בקשר לתוכנית של אתמול

LiranTheWizard

New member
בקשר לתוכנית של אתמול

מאוד אהבתי את התוכנית אתמול. נתחיל מההיחלצות: היו שם כמה דברים שגילו אותם שדווקא קיוויתי שלא יחשפו (ואני לא מדבר על הארגז ללא תחתית). היום אותו ארגז משמש לקסם המטמורפוזה בצורה שונה קצת. העקרון לפיו אנו מניחים הנחות מוטעות - אין יותר מדוייק ממנו. זה היום זה כך. מצד שני, חבל לי שנהרס המסתורין סביב השק שהיה כרוך בסלוטייפ. בקשר לרטיק בקלפים - אני יכול רק לומר שהבחורה באמת לא קמה אלא ישבה על המלכה כל הזמן. אני לא מאמין שיש כאן משהו שקשור למסרים תת-הכרתיים. אפשר לבנות חפיסה בצורה מסויימת כך שהצופה יבחר קלף מסויים מתוך קבוצת קלפים שכולם שונים. הקטע עם הקרם הגנה היה חזק - זה היה דבר חדש לי. לא ידעתי שאפשר "להכניס" לאנשים מחשבה מסויימת לראש. זה היה בהחלט קטע חזק. וכמובן, הקטע האחרון היה מאוד יפה. חדי העין בוודאי הבחינו במשהו לא כשורה בפרצופים של השניים. הם נראו כמו שני סינים שעושים משהו מאוד לא נעים בשירותים... בהתחלה חשבתי שהקלפים עלו למעלה בעזרת גימיק מסויים של ג'ון קנדי אבל אח"כ כבר נחשפנו לכל השיטה אז אין מה להוסיף. יום טוב לנו.

היא לא ישבה על המלכה מההתחלה../images/Emo68.gif

קודם כל ראו אותה מתיישבת בהתחלה על הכיסא.. לא היה שם כלום. וחוץ מזה, אם היית שם לב, ראו אותה שהריצו את הקסם לאחור לוקחת את המלכה ומכניסה אותה מתחתיה אפילו בלי לשים לב.. ראו אותה עם היד.. היא לא ישבה עליה מלחתחילה :)

LiranTheWizard

New member
אני חושב

שלא ישבת על הכסא הזה. יש כסא מסויים שמובנה בו מנגנון מיוחד שמאפשר לזה לקרות. מדובר בבסיס של הכסא שאפשר לבנות אותו בצורה מיוחדת.

homerJsimpson

New member
דעות../images/Emo45.gif

לפי קטעים: ההיחלצות- נחמד. היה לי ברור מההתחלה שללוסטיג יש איזשהו מפתח או משהו לפתיחת האזיקים (לא ראיתי את נמרוד מכניס לו את האטב לפה), וגם היה לי ברור שלקופסא אין מכסה מלמטה. הקטע עם הקרם הגנה- גם קטע נחמד, אהבתי מבחן האישיות- מהרגע שנמרוד אמר שהוא הולך לקח מספר אנשים ולנסות לנתח את האישיות שלהם- הבנתי במה מדובר. אני מכיר את הסיפור, אבל אף פעם לא ראיתי אותו בפועל, כך שהיה נחמד לראות איך אנשים מגיבים, בעיקר כשמתברר להם שכל הטפסים הם אותו דבר. הקטע עם הרקדנית- אם היא לא משתפת פעולה- מדהים. פשוט מדהים. לא החלק הראשון, שהוא פחות הרשים אותי (אפשר לעשות אותו דבר גם ללא כל מיני מסרים תת הכרתיים) אלא הקטע שהיא החביאה את המלכה והיא לא זכרה את זה אפילו. הייתי המום. פינת הקניות- בהתחלה זה היה מפחיד אני חייב לציין...הם נראו...מוזר... אבל אז קלטתי והתחלתי לצחוק. לסיכום, פרק מעולה.

