בקשר לפרק של הבייסבול..

Bajoran Preist

New member
בקשר לפרק של הבייסבול..

טוב, חוץ מזה שהוא עונה לתואר הפרק המשעמם ביותר בתולדות ח"ע9(יש עוד איזה שניים שלוש פרקים משעממים, בערך), היו כמה דברים שהפריעו לי: 1. ספינה כל-וולקנית? ממתי הפדרציה מרכיבה צוותי ספינות הכוללים גזע אחד בלבד? 2. מסתבר שהוולקנים לא נגמלו מרגשי העליונות שלהם על האנושות גם כל כך הרבה זמן בסגרת הפדרציה(לפחות חלקם). אולי זה הגיוני מבחינה מסויימת... אבל הפדרציה לא מושתת על עקרונות השיוון והחוסר גזענות? חוץ מזה, הפרק הזה כנראה היה ניסיון לעשות משהו מיוחד, במסדרת "זאת העונה האחרונה בוא נתפרע קצת". זה היה מין פרק מחווה לכל אינספור סרטי ופרקי הבייסבול התולדות הטלווזיה האמריקינית, והעובדה המפחידה היא שעכשיו גם לסטאר-טרק יש פרק כזה. באופן אישי אהבתי יותר את המחוות לג´יימס בונד, וכאלה. ונשאלת השאלה- למה דווקא בייסבול?? למה לא לקחו כדורגל, או כדורסל, או כל מקצוע ספורט אחר שהוא מוכר בעולם? טוב, אפשר לתרץ את זה בכך שידענו מזה שנים שסיסקו הוא חולה בייסבול, אבל האמת המרה היא שמדובר במשחק אמריקאי, וגם הסדרה אמריקאית. (אני שומע את איסמנה בוקעת מגרוני?) בכל מקרה, אני חושב שזה היה פרק הולודק אחד יותר מדי בעונה הזאת, והיה אפשר לוותר על אחד מהם. עוד כמה נקודות- ההמנון הזה שהם שמעו לפני תחילת המשחק- זה ההמנון של הפדרציה??? כי אם כן זה אירוע היסטורי בצורה מאוד לא צפוייה. ולמה כל הוולקנים היו לבנים? אחרי שנים של צפייה בטובוק אנחנו יודעים שוולקנים שחורים הם ממש לא פחות וולקניים. אז מה קרה? לאן הם נעלמו? איפה חוקי הסטטיסטיקה? אולי סולוק גזען גם כלפי וולקנים שחורים? אולי וולקנים שחורים הם נדירים? וגם ב"אנטרפרייז" לא ראינו וולקנים שחורים, עדיין. מלבד זאת היו כמה נקודות אור לפרק- למשל היציאות של וורף, שהצחיקו אותי. הוא תמיד מצליח להצחיק אותי. גם בפרק של הדור הבא ששודר אתמול בסטאר-וורלד. וגם הסצינה האחרונה האחרונה הייתה נחמדה. ואיך שסיסקו נכנס לתפקיד של המאמן. ולפחות הם עשו משהו אחד יעני הגיוני- סיסקו וקאסידי האפרו-אמריקאים היו בקיעים בחוקי הבייסבול, ואילו אובראיין(האירי) ובאשיר(המזרחי) לא הכירו אותו כלל.

S h a y 9 9 9

New member
../images/Emo123.gif לקפטן הזכות...

לבחור את הצוות שלו, לכן זה אפשרי שתהייה ספינה כל וולקנית אם הקפטן מזרים אליו לספינה רק קצינים וולקנים, אבל נראה לי לא הגיוני שאין חוקים מתקנים לאפליות מהסוג הזה, במיוחד בפדרציה שטוענת שהגזענות חלפה מהעולם בתרבויות שמהוות אותה... ומעניין באמת לגבי ההמנון, שמתם לב שאף אחד לא שר וכולם עומדים עם היד על הלב חוץ מהנשים? המנון בלי מילים? יותר מדי אפליות בפרק אחד אבל לדעתי זה היה פרק חמוד, למרות הכל.

the linkin park

New member
לפעמים....

אם ראית פעם משחק כדור רגל או משחק ספורט אחר לא תמיד שרים.

kohene

New member
היה שם וולקני שחור אחד

יש לי שאלה, למה לעזאזל וולקני אמור להיות חזק יותר מבן-אדם? התפתחות שכלית אמורה לגרור נסיגה גופנית (תשוו גורילה מול בן-אדם).

Bajoran Preist

New member
במקרה?../images/Emo4.gif

כמו שאני רואה את זה, אין משהו באבולוציה שאפשר לכנות אותו כטעות מוחלטת, כי הרבה דברים תלויים פשוט ביד המקרה ובמוטאציות אקראיות. חוץ מזה, אנחנו הר יודעים שבעברם היו הוולקנים גזע לוחמני ופראי, ואולי בתקופה ההיא התפתחה היכולת הפיסית שלהם(ספקולציה בלבד). אבל עכשיו אתה יכול לבוא ולומר- אז למה הקלינגונים לא סופר חזקים? דרך אגב, הרגע חשבתי על זה, אם הוולקנים חזקים פי שלושה מבני אדם, זה אומר שגם הרומולנים אמורים להיות בעל חוזק פיסי שווה, לא? אני פשוט לא זוכר שזה הוזכר אי-פעם(ואם זה הוזכר בtng איתכם הסליחה, כי ראיתי רק מספר עונות מהסדרה הזאת, חור בהשכלה שאני משתדל להשלים.

rdaffi

New member
נו, אז מה אם היא מושתת על העקרונות

האלו? גם ישראל מושתת על עקרנות השווין (ולמרבה הזוועה בדיוק באותו משפט היא גם מגדירה את עצמה כמדינה יהודית "דמוקרטית") גם ארה"ב מושתת על עקרונות השוויןן! גם החוקה הצרפתית מושתת על עקרונות השוויון, כל מדינה שיש לה חוקה, החוקה שלה מתחילה ב"כל בני האדם שווים בפני החוק"! זה מזיז למישהו? ולמה בעצם שלא יהיה צוות כל-וולקני? הרי כל הצוותים הם כל-אנושיים מלבד איזה שני אחוז מהצוות שהם חייזרים.

