בקשר לעניין ההתאבדויות

twigy

New member
בקשר לעניין ההתאבדויות

אף פעם לא הבנתי איך אפשר להתאבד, אתם יודעים מה אני בעצם רואה את כל אותם אנשים שמוכנים להתאבד כאנשים שהגיעו להתעלות רוחנית מסוימת, אין להם כבר מה להפסיד איו להם יותר כלום האם לא זהו השלב בחיים שאפשר באמת לחיות בו ? לזרוק זין על כל העולם, להגיד בדיוק מה אתה חושב, ללכת איך שאתה רוצה, לצעוק מה שאתה רוצה. להיות אדם חופשי.

pale

New member
אני מסכימה איתך

מאוד! לפי דעתי לפחות.. אנשים שאין להם כלום(לדעתם..), גם אין להם מה להפסיד מבחינתם כמובן. אז למה לא לנצל את זה? גם לפי דעתי רק אז בעצם מתחילים החיים החופשיים

menimm

New member
שאלה ...

לדעתי רוב המתאבדים מבצעים את האקט ברגע אחד קיצוני יותר משאר הרגעים. סופרים לאחור וקופצים ... לדעתי רוב המתאבדים, לא היו מסוגלים לקחת גלולה שתמית אותם בתוך 30 ימים, אך במשך התקופה הזו יכולים האנשים לקחת גלולה שתבטל את הגלולה הראשונה.. מה שאני מנסה בעצם לומר, זה שהתאבדות נובעת בדרך כלל ממצוקה גשמית כלשהי והקשר בין המצוקה הגשמית לחופש האמיתי היא שונה. זה כמו לומר שאדם ששוכב בבית חולים - צמח, הגיע לרמת החופש האולטימטיבית, וזו טעות. החיים החופשיים צריכים להיות מלאים בעשייה שתתרום לאדם עצמו.. כך אני רואה את זה.

twigy

New member
אני מסכים עם מה שאמרת

בעניין של רגשות קיצוניים, ושל הגלולה ל-30 יום. תסביר שוב מה המקביל לצמח שניסית להעביר.

mr. man

New member
לפי דעתי

אנשים כאלה (שמתאבדים) הם אנשיים אנוכיים מאוד. רק אכפת להם שהסבל שלהם יגמר, לא אכפת להם מהמשפחה, מהחברים, שלהם יהיה לא פחות כואב אחרי שהבן אדם מתאבד.

אני לא מסכימה.

יש אנשים שסובלים. אולי הסבל שלהם לא נראה לך קשה, אבל הם לא יכולים לסבול אותו. אני לא הייתי קוראת לזה אנוכיות.

^^flower^^

New member
יכול להיות

שהמתאבדים יחשבו/חושבים שהאנשים שנשארים ומנסים לטפל בהם כדי שלא ימותו, הם האנוכיים, הם חושבים על עצמם, איך הם יוכלו להסתדר בלי הבן אדם, מה יהיה עליהם וכ´ו... אני לא מסכימה עם זה , אבל זה עוד צד לראות את הדברים!

twigy

New member
זה לא בסדר שאמרת מטומטם

במקרה הכי גרוע, דיעה של מישהו אחר על משהו,יכולה לסתור את הדיעה האישית שלך.

דז

New member
לא זה לא

אבל לא אמרתי את זה על אדם , אמרתי את זה על דעה בנושא מסוים . ככה שזה לא צרייך להעליב . אני אסביר . הקביעה שאנשים שמתאבדים אנוכים - היא קביעה מאד צרה . האדם שקובע את זה מסתכל מהצד שלו ולא מהצד של המתאבד . בצורה מאד אנוכית . הדעה הזו שוב מסתכל על כול מיני תוצאות לא כולם , ולא על הסיבות . ברגע שאתה קובע שאדם שמתאבד אנוכי - אתה לא שואל למה הוא התאבד . למשל יש אנשים שיש להם בעיה של הפרשת הורמונים במוח , הבעיה הזו גורמת לדכאון שממש לא באשמת האדם , אם זה לא באשמתו נהוא יכול להיות אנוכי ? , ואדם כזה אם הוא לא מקבל טיפול תרופתי יכול להתאבד . יש אנשים עם חיים ממש קשים , תסביכי ילדות הורים מכים , אונס וכו , שעושים לאדם הפרעות נפשיות , אדם כזה ינסה להתאבד אולי , ושוב לא באשמתו . אם אתה חושב שלהתאבד זה אנוכי אני מציעה שתקרא את הספר " אהבה זה לא סכין " של זאב ושרה , הוא מתאר ממש טוב עולם פסיכולוגי של בחורה שרה שמנסה לתאבד כמה פעמים , ונותן לך מבט יותר עמוק לזה ומקום להגיע למצב בו אתה יכול לגבש דעה עם בסיס , חוץ מזה זה ספר טוב . והסיפור אמיתי . נויה

*ladybug*

New member
אנוכיים?!

לדעתי, כשמישהו מגיע למצב כזה שהתאבדות היא הפתרון היחיד שלו, אז מלבד זה שהבעיות שלו יפתרו הוא גם חושב שהוא יגאל את העולם מנוכחותו ומבחינתו זה הצעד הכי לא אנוכי שיש, להיפך.

assaf2002

New member
צודקת

ואפילו צודקת מאוד מאוד !,זה לא אנוכי ואפילו מביא תועלת לו עצמו ולסביבה .

twigy

New member
פששש..יפה יפה...

בנאדם שמתאבד מביא תועלת לעצמו ולסביבה.. בכל אופן, מה שנאמר פה זה שאנשים שמתאבדים בעצם רוצים להביא סיום לסבל של עצמם, הרי להם לא טוב בחיים, אז הם סוגרים עניין וקופצים מגשר, הם כן אנוכיים כי הם לא חושבים איך זה ימוטט את ההורים שלהם, יצרוב במשך שנים לאחים שלהם, ויזכר כטראומה לחברים שלהם. ואגב הרבה לא מתאבדים בעצמם כי הם כן מתחשבים.

לטויגי

מיאני שאתימר לדעת את נפשו המורכבת של האדם?גם אני בעיקרון חושבת שהתאבדות היא לא הפיתרון אבל היום אני מבינה שיש מצב שלאנשים מסוימים נראה חורבן גמור,סוף העולם אז הם כבר מתנתקים ומתקבעים על התאבדות ושום דבר לא יזיז אותם מזה. שלך חנה גונן

twigy

New member
אז שוב מה שאני אומר

דווקא ברגעים האלו מתחילה התקווה "when you got nothing - you got nothing to lose" (בוב דילן אמר את זה אם אינני טועה)

לטויגי

בשביל לראות את האור בקצה המנהרה צריך לפעמים עזרה.מישהו שיושיט יד ויהיה שם בשבילך. שלך חנה גונן

twigy

New member
לכן אמרתי את מה שאמרתי

כדי אולי להאיר לכמה האנשים את הפתח. רשמתי אותו דבר גם בפורום תמיכה נפשית לצעירים, משום מה אין תגובות.

*ladybug*

New member
האור בקצה המנהרה......

זה מהפנסים של הרכבת, והיא מתקרבת ממש מהררררר......

למעלה