בקשר לSHUTTLE POD1 (ניב, אל תקרא)

בקשר לSHUTTLE POD1 (ניב, אל תקרא)

(רק אתמול ראיתי, לכן התגובה המאוחרת) האם זה רק אני, או שגם אתם חשתם אכזבה קשה מהפרק האמור? איך, בשם Q, העיזו בפארמונט לקחת תוכנית שבמהותה עוסקת בהרפתקאות ואקשן, והדביקו לה את הז´אנר הישן והשחוק של שני-חברים-המתמודדים-עם-שעותיהם-האחרונות-ומתנדנדים-בין-יאוש-לתקווה-מריבה לידידות-ונפרדים-מהחיים-בצחוק-ודמע ? ועוד עשו את זה באופן שיטחי ומעצבן (לא שהייתי רוצה לראות במס"ב דרמה-פסיכולוגית-מרגשת-ומעוררת-מחשבות-עמוקות-על-משמעות-החיים, אפילו אם הייתה עשויה לעילה ולעילה (ראה הערה בסוף)). שלא לדבר על זה שראו את ט´פאל האלילה רק כמה דקות (אבל איזה חיוך
) הערה (ראה הפניה להערה לעיל) - בניגוד להצהרה החד משמעית לעיל, זכור לי פרק מTNG (איך קראו לו?) על אחות שהייתה לטרוי ומתה בילדותה, ועל ההתמודדות של לוקסאנה עם זה. זה היה פרק קשה מאוד מאוד עם נהרות של רגש ודמעות שנגע לי בכמה עצבים חשופים. לא הייתי מותר עליו.

jerri

New member
קוראים לזה BOTTLE SHOW - שימוש

בתפאורה קיימת ללא צילומי חוץ מרובים על מנת להפחית בעלויות. כנ"ל פרק שהיה בTNG עם רייקר בקומה והזכרונות שלו.

גם אני לא השתגעתי על הפרק הזה

אבל יש שם חלק ענק may i call you t´pol? והחיוך שלה!! אני בטוח שכתבנו על זה משהו, אני וצמי, כדאי להיכנס ולבדוק

Bajoran Preist

New member
למה למה??

אני דווקא אהבתי מאוד את הפרק. ולא הייתי אומר שמסע בין כוכבים עוסקת במהותה בהרפתקאות ובאקשן. ממש לא! מהתיאור הזה אפשר לחשוב שמדובר בסדרה טרזן. מסע בין כוכבים עוזקת בהרבה דברים. ובעיקר היא מעלה שאלות פילוסופיות ומנסה לענות עליהן. זוהי המהות האמיתית של מס"ב לאורך כל השנים. נכון שלסדרות השונות היו מוטיבים שונים, למשל ח"ע9 התעסקה יותר בפוליטיקה בין גלקטתית, וזאת הסיבה העיקרית לכך שהיא האהובה עליי מכל. אך גם סדרות מסע בין כוכבים האחרות לא באו על מנת לספק אקשן. זה רק אחד מן המרכיבים, ואנטרפרייז צריכה לפי דעתי להזהר שלא להפוך לעוד סדרת אקשן במסווה של מסע בין כוכבים. הפרק הזה הוא דוגמא יפה לכך שהיא לא. ועוד לא הזכרנו את פיתוח הדמויות המשמעותי שהפרק הזה יצר. למעשה, רק לאחריו הפסקתי לשכוח את שמו של מלקולם ריד, הקצין הטקטי.

למעלה