Bajoran Preist

New member
לפרוטוקול- באופר רשמי הצוותים הם לא

כל אנושיים פרק לכמה דמויות, זה פשוט "במקרה" שבצוותים של הסדרות יש הרבה יותר אנושיים מאשר גזעים אחרים. וחוץ מזה- בני אדם הם באמת דומיננטיים בצי החלל, ומכיוון שכדור הארץ הוא דומיננטי בפדרציה(ומשמש כבירה דפקטו). למה? הלוואי שלאנטרפרייז יהיו הפתרונים.

נו אדרבא

זה לא נראה לך גזעני שסיסקו וקאסידי יודעים להסביר את הבייסבול ובאשיר ואובראיין לא יודעים וצריך להסביר להם?

Bajoran Preist

New member
כן, זה הגיוני(בצורה מעוותת)

כי סיסקו וקאסידי, עד עמה שאני יודע הם אמריקאים, ואילו באשיר ואובראיין הם לא.

הלדין

New member
בייסבול הוא מחלה אמריקנית

האמריקאים המציאו את הבייסבול ומאז הם לא מוכנים לוותר עליו. בכל מקרה, אחד מקרובי משפחתה של קאסידי הוא שחקן בייסבול(היי, ג´ייק לא היה משדך את אביו עם מישהו שלא אוהבת בייסבול). כוחם הפיסי של הוולקנים אינו כה סותר את היותם עם היגיוני ושוחר דעת. יכול להיות שבאלף ומשהו השנים על רומולוס נחלשו הרומולנים יחסית לבני דודם הוולקנים. הוולקנים אינם לבנים, הם צהובים. מעולם לא פגשנו אי פעם וולקן לבן. חוץ מזה, הנבחרת של הקפטן הוולקני היא הקצינים הבכירים שלו ואלה אינם כוללים וולקנים שחורים. זהו ההמנון של ארה"ב.(מכיוון שלקוורק באותו זמן היה רק את התקליט הזה וממילא הוולקנים לא מבינים אנגלית עתיקה).

bigbadjoe

New member
וולקנים

הם חזקים כ"כ בגלל השליטה שלהם על עצמם. בזכות השליטה הם יכולים לתעל אנרגיות בצורה טובה יותר וכך להשתמש בשרירים שלהם טוב יותר. משהו כזה בכל אופן, זה בגלל השליטה על הגוף. ולכן (!!!!!!!) הרומולנים לא חזקים פי 3 גם כן! (הם סתם פסיכוטיים....)

G.O.D

New member
האמריקניזציה חוגגת...

מה לעשות שבעל המאה הנו בעל הדיעה ומאחר והסדרה היא אמריקנית זה די ברור שהמאפיינים יהיו אמריקנים, ולו רק בגלל שארה"ב היא קהל היעד הראשוני של הסדרה ואם אינני טועה שם נמצאת הכמות המאסיבית ביותר של מעריצים. אבל אם להתייחס באובייקטיביות, מפיקי הסדרה "מכינים" את הקרקר לקראת פרקי סיום העונה שיהיו כולם מוקדשים למלחמה בדומיניון, לכן הם נותנים קצת פרקי אוירה וחיי חברה (כמו הפרק של היום). וסתם הערה אישית, למרות שהם ניסו להראות את הפרק הזה כאילו זה הוולקנים נגד כל שאר הגזעים, זה היה ממש שקוף שזה וולקנים נגד אנושיים, מה שמחזיר את האכזבה מכישרון ההמצאה. בחייכם חברה, הבנו שאמריקה היא מלכת העולם החופשי, לא צריך לראות את זה גם בסדרות שמתיימרות להציג עולם מאוחד...

מה קורה עם ההולודק?

איך בחדר 5 על 5 מ´ נמצאים עשרות אנשים רצים קופצים ולא נתקלים זה בזה?? הרי בפרק של שמולי מבוגרת החדר היה פיצפוןןן האם ההולודק מתרחב או שרק נדמה לי?

reystlen

New member
עזוב כל עינין ההולדק מוזר לחלוטין

כאילו שימו לב שכל פעם שנכנסים להולודק (טוב במיוחד בספינות בחלל עמוק זה לא קרה כול כך ) קורה משהוא נורא ואיום והאנשים בהולודק נכלאו נטרפו או שונו איך שהוא למה אנשים נכנסים לתוך מלכודת המוות הזאת ?

Bufreak

New member
מסכים ולא מסכים

בתור אחד שאוהב את חלל עמוק 9 וסטאר טרק בכלל, אני נוטה להפיק את המיטב מכל הפרקים ולראות את הצד החיובי בכל פרק ו*להתעלם* מדברים *שיעול* קצת פחות יפים *שיעול*. אמנם לא הייתי מרותק למסך כמו שהייתי בפרק Far beyond the stars או שאר הפרקים המצויינים של העונה השישית, אבל בכל זאת, זה פרק שלא הייתי מוותר עליו או לא הייתי רוצה שהוא ייעשה. בקיצור פרק יפה. איך פרק שבו רואים פרנגים עם מחבט בייסבול, קלינגונים עם מכנס *ארצי* וחגורה ומשתנה בתור שופט לא יכול להיות יפה ובאותה מידה (או אולי לא) מצחיק?!

למעלה