בקשר לפרומתאוס אני חושב שזה סרט גרוע

עידו10011

New member
בקשר לפרומתאוס אני חושב שזה סרט גרוע

נתחיל עם המהנדסים: הם לא נראים כמו שהם נראו בנוסע השמיני אבל זה עוד בקטנה, אבל הטענה שהזינומורף הם נשק ביולוגי היא מופלצת מהתחת כול מי שקרא את הספר הנוסע השמיני יודע שהם מצאו את הביצים בכוכב ולא ייצרו את הזינומורף, וגם אם הם החליטו ללכת על הקו שהמהנדסים ייצרו את הזינומורף אז כול החומר השחור הזה מטופש, הרי יש דרכים יותר טובות לחסל כוכב מאשר להפיץ את החומר השחור הזה, מעבר לכך החומר השחור בעיקר מעוות אנשים וגורם להם להיות אלימים אז איך זה קשור למניפולציה גנטית? אני חושב שהסרט היה מאכזב בטירוף ומופלץ ברמות.

מיכאל ג

New member
מה לעשות, צודק

שמעת על תאוריית space jesus? מסתבר שבגרסה מוקדמת של התסריט, התגלה שהמהנדסים שלחו את ישו שהיה חייזר לכדור הארץ כדי להמשיך בהדרכת בני האדם ובגלל שבני האדם הרגו אותו המהנדסים שונאים בני אדם כל כך שהם רוצים להשמיד את כדור הארץ. בגלל זה כל העלילה מתרחשת בכריסמס, בגלל זה מוזכר שהמהנדסים מתו לפני בערך 2000 שנה, ויש עוד כל מיני רמזים נוצריים אחרים בסרט.
בכל מקרה תסריט כל כך איום ונורא שאני לא ממש רואה טעם בלנתח אותו יותר מדי לעומק. יחס כזה לא מגיע לו.

עידו10011

New member
אכן שמעתי על התיאוריה הזאת

ואני יכול להגיד לך שלשם כיוון בהתחלה רידלי סקוט אבל הוא ויתר על זה, יש לי רעיונות הרבה יותר טובים שרידלי סקוט היה יכול ללכת עליהם.

אז אם ללכת לפי התיאוריה הזו,

הרגת את אחד המהנדסים - הרגת את כולם? לפני 2000 שנה הרגו את ישו עד כמה שידוע לי, לא ביצעו טבח בכל הגזע שלו...

מיכאל ג

New member
הי, אל תצפה ליותר מדי היגיון

מדובר כאמור ב""תסריטאי"" (שים לב למרכאות המרובעות) דיימון לינדלוף. לינדלוף לא יורד לרמה הקטנונית של דמויות סבירות, השתלשלות עניינים רציפה או מניעים ברורים. הוא עוסק בסימבוליקה ו"רעיונות גדולים" (כלומר פשטניים עד אימה). ומה יכול להיות יותר גדול מישו? שבא מהחלל?

המהנדסים לא נראים כמו שהם נראו בנוסע השמיני??

איפה ראית את המהנדסים באיזשהו מסירטי "הנוסע השמיני" הקודמים???

נראה לי שיש לך איזשהו חוסר הבנה בסיסי ביותר בקונספציה של הסרט(ים).

"כול מי שקרא את הספר הנוסע השמיני יודע שהם מצאו את הביצים בכוכב ולא ייצרו את הזינומורף"

אומנם לא קראתי אף ספר על "הנוסע השמיני", אבל ראיתי את כל הסרטים.
ולפיהם בני האנוש אומנם מצאו את הביצים בכוכב, אבל בתוך החללית הענקית
שמתברר שהיא היתה של המהנדסים...."

כך שאני לא רואה מאיפה באות הבעיות שלך עם הנושא הזה.....

מיכאל ג

New member
בסרט המקורי היה את ה"תותחן"

החייזר שהם מוצאים מחובר למין תותח, עם החור הפעור בבית החזה.
בסרט החדש "הסבירו" שזו רק חליפת חלל ובפנים הוא נראה אנושי - אפשר להגיד שזה לגיטימי אבל זה מה שנקרא באנגלית cop-out.
העניין הוא שכל מה שהם מוצאים בסרט הראשון מנסה להעביר את הרעיון שמה שקרה לחללית של ה"תותחנים" הוא בערך מה שקרה לחללית האנושית: הם נחתו על הכוכב, גילו את הנוסע השמיני, הוא הרג את כל אנשי הצוות, וה"תותחנים" האחרונים הפעילו אות שמזהיר מפני נחיתה על הכוכב. הרעיון שאותם החייזרים גם יצרו אותו אבל איכשהו לא הצליחו לשלוט בו - לא ממש סותר שום דבר ספציפי אבל לא מתאים לרוח הסרט המקורי.

למעלה