בקשת המלצה

בקשת המלצה

שלום לכולכן. אני בת 35, מנסה מזה 5 חודשים להרות מתרומת זרע. די מיציתי להרגשתי את המערכת הציבורית (איכילוב). האם יש כאן מישהי המטופלת פרטי, ואם כן, אצל מי, רופא מומלץ, איפה קונים במקרה כזה את הזרע ומהן העלויות הכרוכות בסיפור? תודה וסליחה על ריבוי השאלות.

גליה ש

New member
שלום מיכל

אני התחלתי במרפאת בריאות האשה ולא בבי"ח, עם היתרון של רופא אחד - שזה נהדר, אבל עם ההתרוצצות הזו עם התרמוס להביא את הזרע בכל פעם - שזה די מסרבל. אולי כדאי ללכת להתייעץ פרטי עם מישהו שהוא ממש משהו כדי לראות אם יש לו מה לחדש אם כי בסה"כ התהליך הוא די סטנדרטי ובסופו של דבר כולם עושים כמעט אותו דבר. לגבי מחירים, פעם אחת, בחגים, עשיתי אצלו פרטי ואז עלה 400 ש"ח כל הזרעה ועוד 200 להשבחה שנאלצתי לעשות פרטי גם. מנות זרע אפשר לרכוש בבנקים שבבתי החולים, המחירים משתנים, 300-400 למנה בערך. כל זה היה לפני חצי שנה בערך. בכל אופן, בהצלחה (מצטערת שאני לא מכירה שמות להמליץ - אבל אחרות פה בטח ימלחצו לך). גליה

אמא 12

New member
היי מיכל - אל תתייאשי

אני עברתי את כל הטיפולים באיכילוב אצל ד"ר יעבץ וללא עזרתו ותמיכתו הייתי נשברת אחרי הפעם השלישית. למזלי בפעם הרביעית זה נקלט ומשם עברתי אליו למעקב פרטי כי סמכתי עליו בעינים עצומות. והראיה אני בהריון שני גם דרך איכילוב גם אצל ד"ר יעבץ והפעם זה נקלט בפעם הראשונה. בהמלצתו לקחתי "סיכון" כי ההחלטה היתה מהיום להיום בלי שום טיפול מקדים ואני ממשיכה את המעקב אצלו. אל תתייאשי תמשיכי באיכילוב - משתלם. בהצלחה

סביונה

New member
לאמא12

כמה זמן חיכית בין 2 ההריונות? כמה הוא המליץ לך? ואם אפשר לשאול - בת כמה את והאם זה היה שיקול לגבי מועד ההריון השני ? מקווה שלא אכפת לך שאני שואלת - אך אני גם שוקלת "להרחיב" בעתיד הקרוב את משפחתי הפצפונת.

אמא 12

New member
סביונה יקרה,

נכנסתי להריון שני כאשר בני היה בן שנה ו-3 חדשים כך שאת הצאצא הבא אני אמורה ללדת סמוך לתאריך לידתו של בני (רק שהוא חיכה עד היום האחרון של שבוע 42 ויצא בכח אחרי זרוז ובסוף ואקום). האמת שלא התייעצתי לגבי הפרש בין השניים מה ששיחק אצלי זה הגיל - את בני הבכור ילדתי בגיל 39 ואת השני אלד בגיל 41. מחר אני עוברת בדיקת מי שפיר ובעצם נגמרה מסכת הבדיקות ונשאר רק לחכות. ואם את חושבת על הרחבה - אני בטוחה שזה קשה אבל עוד יותר בטוחה שזה משתלם - אז ב ה צ ל ח ה ! ! !

סביונה

New member
אז יצרת לך משפחה ממש מושלמת עם

הפרש אידיאלי בין הילדים לדעתי ! ואני מבינה שהכל הלך כ"כ קל. נעים לשמוע. שבדיקת מי השפיר תעבור לך מחר בקלות, ושהמשך ההריון יהיה נעים וקל !

אמא 12

New member
תודה לכולכן,

אני כבר אחרי הכל - נחה בהוראת ההורים המטפלים ומחכה לתוצאות שכמובן ברור לי שתהינה בסדר.

מירית א

New member
שאלה

האם שני הילדים הם מאותו תורם? האם הפרמטר הזה היה משמעותי בעיניך? חוץ מזה, כל הכבוד, לגדל שני ילדים נראה לי כרגע קשה מאד, במיוחד אם ההפרש ביניהם קטן משלוש שנים. אמנם בני המתוק רק בן 4 חודשים כמעט אבל אני באיזה שהוא מקום כבר חושבת על מספר שניים. ובאמת מהו ההפרש האידאלי מבחינת הילדים, מבחינת הגיל שלי להתחיל להיות מעשיים בעניין?

אמא 12

New member
היי מירית

למזלי 2 הילדים מאותו תורם. זה לא היה מאד משמעותי כי בזמנו כשההריון הראשון נקלט ד"ר יעסץ הציע לי לשמור מנה וזה עלה בסביבות 6000 ש"ח שנראה לי קצת מוגזם לשלם במיוחד כשהיו לי המון המון הוצאות מסביב. שכנעתי אותו ואותי שאולי יש סיכוי שאמצא מישהו ואז זה לא יהיה רלוונטי וגם הסברתי לעצמי שיש משפחות שההורים מגיעים עם ילדים מנישואים קודמים ונולדים ילדים משותפים ובכל זאת הם אחים. אבל כששמעתי שזה מאותו תורם מאד שמחתי. כולם אומרים לי שהפרש של שנתיים זה אידאלי מה גם שזה שני בנים שאני מאד מקווה שיהיו חברים. האמת שאצלי הגיל די שיחק תפקיד אז מבחינתי הכל אידאלי. גהצלחה

ציפורן44

New member
הפרש גילים

אני למשל ומשום מה כל הריון שנקלטתי בו היה בדיוק כשהגדול היה בן שנתיים וכשנכנסתי להריון עם הילדה האמצעי היה בן שנתיים כך שבין כל הילדים יצא שבדיוק ההבדל הוא שנתיים ותשעה חודשים ורק הסבר קטן אני לא ילדתי מתרומת זרע אלא משותף לחיים

סביונה

New member
למיכלי

5 חודשים זה ממש כלום ! תמשיכי באיכילוב ולכי ליעוץ פרטי אצל מומחה לפריון על מנת שימסור לך מה המלצותיו לגבי המשך הטיפולים. כמו שכבר אמרו לך - התהליך הוא אותו תהליך בכל מקום, ואם לא הולך כך - עוברים להפריה חוץ גופית בסופו של דבר, אך 5 חודשים הם לא אינדיקציה לבעיה בינתיים. בהצלחה !

מיכלי, ברוכה הבאה ואל יאוש!!

נראה לי שאין שום יתרון לעשות את התהליך אצל רופא פרטי. להפך, יש יותר טרטור ועלויות מיותרות, וכדאי לחסוך איפה שאפשר ולא מוכרחים להוציא כספים, כי ההוצאות מתגלות כרבות ביותר (כבר בהריון - סקירת מערכות, בדיקות גנטיות וכו´). אני אישית טופלתי בבי"ח "אסף הרופא" ויש לי רק דברים טובים לומר עליהם. שווה נסיון, אולי??

למעלה