, והאפקט המבריק יכול להיות מעייף אחרי כמה זמן.

העיקר בשיפוץ דירה, חלוקה טובה

לכם, ולא כל-כך הגימור. את הצבע ניתן לשנות, אבל את חלוקת השטח, לא משנים כל פעם. נישות נוצרות, במקומות, שבצד אחד השטח לא מנוצל טוב, אבל מצד שיני של הקיר, אפשר לתת פונקציה נכונה... את יכולה לעלות את התכניות כקובץ מצורף? אז, של השאילות האלה הרבה יותר רציניות...

amonit

New member
בקשר לרצפה,

יש שני סוגים לשיפוץ רצפה ישנה: פוליש וליטוש. פוליש רק מבריק, בליטוש מורידים שכבה ואחר כך עושים את הפוליש, מאוד ממולץ למלא את הפוגות בדבק שיש לפני הליטוש כך שמתקבל משטח אחיד מלוטש. מנסיון, הברק מעט מתעמעם במשך הזמן אך הנקיון נשמר וקל מאוד לנקות. כשחיים בבית ויש הרבה רהיטים פיצפקעס ועוד, המקומות המבריקים נותנים מראה נקי .

אולי לא הבהרתי את עצמי...לא היינו

בדירה שלנו, אלא ביקרנו בדירה שכנה, אשר עברה שיפוץ לפ]ני כמה חודשים. הדירה באופן כללי נראית טוב, אבל הערתי על דברים שחשבתי שהם עקרוניים. הריצוף שם הוא ריצוף חדש, כלומר בלטות שניקנו, והם בצבע בהיר, אבל מבריק, שאכן יותר אפקט יפה, אבל קצת מעייף לטעמי. מה שכן אהבתי בדירה הוא הנמכות שונות של התיקרה בסלון ובחדרים השונים. זה לא הסגנון שלי, אבל זה יוצר רושם מאד יפה, וכמובן מאפשר כניסת מזגן פחות בולטת. לצערי אין לי תמונות כי זה לא הדירה שלי...

אתי@

New member
לגבי מרצפות מבריקות - כשחיפשנו

מרצפות לדירה שלנו, כולם הסבירו לנו שהמרצפות המבריקות הן לא מומלצות בכלל, מכיון שהן מאוד מאוד מלוטשות ולכן סופגות הרבה ליכלוך שלא ניתן להוריד בשום אופן. הם נתנו לנו דוגמאות שאם ילד מצייר על הריצפה אז הטוש לא ירד וכיו"ב. חוץ מזה, זה אולי מרשים, אבל הבית שלכם הוא לא קניון, ככה שלטעמי עדיף בהרבה מרצפות מט.

אנחנו בכלל הולכים על מרצפות לא

מבריקות, אלא מרצפות גרניט פורצלן של נגב, בצבע שניקרא רמון בז´ אם אני לא טועה.... זו המרצפת שמככבת בפרסומים האחרונים של נגב קרמיקה בבינין ודיור ובעוד מקומות, עם הזוג שיושב על הריצפה. הכי אהבתי את האפשרות לעשות ריצוף פאזלי, כלומר, שלא כל המרצפות הן באותו הגודל, אלא קטנות שלובות בגדולות. יש למישהו הערות או המלצות לגבי הצבע הזה או הריצוף עימו?

אתי@

New member
אני מאוד התרשמתי מהדוגמא הזו

היא מקסימה, והצבע הצהבהב הזה גם יפה וגם אופנתי, ובעיקר נותן בבית תחושה חמימה. לגבי נגב - אומרים שהם טובים. אנחנו קנינו בנגב ועד עכשיו אין לנו תלונות...

אני מקווה שאכן זה יהיה יפה. נראה לי

גם שזה יהיה שילוב יפה עם הפרקט במקומות שבהם הריצוף והפרקט ניפגשים. אני לא יודעת אם סיפרתי לכם כבר, אבל אנחנו מתכננים במה בסלון, כשהבמה תהיה מצופה פרקט, ושאר הסלון והמיטבח והמסדרון יהיו בריצוף של נגב. השאלה העיקרית שלי היא: אם כל החדרים יהיו מרוצפי פרקט (נכנעתי ללחצים של צביקה ושל המעצבת...) והסלון והמיטבח וכמובן האמבט יהיו בריצוף של נגב, האם המסדרון צריך להיות מרוצף פרקט, או בריצוף רגיל?

שמופית

New member
יעל, חוץ מזה שהפרקט יפה,

אני יכולה לשאול אותך מה היתרונות של הפרקט שהביאו אתכם לבחור בו ? אני הבנתי שהטיפול ברצפת פרקט מצריך חומרים מיוחדים, אסור לשפוך מים ואם נשפך אקונומיקה או חומר ניקוי אחר אז חבל על הזמן... גם אני רציתי פרקט, אבל שיכנעו אותי שממש לא כדאי. אגב, בקשר לשאלה שלך - נשמע לי שיהיה יותר יפה לרצף את המסדרון בריצוף הרגיל ולא בפרקט...

תראי, גם אני לא חובבת גדולה של פרקט

אבל בעלי שיחיה הוא ממש כן...אז אין לי ברירה כל כך. החלום שלו זה דירה עם ריצוף פרקט שנותן אוירה חמימה וביתית. לפי מה שהבנתי הפרקטים של היום הרבה יותר עמידים מהפרקטים של פעם, כך שמותר לשפוך עליהם כבר מים. אבל זה נכון שצריך לרחוץ את הפרקט בחומר מיוחד, ולא בחומר רגיל לניקוי רצפות. ברור לי שהפרקט הוא לא בחירה הכי פרקטית, אבל אני חושבת שבחדרים זה יהיה בסדר. זו גם הסיבה שהתעקשתי על ריצוף בסלון שמחובר למיטבח, כי לא רציתי פרקט במיטבח...

eWave

New member
לדעתי בפרסומות מככב הרמון יילו

אנחנו גם נמצאים בשלב בחירת הריצוף ואנו מתלבטים בין הבז´ ליילו , אנו רצינו מאד לעשות גדלים משתנים של ריצוף אך הקבלן לוקח לנו 200 ש"ח למטר !!! (מותר לשאול כמה לקחו לכם למטר מהרמון?) אנו מתכננים חיפוי פרקט בחדרים, מאד מעניין לדעת איזה סוג בחרתם, איזה צבע ואיזו חברה, אגב, מה הריצוף שניבחר לאמבטיה?

למעלה