בקשר לתנור במטבח...

בקשר לתנור במטבח...

שלום לכולם.. אני בשלבי סיום בניית בית ויש לי דילמה.. ראינו כל מיני סוגי מטבחים והיינו בכמה חברות.. הכל טוב ויפה אבל אנחנו לא יודעים מה יותר כדאי?? יש מטבח אחד שהתנור בתוך בילד אין ( כלומר גבוה מהרצפה) ויש מטבח שני עם כיריים ותנור משולב ומעליו הקולט ( כלומר שהתנור נמוך) עכשיו ברור שהאופציה השניה יותר יפה ומרשימה אבל לא מי יודע מה בטיחותי.. אז מה עדיך נמוך או גבוה ( בהתחשב שיש לי ילדה בת חצי שנה שמראה התחלה של זחילה..)?? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא וכמובן מניסיון.. מצורף תמונה של אופציה ב' עם קולט מעליו... תודה רבה

sarush

New member
בשביל הילדה

כמובן שעדיף גבוה יותר.. מאד נוח שהם לא מגיעים לידית לפתוח... בשביל היופי - הרגיל, הנמוך. היום כבר לא הולכים על הבילד אין, חוזרים למה שהיה פעם נדמה לי...

עדיף בילד אין

גם בגלל הילדה וגם בגלל עוד כמה סיבות. גם אני עשיתי מטבח חדש לא מזמן והכל היה מתוכנן לפי תנור עומד (וכבר כמעט הזמנו תנור של Cucina). ברגע האחרון שיניתי את דעתי בגלל שכולם הזהירו אותי שמידיי כמה חודשים צריך להוציא את התנור ולנקות לא רק את דפנות התנור החיצוניות אלא גם את דפנות הארונות משני צידי התנור. זה לא עניין עצם הנקיון כמו עצם העובדה שזה מאוד מתלכלך ונראה לא יפה. עוד סיבה שהחלטתי לא ללכת על התנור העומד הוא שדיברתי עם אמא שלי שהזכירה לי שלא אשאר "צעירה" לנצח ולא קל להתכופף כל פעם שרוצים להוציא משהו מהתנור. אמנם אין לי עדיין בעיה להתכופף אבל מכיון שמטבח זה לא דבר שמחליפים כל 10 שנים יש בזה משהו, לא?

למטבחי רגבה יש אפשרות

של תנור על השיש. (באופציה שאני ראיתי הוא ממוקם על השיש עם תריסים מצדדיו) לטעמי נראה יפה, מיוחד ומאוד מאוד נח (להוציא משהו חם ישר לשישי בלי להתכופף כלל). אם בא לך לראות את זה-יש בתצוגה של רגבה בנתניה , לא רחוק מאיקיה.

סיפור קטן, לקוחה עם תאומות,

היום גדולות, הלקוחה נכנסה לשירותים והבנות (בנות שנה וחצי, נכון לאז), לקחו כסא, טיפסו עליו, עלו על השיש ותאומה אחת שפכה מים רותחים מהקומקום על השנייה, התוצאה כוויה מדרגה שלוש על הרגל של אחת התאומות. זה לגבי סיפורי אימים, ילדים מגיעים לכל מקום והדבר החשוב ביותר הוא להבהיר להם שישנם מקומות ודברים שהם מחוץ לתחום. לגבי תנורים - ישנם האומרים שתנור בבילד אין, בגובה יותר נוח לשימוש ולא צריך להתכופף, אלא שכמה משתמשים בתנור וכל כמה זמן מתכופפים אליו, פעם בשבוע? פעמיים בשבוע ? אחת לשעתיים ? תנור אינו מיקרו ולא נמצא בשימוש בתכיפות רבה כל-כך, וזו הסיבה שהמיקרו לדוגמא חשוב שיעמוד בצורה נוחה, בגובה המתאים וזמין. האופציה השנייה באמת יותר יפה, והתנור בדר"כ ניתן לכיוונון כך שיעמוד בגובה אחד עם השיש, אולם נירוסטה מתלכלכת , הכיריים והתנור לא נשארים יפים באותה מידה עם השימוש. הכיריים מלכלכים ומשפריצים על התנור, הכיריים אינם ממוקמים בתוך שיש ומוגנים מאחור ע"י שיש או קרמיקה (משטח רציף), ואז הלכלוך מתרכז מאחורי ומצידי התנור (בין ארונות המטבח). דיעה פרטית - אם את מעוניינת בכיריים ובתנור מתחת, אפשר לקנות תנור בילד אין (גם ברוחב 90 ס"מ) ואז הכיריים יושבים על השיש כרגיל ומעל תמיד אפשר למקום קולט. והערה אחרונה - כיריים ותנור בעלי תפקוד שונה ונפרד, במכשירים משולבים נוצרת בעיה כאשר אחד החלקים מתקלקל. יום נפלא...

