בקשר ל B12

boom777

New member
בקשר ל B12

הגיוני שגם אחרי שאני צמחוני 9 שנים כבר- לפי בדיקות דם-לא חסר שום ויטמים או B12 ? אני לא אוכל משהו מיוחד שיש בו יותר B12. (אחי צמחוני-ואצלו חסר כן) * שאלה קשורה- בן אדם אינו טורף- ובטבע איו אמור לאכול חיות-מהיכן אמור להגיע ה B12 לגוף- רק מן החי- צמחים וקטניות?
 

דורון ק

New member
ויטמין B12 מיוצר על ידי

מיקרואורגניזם ולכן תנאי ההיגיינה שהיו איפשרו לאדם לאכול מזון ש"נדבק" לו מיקרואורגניזם המייצר B12,עם ההיגיינה ושיטות החקלאות של היום בלתי אפשרי להשיג את הויטמין בצורה הזאת.
 

aradori

New member
תקרא מה שכתבתי למטה

ב-"רוצה לשמוע סוד? שששש...." על הקשר בין המינרל קובלט ל B-12. מסתבר שיש אנשים שאצלם הגוף למד ליצור מקובלט את הויטמין הנ"ל (ככל הנראה בעזרתה הנדיבה של הפלאורה במעיים). גם במאמר באתר זה יש אזכור לנושא (תחת "שמעתי שהגוף שלנו מייצר בצורה טבעית בי-12, האם זה נכון?"). כל עוד הבדיקות דם שלך תקינות (כולל רמת ה B-12, אבל כולל גם ספירת הדם) - וכל עוד אין לך בעיות נויירולוגיות שונות (עייפות/תשישות, רעידות, "טיקים", "נמלול" בקצות האצבעות וכו´) - כנראה שאתה יכול להיות רגוע... אני טבעוני כבר 10 שנים - וגם לי אין בעיות כאלה. קובלט, דרך אגב, נמצא בכמות גדולה בעגבניות, אגסים, תאנים, סלק, חסה, כוסמת ועוד ועוד....
 

דורון ק

New member
חידה קטנה../images/Emo132.gif

האם קובלט מינרל חיוני ולמה? מתוך ויטמין B12 כמה קובלט יש באחוזים? מה המקור התזונתי העשיר ביותר לקובלט(אם או בלי B12)?
 

aradori

New member
תשובה חלקית... ../images/Emo13.gif

1) חיוני - הוא מהווה חלק מויטמין ה B12 2) לא הבנתי את השאלה? איזה אחוז מהווה הקובלט מהמולקולה של B12? הקובלט יושב (אם אני לא טועה) במרכז המולקולה - לכן B12 נקרא גם ציאנו-קובלמין (הנוסחה הכימית: C63 H88 O14 N14 PCo למי שזה מעניין אותו). בלי קובלט - אין B12... 3) מקור תזונתי: חסה: 100 מ"ג (גם שאר בעלי העלים הירוקים עשירים בקובלט) כוסמת 36 תאנים: 20 סלק: 12 אגסים: 10 עגבניות: 10 כמו-כן: תפוחי אדמה (6), גזר(2), כרוב(3-4), משמש(3), אגוזים(5), בשר (2), חלב (פחות מ-2).
 

דורון ק

New member
נחמד......./images/Emo132.gif

רק ש..... אכן קובלט יסוד חיוני-חלק מויטמין B12. ויטמין B12 נקרא קובלמין מאחר שהוא מכיל מתכת קובלט חד-ערכית במרכז,כמו כן קובלמין מכיל זרחן,פחמן,חנקן ופוספאט-נוסחה כימית לקובלמין היא C63H90CoN14O14P. צינוקובלמין זה מונח המתייחס לקובלמין בעל קבוצת ציאניד והיא נחשבת לגירסה ה"פושטית" במונחים של ספיגה ויתרונות יחסיים,הגרסה הזאת כמעט ואינה מופיעה במזון והיא הנפוצה ביותר מבין תוספי המזון משום שהיא הזולה ביותר. גרסאות אקטיביות יותר הן(לפי הסדר):הידרוקסיקובלמין,אקווהקובלמין,ניטרוקובלמין,אדנוסילקובלמין(קו-אנזים)ומתילקובלמין(קו-אנזים)-ישנן עוד גרסאות אבל אלו הנפוצות מהן. המקור הטוב ביותר לקובלט מבחינה כמותית הן באופן ניכר אצות הים,תכולת הקובלט במזונות אחרים יכולה להשתנות באופן ניכר בהתאם לצורת הגידול אבל בעיקרון המקורות שציינת נחשבים לטובים. כמויות גדולות מאוד של קובלט יכולות להיות רעילות(במיוחד לריאות) אבל דרך המזון לא ניתן להגיע לכמויות כאלו. אבל בסך הכל סחתיין על הידע
.
 
למעלה