בקשר לצאצאים

romi607

New member
בקשר לצאצאים

שלום האם ניתן להגיד בסבירות גבוהה שלאשכנזי שיתחתן עם מישהי מעדות המזרח.. יהיו ילדים חזקים ובריאים יותר ..אלמלא התחתן עם אשכנזיה כמותו ..? וכמובן שבהנחה ששתי הנשים באותו משקל גובה וכד' .. תודה

Wolverchenus

New member
זה הרבה מאוד פקטורים

אבל אם נגיד שהנשים זהות בכל מובן כמעט, והבחורה המזרחיה לא הביאה איתה פגיעות גנטית לפגמים גנטיים שביד המקרה כן יופיעו (וזה סתם מזל, כמו שבאותה מידה האשכנזיה יכלה להביא פגיעות גנטיות לפגמים כמו הטייזקס וכו') אז יכול להיות שיהיה שילוב נאה של מערכות חיסון משני צידי העולם ויהיה פה יתרון. מצד שני, יכול להיות שלא. נכון שהסתברות עם משתנים אל ידועים זה אחלה? P-: באשר לחוזק, אני לא יודע, ממתי מזרחים כככלל חזקים יותר מאשכנזים?

alond

New member
אני חושב שהכוונה הייתה

שילד מהורים מאותה העדה יש ילד "חלש" יותר מאשר ילד עם הורים מעדות שונות. למרות שאני מנחש שהכותבת מכירה אישית את האשכנזי in question...

אם לא מדובר על כח אלא על "פיטנס"

אז הפיטנס של ילד שמוצאו של כל אחד מהוריו שונה יהיה, בממוצע, גבוה משל ילד טהור דם. הסיבה פשוטה- רוב הפגמים הגנטיים הם רצסיביים, ורובם נפוצים באוכלוסיות מסוימות- טאי זקס אצל אשכנזים, טלסמיה אצל טוניסאים, פאביזם אצל עירקים וכך הלאה. יתרה מזו- חלק ניכר מהפגמים הנ"ל מעניקים הגנה מפני מחלות- טאי זקס מפני שחפת, טלסמיה ופאביזם מפני מלריה. אז ילד בן תערובת להורה אשכנזי נשא טאי זקס והורה מזרחי נשא פאביזם לא יחלה בטאי זקס, יוכל לזלול פול כאוות נפשו, וקיים סיכוי שיהיה חסין גם מפני מלריה וגם מפני שחפת.

Wolverchenus

New member
אין תחשיב של הדורות הבאים?

הרי הצאצאים הישירים שלו, באמצעות בנות הזוג הנכונות, יהיו חשופים לכל המחלות הנ"ל

כן, אבל ככל שהאוכלוסיה יותר גדולה

כך "מדוללים" בה הגנים לפגמים גנטיים- אלא אם כן תפרוץ מגפת שחפת, למשל שתגרום לעלית שיעור נשאי הטאי- זקס. אז אם יש לך אוכלוסיה של מליון אשכנזים, פרומיל מביניהם נשאי טאי- זקס ואוכלוסיה של מליון מרוקאים, פרומיל מביניהם נושאים טלסמיה, תצפה שבדור הבא תאבד תינוק אחד למליון מטאי זקס ואחד למליון מטלסמיה. ערבב היטב את שתי האוכלוסיות ואז תאבד רק תינוק אחד לארבעה מליון כתוצאה מכל אחת מהמחלות.

למעלה