רקמיכל

New member
דלת קרה לתנור

היום יש הרבה חברות שמיצרות תנורים עם דלת "קרה". גם בזמן אפייה היא לא מתחממת מידי, כך שאפשר לגעת בלי חשש לכוויה. Mielle מילה לדוגמה. מניסיוני האישי - בילד-אין של תנור ומעליו מיקרו זה נוח מאד. לדעתי זה יפה יותר ופרקטי יותר. אני נגד מכשיר משולב. זה היסטוריה. מתחת לכיריים יותר נוח שיהיו סירים ודברים שקשורים לבישול. אם את מפעילה גריל, הדלת צריכה להשאר פתוחה קצת. איך תשתמשי בכיריים מעל זה? אם קייץ וחם, ואת עומדת ומערבבת את הסירים, בא לך שיהיה לך חם ברגליים? (בחורף זה דוקא פינוק)) באים אורחים, יש צלי בתנור וגם 2 סירים, ועוד תבנית צריכה להכנס. לא יותר נוח שיש דלת פתוחה לתנור בלי צורך לסגור אותה כל פעם שאת רצה לסירים? בקיצור : לדעתי, רק בילט אין!!!!

0 אור 0

New member
גם אצלי

מאילוצי מקום בחרנו באופציה באה: כיריים על הגז (בפינה), אחר כך יש עוד חתיכת שיש ואז ארון גבוה שבו לפי הסדר מלמטה: מגירה גדולה לתבניות פיירקז וקערות וכאלה, תנור אפיה בילט-אין, מיקרוגל, וארון סגור (אצלנו זה לצלחות וכל מיני). המטבח ממש נוח לשימוש בצורה הזו. המיגבלה היחידה זה שבתנור הקודם היו לי שני תאים ובכלל הנפח יותר גדול, אז במקרה של בישולים מאד גדולים יכולנו להכניס הרבה יותר תבניות ביחד. מכיוון שאנחנו לא מבשלים יום יום (מכינים מראש ומפשירים במיקרו) - אז לנו הסידור לנהדר.

zk il

New member
תנור בילד אין או תנור רגיל עומד

שאלתך כל כך כללית ומזכירה לי את השאלה מה עדיף שייולד בן או בת ? אני מניח כי ההחלטה אינה קלה אולם על מנת להמליץ באחריות מה עדיף, אשאל מספר שאלות מנחות : 1 האם את אופה ו-או מבשלת באופן תכוף וסדיר ? 2 כיצד ובאיזה סוג תנור השתמשת עד היום ? 3 מה גודל המטבח ומה אורך משטח העבודה ? 4 האם המטבח מאוורר ? 5 האם המטבח פתוח לכוון חדר האורחים - סלון ? 6 האם לעיצוב ואיכות המוצר יש עדיפות ומשקל ? 7 האם התקציב מאפשר א. עד 2500 ש"ח ב. עד 4000 ש"ח ג. מעל 5000 ש"ח ? 8 האם המטבח נרכש מחברת מטבחים או מיוצר ע"י נגר פרטי ?

למעלה