הנה ג'יימס רנדי מבצע זאת גם ../images/Emo41.gif

את ההקטע עם מבחן האישיות תוכל לראות גם בביצועו של גיימס רנדי. לגבי הבחורה והקלפים, אמרתי קודם ואגיד זאת שוב, אל תהיו תמימים
הקטע עם הבחורה הרקדנית והקלפים נראה לי מאד מאד חשוד בלשון המעטה, ואני מוכן להתערב שהקסם הזה מבוסס על טריק אחר לגמרי מזה שנמרוד הראל נתן - מסר שהוא העביר לה כביכול בקלטת השמע בצורה מוסוות, זה לא ההסבר האמיתי והמטרה היא פשוט שנחשוב שאנחנו יודעים איך הוא עשה את הקסם ולהסתיר את ההסבר האמיתי. למה אני חושב כך? משתי סיבות חשובות - 1. זכור לי שקראתי מאמר בנושא מסרים תת הכרתיים שמועברים כביכול דרך פריימים בודדים בסרט, או באמצעות הודעה מוסוות בלתי נשמעת שמועברת תוך כדי שיר לדוגמה, והתוצאה הראתה שאין שום השפעה רצינית על הצופה או על האיש ששומע את המסר, זו שיטה שנבדקה והיא פשוט לא עובדת במציאות בטח לא ברמה כמו שהוא הראה שהוא יכול לפקוד עליה לקחת את הקלף ולשבת עליו והיא לא תזכור דבר..... ממש לא הגיוני..... 2. ברור לי לחלוטין שאם היא באמת היתה לוקחת את הקלף "בלי לשים לב" (כמו איזו זומביט) ומתישבת עליו, הוא היה דואג לצלם זאת!!! הרי היתה שם מצלמה שצילמה הכל, באמת נראה לכם הגיוני שהראו אותה מערבבת את הקלפים, בוחרת קלפים, אבל את הפעולה הכי מדהימה של לקחת קלף ובלי להיות מודעת לזה כביכול להתישב עליו, דווקא את הקטע הזה לא לצלם כהוכחה שזה באמת קרה??? סלחו לי אבל פשוט לא הגיוני!! זה קטע מדהים שאם הוא באמת היה מתרחש במציאות היו מצלמים זאת! הרי הוא ידע מראש שהיא כביכול תעשה זאת, אז למה לא לצלם כדי שיהיה תעוד + הוכחה?? את הקטעים הפחות מעניינים דאגו לצלם ודווקא את זה צינזרו?? בקיצור, עובדים עליכם בעיניים, הקסם הזה מבוסס על טריק אחר לגמרי, ההסבר שהוא נתן פשוט נועד להסיט את הצופים מהאמת. תפעילו את הראש אל תאמינו לכל מה שמספרים לכם שם. אולי אני טועה, אבל ממש לא נראה לי.

the Sman

New member
תגובה

1. באופן רגיל גם הייתי חושב שזה לא המוזיקה אלא טריק אחר, אבל הפעם, כשנמרוד אמר לה לבחור קלף, אמרתי לעצמי בקול: " אני הייתי בוחר ב-6 יהלום", ככה שכנראה המוזיקה השפיעה עלי (ועליה) לבחור את ה-6 עלה. לגבי המלכה האדומה, עדיין קשה לי להאמין... 2. בקשר לזה אתה פשוט טועה, כי הראו אותה לוקחת את הקלף אחורה. אך אאל"ט זה היה בזווית לא נוחה והמצלמה התמקדה בנימרוד לכן היה קשה להבחין (אבל עדיין, ראו את זה בבירור).

אם זה באמת היה עובד כך.......

אז תחשוב כמה דברים אנשים יכלו לעשות עם זה, לדוגמה להזמין הביתה בחורה שאתה ממש חושק בה ואז להשמיע לה מסרים כמו עכשיו את....... ובסיום לא תזכרי שום דבר........ טרוריסטים יכלו לנצל זאת על מנת לבצע בקליי קלות פיגועי טרור..... בקיצור, זה עובד ככה רק בסרטים אבל לא במציאות.....

homerJsimpson

New member
ממש לא

אם תופיע בפרסומת לסרט "קנה קולה" בפריים החמישי, לא כולם ירוצו לקנות מיד קולה, ולא כולם בכלל ירצו קולה. מסרים תת הכרתיים לא יכולים להשפיע עליך לעשות דברים כל כך קיצוניים. הם יכולים להשפיע עליך בבחירה שלך, אבל הם לא יכולים לגרום לך לעשות דברים שאתה ממש לא רוצה לעשות. נניח ואני ממש שונא קולה, אז הפרסומת הסמוייה הזאת תגרום לי לרוץ ישר לקנות קולה? ממש לא. מסרים גם לא משפיעים על כולם, כך שהדרך מפה ועד לגרום לכל בחורה לעשות מה שאתה חפץ בה, ארוכה. בקשר לתוכנית, אני אומר שוב- ראו אותה בבירור לוקחת קלף ומתיישבת עליו. כל עוד הם לא ישבו בחדר עריכה (או לחלופין, שמדובר במשתפת פעולה), אני לא רואה איך אפשר לעשות את הטריק הזה.

גם אני חושב שזה אמיתי..

