בקשר לצבא...

vodopad

New member
בקשר לצבא...

היי.. אני לקויית שמיעה, בין הבגרויות, וכבר הגשתי בקשה להתנדבות לצבא בתחום הצילום. אני רוצה לנסות להיות צלמת בעיתון.. אז, הבעיה היא שאני לא כל כך בטוחה בנושא של ההתנדבות. אני רציתי להתנדב לצבא בגלל שחשבתי שאולי יתן לי נסיון ויעזור לי במציאת עבודה בתחום שלי בעתיד, שיהיה לי ניסיון צבאי. אז, אני מצויה בהחלטה קשה, החברים שלי חלק מהם בעד והרוב נגד, אלא שנגד אומרים שזה סתם ביזבוז זמן. ואלה שבעד אומרים שזו חוויה. אצלי בכל אופן יש לי שתי דרכים ללכת בהם: ללכת לעבוד ואח"כ למכללה, או שאלך לצבא וגם אעבוד. אז אני שואלת אותכם, אם תוכלו בבקשה להגיב, למה באמת כדאי ללכת לצבא, מה זה באמת יעזור לי בעתיד, ואני לא רוצה לשמוע שום דבר על כך שזה כיף ושזו חוויה, משמעת וכו´. אני רוצה שהצבא יהיה לתועלתי. כמו כן אני גם שואלת את לקויי שמיעה שכבר הרבה זמן בצבא, שיסבירו לי מה הם באמת עושים שם, איך זה בהתחלה, ומה עושים במודיעין???

GuyMan

New member
היי וודוופאד

גם אני הייתי חליטה קשות לעבור לאנגליה או לצבא והחברים שלי היו בעד וגם נגד והמשפחה שלי אמר ולי זה קצת סתם בזבוז אבל למרות אח שלי הוא בעבר בחיל אויר הוא גם לוי שמיעה הוא אמר לי קצת בזבוז זמן כיום הוא למוד באוניברסטיה בצלאל והוא מרוצה שם ואני גם מרוצה באנגליה כי שם שיש קורסים מעניינים אני יודע זה חליטה לא קלה יותר טוב תקשיב למשפחה שלך ולא חברים כי החברים עושים תמיד שטיות במיץ עגביות..... חלק מהם חברים שלי במודעין.. החברים שלי אמרו לי זה כמו אני לא בטוח משהו הנדסה... אני מקווה שעזרתי לך....

Crazy Summer

New member
לדעתי..

אם את באמת רוצה לדעת מה עושים במודיעין ואיזה תפקידים מוצעים שם לחיילים לקויי שמיעה, אני מציעה לך לפנות ליועצת צבאית או למישהו שתפקידו לעזור ללקויי שמיעה למצוא מקום מתאים במערכת הצבאית. ושיהיה בהמון הצלחה.

LordNor

New member
חיל המודעין..

אם את רוצה לקבל את כל המידע על חיל המודעין ניתן להיעזר באתר של צה"ל וכן, ניתן לקבל חומר על החיל המודעין גם בלשכת גיוס (תלכי על מה שסאמר קריזי אמרה לך). לא חשבתי בכלל לשרת בחיל המודעין, ונשלח לי הזמנה להתנדב בחיל המודעין, אבל דחיתי את ההזמנה הזאת מכיוון שאני מתכוון להתנדב בחיל האוויר ברמת דוד ואני ב"המתנה". אני יכול להמליץ לך ללכת לחיל המודעין, שמעתי דברים יפים על החיל הזה מאנשים ששירתו שם.

המרחפת

New member
למה ללכת לצבא?

