בקשר לשטיפת רוזמרין

a m i t4

New member
בקשר לשטיפת רוזמרין

הכנתי חליטה מעלי רוזמרין עכשיו מתי שוטפים איתה? לפני השמפו? אחריו? ומה בקשר למרכך? והאם צריך להשהות אותה כמה דקות ואחר כך לשטוף? או להשאיר אותה על השיער בלי שטיפה?? תודה מראש :)

אילנית12

New member
אפרופו רוזמרין,קניתי היום שמן

רוזמרין,לאיזו מטרה הוא משמש חוץ מהרחקת כינים ?

0 אור 0

New member
שמן רוזמרין

השמן משמש למטרות רבות: להמרצה, לבעיות בכבד ומערכת העיכול, לחיזוק ושיפור זכרון, עוזר בהפרשת עודפי נוזלים מהגוף. אבל זהירות: לא להשתמש בשום פנים במקרים של אנמיה או לחץ דם נמוך.

0 אור 0

New member
הטיפול תלוי בבעיה

בכל מקרה אין לשתות שמן אתרי (אלא בטיפול מותאם אישית על ידי מומחה - ובהחלט לא ניתן לכל סוגי השמנים האתרים). אבל גם בטיפול מקובל - על ידי עיסוי או הרחה , צריך לדעת מה עושים, ובאיזה שילוב שמנים להשתמש. השמנים האתריים הינם רבי עוצמה בריפוי, ולכן חשוב מאד לדעת איך הלתשמש בהם בצורה הנכונה ואיך להתאים לבעיה. שימוש של "תרופות סבתא" הינו בדרך כלל בצמח עצמו ולא בשמן האתרי - כך שאם יש לך בעיות במערכת העיכול ואת לא סובלת מלחץ דם גבוה, את בהחלט מוזמנת לתבל את מזונך בעלי רוזמרין, לשתות מדי פעם חליטת רוזמרין - אבל לא הייתי ממליצה להשתמש בשמן האתרי לשם כך.

0 אור 0

New member
ועוד אזהרה חשובה

אין למרוח את השמנים האתריים ישירות על הגוף, אלא לערבב טיפה או שתיים בשמן נושא נייטרלי (כגון שמן שקדים, שמן שומשום, שמן זית). השמנים היחידים שמותרים למגע ישיר בעור הינם שמן לבנדר ושמן עץ התה.

אילנית12

New member
תודה ,אז להרחקת כינים לילד אני

ימרח על השיער זה מותר? תודה על הסבלנות.

0 אור 0

New member
את מוהלת

כל התשובות שלי היו בהנחה שקנית שמן אתרי רוזמרין (ולא שמן לשיער נגד כינים). אם זה אכן כך, שפוט תמהלי 2-3 טיפות שמן הרוזמרין במעט שמן נושא (מה שיש לך בבית - למשך שקדים), ותמרחי לו מעט מאחורי האוזניים. אם נעים לו לצאת עם שיער משומן, אז בהחלט אפשר למהול גם בשמן לשיער ולמרוח על השערות.

אילנית12

New member
לאור קניתי בקבוקון קטן

וכתוב עליו שמן רוזמרין,פשוט בגן אמרו שיכול להרחיק כינים. אמרו למרוח מאחורי האזניים,השאלה אם צריך למהול אותו? סורי שאני נודניקית.

0 אור 0

New member
לפי התיאור שלך נשמע שמן אתרי

ואז את צריכה למהול. הכי טוב נראה לי שתחכי עוד יומיים (ממילא אין ממי להדבק בכינים בשבת) ותגשי לחנות שקנית את השמן לוודא במה מדובר. אם זה שמן למבער, אז אסור למרוח על הילד בכלל.

אילנית12

New member
לאור,הבעיה שקניתי לא מהאזור

שלי, בחנות טבע,אם אצלם את הבקבוק,זה יעזור?

dusa

New member
שטיפת הרוזמרין.

פשוט מאוד, אחרי שיוצאים מהמקלחת, לנגב את השיער, ואז לשטוף אותו במי הרוזמרין עד שרטוב שוב. לנגב ולהמשיך את היום כרגיל. אם תחזור על הפעולה כמה ימים ברציפות תראה תוצאות מדהימות. דרך אגב, לאיזו מטרה זה?

dusa

New member
תראה תוצאות כבר אחרי השטיפה הראשונה

אני עושה את זה אחרי כל מקלחת (יעני, כל יום) אבל אפשר לעשות את זה עד שהבעיה נפטרה. אפשר באופן חד פעמי. ואפשר קבוע לפי החשק; פעם בשבוע או איך שמחליטים. בהצלחה

למעלה