יכול להיות שבגלל זה הוא לקח דווקא רקדנית- היא מקשיבה היטב למוזיקה ועל פיה היא רוקדת..

eman70

New member
הקלטתי את התוכנית, ובאמת ראו אותה

לוקחת את הקלף ושמה אותה מתחת לישבן שלה. המ שאל הצלחתי להבין ולראות זה איך ומתי היא הוציאה אותו מהחבילה. זה נראה כאילו כל הזמן הגב של הקלפים היה מופנה כלפיה. אז איך היא מצאה את ה 6 יהלום?

eman70

New member
את הקטע ההפוך ראיתי אצל פן וטלר

ובשביל לראות איך עשו את זה, הקלטנו, והפכנו את הטלוויזיה. היה משעשע, ובמיוחד שגילינו שהפיכת הטלוויזיה (לפחות הדדגם ההוא) גם הופכת את הצבעים שלה! (כחול הופל לצהוב, אדום לירוק וכו'). בקשר לקטע עם הפרופילים שהתאימו לכולם, גם אני ראיתי את זה בתוכנית על ג'יימס רנדי. שם הוא עשה את זה עם הורוסקופים. וגם לא זכור לי שום פורר. אני תוהה האם הוא המצאה של נמרוד... אצלו הכל יכול להיות, וכמו שהוא מלמד אותנו - אסור לקבל שום דבר כמובן מאליו. במיוחד לא אצלו.

רן המלך2

New member
../images/Emo58.gifהקטע עם הקרם הגנה..

טריק עריכה פשוט, דיויד בליין משתמש בו רבות.מתוך 20,30 האנשים שנמרוד ניגש אליהם וביקש מהם לחשוב על משהו, הוא הראה לנו רק את ה2 שבמקרה ( או כתוצאה מהריח) חשבו על המילה שרצה. ניסיתי את הטריק על כמה מחברי, המחשבה הראשונה שעלתה לרובם בראש הייתה... "יש לך ריח של קרם הגנה, אתה מנסה להשפיע עלי לבחור במשהו שקשור לזה? " אם יש באמתחתך מצלמת וידאו ותוכנת עריכה, גם אתה יכול להשפיע בקלות על מחשבות של בני אדם, ואתה יודע מה ?אפילו אין צורך בקרם הגנה..

johnnygoodboy

New member
ממש לא נראה לי

באחד הראיונות שקראתי עם דארן בראון שאלו אותו כמה קטעים שהוא צילם הם לא משדרים כי הם לא הצליחו. הוא אמר שכמעט שאין דבר כזה. אז המראיין שאל אותו אם הוא אומר בזה שכמעט ואין לו פיספוסים ודארן אמר שהם לא יכולים להרשות לעצמם פיספוסים, כי כל יום צילום עולה הון תועפות ובכל יום יש כמה קטעים לצלם ואם הם היו בונים על קטעים שצריים לנסות אפילו עשר פעמים עד שיצליחו לא היה להם כסף לצלם את שאר התוכנית. אני לא חושב שנמרוד מסתסך על מזל לא בתוכניות ולא בהופעות (בגלל זה לא ראיתי אותו כמעטו עושה סוגסטיות בהופעות שלו כי זה יכול להיכשל). הוא משתמש רק בדברים שעובדים על בטוח לדעתי.

רן המלך2

New member
../images/Emo58.gifלא נראה לך

אבל זה הסוד, זה לא מוגדר כפספוס או מזל, אלא כחלק מתהליך יצירת הקסם. כמה כסף עולה שעת צילום עם סאונד-מן שמשמש גם כתאורן וגם כנערת מים ?תאמין לי שלא הרבה יותר מ20 דקות צילום. ובשעת צילום, אפשר לגשת לדי הרבה אנשים ולעשות עליהם את "ניסוי" קרם ההגנה מתוכם נבחרים רק המעטים ביותר שממש במקרה עברו את ה"ניסוי" בהצלחה. דיויד בליין עושה את זה עם מספרים, הולך ברחוב ומבקש מאנשים לחשוב על מספר בין 1 ל100, סטטיסטיקה אומרת שאנשים נוטים לבחור מספרים מסוימים יותר מאשר אחרים, אז מתוך ה30 שאליהם ניגש, הגיוני ש2, 3 , 4 אולי יותר חשבו על המספר שבליין "ניחש" ורק אותם הוא מראה לנו. דארן בראון התכוון כנראה לקסמים מהסוג שמצריך הרבה הכנות והשקעה מוקדמת , (כמו למשל הקסם בו כריס אנג'ל חותך עצמו ל2 בנוכחות קהל משתהה) ולא למה שנמרוד עשה. פעלולי עריכה זה חלק מרכזי מאוד מקסמי רחוב ומנטליזם, הייתה לפני כמה ימים תוכנית בסטאר וורלד על הסודות שמאחורי קסמי הרחוב המפורסמים ביותר, במקרה הראו שם קסם דומה למה שנמרוד עשה,השתמשו שם בעריכה, ביותר מ50% מהקסמים משתמשים בעריכה..ונמרוד לא עושה סוגסטיות ודברים מהסוג הזה בהופעות לא משום שזה עלול להכשל אלא פשוט בגלל שבהעדר מצלמה ופעלולי עריכה, הניחושים שלו לא יותר טובים מהניחושים שלי, שלך או של כל אחד אחר.

למעלה