בקשר לתסריטאות. אוקיי

Crazy doughnat

New member
בקשר לתסריטאות. אוקיי

קודם כל. הגעתי למקום הנכון? כי אם לא, תמחקו את הנושא. אם הגעתי למקום הנכון, רציתי להגיד שאני מאוד מתעניין בתסריטאות ובעיקר בכזאת של טלנובלות כמו "משחק החיים" או "אהבה מעבר לפינה". אני מתכוון לכך שבטלנובלות התסריט תופס מרכיב חשוב מאוד. בעצם, התסריטאי\ת הראשי\ת קובעים וכותבים את קווי העלילה של הטלנובלה וחושבים על כל העלילה הרבה זמן מראש. והסתריטאים המשניים הם לה שכותבים את הסצינות והדיאלוגים. אז מה שרציתי להגיד פה, זה שאם מישהו מבין בקטע הזה של תסריטאות של טלנובלות, אני אשמח להרחיב אופקים, ואשמח את תלמדו אותי עוד ותתנו לי הסברים ואולי אפילו אתרים בנושא. אבל חשוב שזה יהיה של טלנובלות או סדרות דרמה. ועדיף ישראליות. כי אני מתעניין רק בתסריט ובעלילה המורכבת של הטלנובלות. מקווה שתעזרו, וגם אם לא לא נורא. תודה מראש.

Crazy doughnat

New member
הקפצה! תגיבו. אם אין לכם מושג, אז..

לפחות תרשמו שאין לכם מושג, אבל אני חייב לדעת אם יש כאן אנשים שיודעים משהו...

GaLi17

New member
תראה

אני לא ממש מבינה בתחום ומקצועיות בטח שאין לי. אני יכולה להציע לך להיכנס אולי לאתרים על סדרות ולקרוא את התסריטים שלהם ואולי זה יעזור לך קצת וצריכים להיות כמה אתרים על כל העניין של איך לכתוב תסריט ודברים כאלה. זה סתם מעניין אותך לידע כללי או שאתה לומד את זה או מעוניין ללמוד בעתיד..??

Crazy doughnat

New member
זו השאיפה לי בעצם...

אני רוצה ללמוד את הקמצוע הזה בעתיד. והייתי שמח שתעזרו לי או שתרחיבו לי את הידע שלי בזה.. ואתרים על תסריטים של טלנובלות אני לא כל כך מוצא... ולמה דווקא את זה אני מחפש? כי התסריטים של טלנובלות הכי מעניינים אותי. הם מראים את המוח של התסריטאי שחושב על המון עלילות עוד לפני שמתחיל לכתוב את הפרקים עצמם..

tv007

New member
עזרה מתסריטאי ישראלי שכותב להוליווד

קודם כל, כדאי לך מאוד לא להגביל את הניסיונות שלך להכנס לתחום התסריטאות, בכתיבת טלנובלות, זהו שוק מצומצם, שכבר נשלט על ידי טובי הכותבים, אם אתה רוצה להיות תסריטאי, אתה צריך לדעת לכתוב בכל ז'אנר קיים, כתסריטאי ישראלי שכותב להוליווד, אני מצרף לך קישור, שיעזור לך ללמוד את התחום, וסתם לידיעתך: מנסיון של חברי למקצוע, שכתבו את "החיים זה לא הכל": מלכתוב 20 שנה ל"זהו זה" ו"יצפאן" לא הופכים למליונר, אבל אם תכתוב להוליווד, יכול להיות שמתי שהוא זה יקרה, אז אתה מוזמן לבקר ב"תסריט.קום" שקישור אליו, כמו לאתרים נוספים בתחום הקולנוע הטלוויזיה והתסריטאות, תמצא בדף הקישורים הבא, שבו אני משתמש בקביעות,

Crazy doughnat

New member
תודה רבה על הקישור אבל...

תסכים איתי בהחלט שלכתוב תסריט ל"יצפאן" זה דבר שונה ב-180 מעלות מלכתוב תסריט ל"משחק החיים" למשל. ודווקא ממה שאני קראתי באחד הראיונות, מרוויחים מזה המון כסף. וזה גם מאוד מעניין. תסריט ליצפאן זה דבר הרבה פחות מעניין וללא עלילה ובזה אני לא מעוניין. עכשיו אתה מבין?

pinoki

New member
שלום לך....

כאחת שאוהבת טלנובלות יכולה להגיד לך שטלנובלה צריכה להיות הכי מוזרה שיש, יש הרבה תסבוכות וסיבוכים, הרבה מונולוגים, לדעתי התסריטאות של הטלנובלה זה משהו מאוד מיוחד, מה שאני מייעצת לך לעשות זה לקרוא קצת תקצירים של סדרות, לבקש אפילו תסריט לדוגמא אם אפשר. אני יודעת שאפשר לציין כמה נק' מיוחדות שמתאימות לתסריט של טלנובלה... עשיתי חיפוש קצרצר ולא מצאתי, אם אני ימצא אני יעדכן אותך

Crazy doughnat

New member
אין בעיה. בעיקרון

אני עוקב אחרי כמה טלנובלות. כאלה שהן טובות. ואני יודע שיש תסבוכות והפתעות וגילויים וכאלה. צריך ליצור עלילה מותחת ומעניינת ולפני שמתחילים, צריך לכתוב קווי עלילה. אבל אשמח אם תעזרי לי לחפש משהו...

tv007

New member
אם יש בדרה שמצולמת כעת

כדאי לך ללכת ולהיות על הסט, זו חוויה שלומדים ממנ המון, ועם תמצא את חברת ההפקה, תבקש, ותסביר שאתה רוצה להיות תסריטאי, ולא איזה מעריץ מטורף, אין סיבה שלא יתנו לך לבקר על הסט,

Crazy doughnat

New member
צודק. חשבתי על זה כבר אבל...

אני באמת חשבתי ללכת לסט צילומים של סדרת טלוויזיה המצולמת בימים אלה. אין סיבה שלא יתנו לי להיכנס. אני לא מחבל או משהו. אבל... איך זה בדיוק יעזור לי? אם כבר, אני צריך לבוא יום יום לסט ולעקוב אחרי הכל. הייתי מאוד רוצה ללמוד את החלק הזה של התסריטאות של הטלנובלות בלבד. את פיתוח העלילה והכל. אבל זה או כל החבילה, או כלום. אבל באמת אני לא מבין איך ביקור בסט הצילומים יעזור לי במשהו...

tv007

New member
להבין את השפה הקולנועית,,,

כי לכתוב תסריט זה לא כמו לכתוב ספר, זו שפה טכנית, שכדי להבין אותה, כדאי להיות בשטח

למעלה