בקשר ל40-50 אחוז רפואי לחולה נפשו

NaPo2004

New member
בקשר ל40-50 אחוז רפואי לחולה נפשו

מה נותן לך 50 אחוז? אני סכיזופרן הבפרני עם הפרעת אשיות ולא יוצא כמעט מהבית קיבלתי 40 אחוז אייך אעלה ל50?

אולי רופא מטפל או פסיכיאטר יוכל

לרשום לך מכתב שאתה באי כושר עבודה מוחלט. זהו סעיף שבהחלט יזכה אותך ב-% נכות נוספים וגבוהים. בהצלחה.

סיוולה

New member
ההחלטה האחרונה היא של ועדות המל"ל

הן שקובעות. לא אתה ובעיותיך ולא מה שהרופא רושם. רק לידיעתך. תנסה. אולי תצליח. בהצלחה

ואיך יקבע בוועדה אם אין לו מכתב

מרופא מטפל על מצבו הנוכחי

אוסיף עוד...בוועדות יש כבר את כל

החומר הרפואי אשר הגשת. אם יש לך מסמכים נוספים, ניתן להעבירם לפני הוועדה ולא,להגיע אתם לוועדה ולמסור אותם במקום. ההחלטות של וועדות המל"ל נגזרות מהחומר הרפואי שמועבר אליהם, וכן תוצאות הבדיקה שנעשית במקום ע"י רופא מומחה. את % הנכות יקבעו אך ורק על פי הסעיפים לאחוזי הנכות בחוברת המשמשת את בל"ל וצה"ל.

סיוולה

New member
הם לפי קובעים גם לפי שרירות לב

לי למשל יש מחלה, שלא מוכרת ולא ידועה, שהינה דלקת כרונית בבלוטות הרוק. וקבעו לי אחוזי נכות - תקשיבי טוב.............. לפי דלקות אוזנים.. מה תגידי על זה. אני ערערתי וכתבתי שאין קשר בין בלוטות הרוק, הבאתי מכתבים מרופאים, הבאתי מכתב מרופא - מומחה מספר 1 בארץ, שניתח אותי, והסביר לביטוח לאומי, שהמקרה שלי נדיר, הבאתי צילומים של סיטי, הבאתי תוצאות ניתוחים שעברתי. עשיתי להם תיק עב כרך על הבעיה הרפואית שלי, שבגללה אני צריכה לקחת קורטיזון במינונים גבוהה, שכתוצאה ממחלה זו, בגלל שאני נוטלת קורטיזון קבוע, יש לי צפיפות עצם ירודה כשל אישה בת 67 שנה....(ואני בת 41 שנה). את האחוזי נכות פסקו לי לפי דלקות אזנים. וגם ככה קיבלתי את הנכות. ערערתי, ובערעור הם עדיין קבעו לי לפי דלקות אוזניים. אז מה שאני חושבת שחייבים להלחם ולהוציא את ועדות המל"ל מהאנשים שבעצם מייצגים את המל"ל ולא את החולים שלהם, האינטרס של ביטוח לאומי שלא לשלם ולא להעלות קצבאות נכות, הגעתי למסקנה שבמצבים מסוימים את צריכה להיות ממש מרותקת ומושבתת כדי שהם יעשו את זה, כמובן מעבר למה שכתוב במפורש בחוקים של המל"ל, מה שדרוש יותר - חסדי אחרים. הרופאים שם משחקים אותה אלוקים, קובעים לפי ראות עיניהם....המעותת. וליבם המרושע.... אני מקוה שיצליח לו. אני מקוה שהם ילכו איתו בצדק ולא בנבלות, ושיצליח בהכל. אז שיהיה בהצלחה, ולא להשבר, אם מגיע לך - תלחם על הזכויות שלך... ורד

צר לי לשמוע על המקרה שלך../images/Emo24.gif

לדעתי,את עדיין יכולה לערער על ההחלטה, ניתן כל חצי שנה להעביר החמרת מצב, והפעם באמצעות עורך דין,אשר יוכל לדרוש עבורך קטגוריה אחרת לחישוב % הנכות. אני מניחה שלא נמצאה ברשימה נכות בגין בלוטות הרוק(תיכף נבדוק ביחד בחוברת % הנכות אשר אעביר כאן) אם אין ביכולתך לשכור את שירותיו של עו"ד, תוכלי לפנות ללשכה לסיוע משפטי באיזור מגורייך, שם תבדק בקשתך לגופו של עניין ותקבלי תשובה אם יוכלו לייצג אותך. הייצוג מותנה בהכנסות ולמי שאין רכב. (פרט לתביעות מתאונות עבודה שהמל"ל דוחה, ומעביר יחד עם מכתב הדחיה הפניה ללשכה לסיוע לטיפול בתביעה בבית הדין לעבודה). כן,סטרואידים/קורטיזון גורמים לבריחת סידן וזוהי תוצאה קשה למי שמנסה לטפל בבעיה אחת ומזיק בדרך אחרת. מאחלת לך |הצלחה| ובריאות.

סיוולה

New member
כל הכבוד על ההשקעה. טוב לדעת שיש

עוד אנשים טובים באמצע הדרך. שיהיה לך הכי טוב ושפע בריאות, ורד

סיוולה שלום- ספר הביטוח הלאומי

לפיו נקבעים אחוזי הנכות בארץ נחתם בשנת 1957, ומאז כמעט ולא עודכן. מה שקורה היום, עם כל המחלות החדשות שאובחנו והוכרזו, הוא שפשוט לא קיים להן סעיף תואם בספר, ואז מה שהמלל עושה הוא למצוא סעיף "מקביל"- דומה מבחינת התאור והמקרה ומצמיד אותו, כדי שגם אם אין סעיף אך יש ליקוי שגורם לנכות ולאבדן כושר השתכרות,תקבלי אחוזים ולפיהם קיצבה. כך בכל ענפי הבריאות והמחלות- למשל- לתסמונת התשישות הכרונית [CFS] ופיברומיאלגיה אין סעיפים בספר המל"ל אבל יש סעיפים קרובים- "סעיף מותאם" במקרה זה- סעיפים שמדברים על דלקת פרקים. לגבי נכות נפשית- כאן יש כמה קטגוריות תפקוד, לפיהן נקבע הסעיף המתאים. כך שאני מתארת לעצמי שמבקרה שלך, לא קבעו שרירותית -פשוט לא קיים סעיף שכזה ולכן חיפשו ומצאו את הסעיף הכי קרוב למצבך, כדי שאפשר יהיה לקבוע לך אחוזי נכות. בברכת החלמה מלאה.

למעלה