בקשר ל WWW.ISAYERET.COM

בקשר ל WWW.ISAYERET.COM

שאלו אותי כאן כמה פעמים אם שווה לקרוא את המאמר על מגלן באתר, ואמרתי שלא, כי המידע שם (עד כמה שהספקתי לראות) הוא חלקי מאוד ולא מדוייק. אז כרגע ראיתי את המאמר בדף המיוחד על לוחמת נ``ט (בדף העדכונים) מאמר נוסף, שהקטע של מגלן בו כבר יותר מדוייק ונכון (עם-כי עדיין חסר המון מידע - וככה זה אמור להיות). לכו לקרוא - זה יחסוך לכם שאלות. עומר (הכי שקט כאן אבל קורא הכל)

liorle1

New member
אם כבר הזכרת, אז משהו לא ברור.

קראתי את המאמר ומוזכרים שם הרבה טילים, חלקם עם טווחים דומים. מבלי להכנס למערכות מסווגות, אז אם ניקח לדוגמא את הגיל ואת העורב אז ההבדל בטווח המקסימלי שלהם הוא 250 מטר (3.75 לעומת 4 ק``מ). בהנחה שהגיל הוא גם טיל יותר נוח לשימוש ויותר חדיש, למה צריך את שניהם? למה לא פשוט לזרוק את העורב (למכור אותו לאפריקה או משהו) ולתת גיל לכולם? אני מאתר לעצמי שכך היו חוסכים הרבה כסף על לוגיסטיקה (כי יש האחדה של האמל``ח) וגם אפשר לפרק את 4 הפלנ``טים שבטח עולים הרבה כסף.

ליאור

קטונתי מלהבין את מערכת השיקולים של צה``ל לגבי ציוד ואמל``ח, אבל אני חייב להזכיר לך שטווח הוא לא המאפיין והנתון היחיד בבחירה ובשימוש של טיל. אנחנו ויחידות אחרות צריכים ארסנל מגוון של אמצעי לחימה כדי לבצע משימות על הצד הטוב ביותר.. עומר

למעלה