טוב, אז נדבר לכמה שניות על הסיבה ללכת לצבא (ולא רק לאן), כי אני הייתי צריכה להיות בבית הספר לפני 20 דקות. אני בהחלט בעד ללכת לצבא. מלבד החוויה, זה גם נותן לך המון כאדם. אל תשכחי שכאן הגיוס הוא גיוס חובה
כמעט כולם עוברים את השלב הזה. זו חלק מההוויה הלאומית כישראלים-יהודים, ואם לא תשרתי, בהמשך החיים את תגלי המון שיחות ודיונים בין חבריך, בטלוויזיה או שיח ציבורי שעוסקים בצבא, בשירות בו ובזכויות החייל ותרגישי מאד מאד בחוץ. זה יהיה חסר. אני גם יכולה לומר שלפחות מהאנשים שאני מכירה, רואים הבדל בין אלו שעושים צבא לבין אלו שלא עשו, כל אחד מסיבותיו. זה אכן משפיע על הבגרות של האנשים ועל ההתנהגות שלהם, ועל השקפת העולם. כמו כן, זה יעזור לך במה שאת אמרת: ניסיון מקצועי כשתבואי לעבודה. תשמעי- צבא זה לא על בטוח. אף אחד לא אומר לך שתקבלי בדיוק את מה שאת רוצה איפה שאת רוצה ושתצאי משם עם כל מה שרצית (להפך, כולם אומרים לך שיש סיכוי שזה לא יקרה). אל תשכחי שזה גוף שנועד לבטחון המדינה ואת משרתת בו, ולא הוא נועד לשרת אותך. מה שאת כן יכולה זה לבקש ולנסות לכוון ולהטות את העניינים כך שתוכלי להפיק ממנו תועלת. תשארי עם ראש פתוח: גם אם לא תקבלי בדיוק את התפקיד שרצית, אולי התפקיד החדש מאד יעניין אותך? אולי את תמצאי שם אתגר, ללמוד נושא מהתחלה, להכיר אנשים אחרים. עוד משהו שלא הבנתי: אמרת שתלכי לעבוד ואז למכללה או לצבא וגם תעבדי. האם את מתכוונת לעבודה במהלך השירות הצבאי? זה אפשרי רק אצל חיילים עם בעיות כלכליות, ואם זה מצבך, אולי אכן עדיף כבר לוותר על שירות צבאי.

vodopad

New member
תודה על תגובות!

הייתי כבר באתרים של הצבא, ולא מצאתי כלום משהו שקשור למודיעין, רק יחידת מודיעין שדה, ובקשר להתנדבות כתבו רק איך להגיש בקשת התנדבות.. ובקשר ללקויי השמיעה רק כתבו על תפקיד סייעת ללקויי השמיעה. מישהו יכול לתת קישור לאתר ששם יש אינפורמציה ממש גדולה לכל הקשור לנושא?

בזבוז זמן?

אני חושב שבעקרון, הצבא הוא לא בזבוז זמן. למדתי מזה דברים חדשים ורכשתי ניסיון וחוויתי דברים, הכרתי אנשים וחברים חדשים ועוד, שלא הייתי מוותר עליהם והייתי עובד חשוב ליחידה שלי. אני גם חושב ויודע מניסיון שבראיונות קבלה לעבודה, אחרי הצבא, כשהם שומעים שאת לקויית שמיעה אבל התנדבת לצבא והסתדרת שם אז זה בהחלט מועיל להחלטה חיובית בעדך. אני סיימתי צבא לפני חצי שנה וכבר כמה חודשים שאני עובד בפתח תקווה, המנהל שקיבל אותי התעניין במה שעשיתי בצבא ואני די בטוח שבזכות זה הוא קיבל אותי לעבודה. עצה בשבילך.. לעולם - לעולם אל תסתכלי על דברים מסויימים בתוך "בזבוז זמן" אם את בוחרת ללכת לצבא במקום ללכת ישר ללמוד ו"לחסוך" לעצמך שנתיים אין פירוש הדבר שבזבזת לעצמך שנתיים - אלא שבחרת לחיות בדרך מסויימת שנתיים מהחיים שלך. ממילא כשתהיי בת 40, כשתהיי ב"ה צלמת מצליחה לאף אחד ממש לא ישנה אם יש לך "רק" 15 שנות ניסיון או 17 שנים. זה ממש לא משמעותי בעתיד הרחוק. הקטע הוא לחוות, להנות, להתנסות.. הלימודים לא יברחו לך, ואת לא תחיי שנתיים פחות או שנתיים יותר.

למעלה