בקשר לצבא.

Inflames007

New member
בקשר לצבא.

שלום,כיוון שאני לא יודע לאיזה פורום זה בדיוק משתייך,אני מפרסם גם כאן. אני כרגע בן 17 וחצי, ואני מתגורר במונטריאל כבר יותר משנתיים ברצף. לפני כשנה פג תוקפו של הדרכון שלי וכשבקשתי להעריכו, הסכימו להעריכו רק עד שאני אהיה בן 17,ואחרי זה אצטרך לחתום על התחייבות לחזור לארץ לשרת בצבא. כמובן שסרבתי. עכשיו ברצוני לדעת,אל מי וכיצד עלי לפנות כדי לבקש הנפקת דרכון חדש ופטור(לפחות זמני) משרות בצה"ל. תודה

אם המשפחה עזבה את הארץ לפני שהיית בן 16

אתה נחשב לבן מהגרים וזכאי לבקש ולקבל פטור מצה"ל. חבל שלא עשית את זה בזמן (לפני גיל 17) . נדמה לי שזה קצת מאוחר אבל חייב להיות פתרון. פנה לקונסוליה הישראלית בקש פטור מצה"ל בנימוק שאתה בן מהגרים, וקווה שתקבל אותו. אם לא תקבל עכשיו פטור דרך הקונסולייה לא תוכל לבקר בארץ בלי להיכנס לכלא. עליך יהיה להסדיר את מעמדך באמצעות פנייה לבית משפט. מה שעשו לך לא תקין או שלא הבנת מה שאמרו לך בכל מקר אם יהיה רצון טוב בקונסוליה, אתה תקבל את הפטור. אחרי שתקבל את הפטור לא תהיה בעיה לקבל דרכון חדש.

Inflames007

New member
כבר יותר משנה אני מחכה לתשובה

בעקרון בקונסולייה בקשו ממני לכתוב מכתב שמסביר לצה"ל מדוע אני זכאי לקבל פטור. כתבתי את המכתב, אבל אף אחד לא שלח שלח לי שום תשובה.

זה קישקוש. יש נוהל, צריך למלא טופס

ולצרף הוכחות בצורת חותמת בדרכונים שלך ושל ההורים ואישורים מבית ספר שבו אתה לומד בקנדה, שיוכיחו שעזבת את ישראל לפני גיל 16, והם חייבים לתת לך את הפטור, וחייבים להוציא לך דרכון. עליך לעמוד על זכויותיך. סע לאוטאווה או לטורונטו ותסדיר את העניין. אי אפשר למנוע ממך דרכון, אתה לא עציר של מדינת ישראל. שירות הביטחון - צה"ל בנושא זה יש להסתמך על נהלי מינהל הגיוס של צה"ל ”הנחיות גיוס לשירות ביטחון עולים", כולל הנחיות על חובת גיוסם של ישראלים. צה"ל מבחין בין שתי קבוצות עיקריות בקרב האוכלוסייה השוהה בחו"ל: 1. בן מהגרים - אזרח ישראל, שהיה תושב ישראל ויצא לחו"ל יחד עם הוריו למטרות הגירה לפני הגיעו לגיל 16 , יוכר ע"י צה"ל כ"בן מהגרים" ולא יחויב בשירות בצה"ל כל עוד הוא ממשיך להתגורר דרך קבע בחו"ל. במידה והוריו חזרו טרם היותו בן 21 , חייב גיוס אלא אם כן יליד חו"ל או יצא מן הארץ טרם מלאו לו 13 שנים.

למעלה