בקשת המלצות

israelmiv

New member
בקשת המלצות

שלום. אני אשמח להמלצות בכמה קטגוריות.

אני מחפש קומיקס הרפתקאות, עם סיפור ארוך ומעניין. דוגמה למה שאני מחפש הוא הקומיקס bone: אורך כמעט אינסופי, דמויות רבות ומגוונות ומאפיינים של מתח וקומדיה.

אני גם מחפש ספר קומי, אבל שבנוי כסיפור ולא רצועות. דוגמה לכך הוא "סם ומקס".

אחרון: האם יש קומיקס מוצלח בסגנון פילם נואר? בלש פרטי מדוכא\חוקר משטרה או ווטאבר.

קראתי ספרי קומיקס ספורים בחיים שלי, אז תרגישו חופשיים להציע את הכי מיינסטרים ומפורסם.

תודה

פינוקיו

ממליץ מאוד על העיבוד של אמן הקומיקס winshluss לסיפור פינוקיו.
מדובר בקומיקס של 187 עמודים, רובו ללא מילים (ממש כמה עמודים בודדים מכילים טקסט, שאפשר להבין את הסיפור גם בלעדיהם), והוא מביא עיבוד ממש הזוי לסיפור פינוקיו, עם מגוון דמויות ועלילות משנה והרבה הרפתקאות עם מתח וקומדיה בדיוק כמו שביקשת.

Srangers in Paradise

ארוך (מאוד) אבל הסתיים לפני שנים כך שאפשר לקרוא את הכל מהתחלה ועד הסוף. סוג של אופרת סבון עם נגיעות מאפיה משעשעות.

Honey West של טרינה רובינס (הוצאת מונסטון) הוא סיפור פילם נואר נחמד. TPB אחד וזהו.

Gul the Great

New member
המלצותיי

הרפתקאות: לא קראתי את בון (חור בהשכלה, אני יודע), אבל מאוד נהניתי מההרצה ה"חדשה" של קונאן הברברי. האומנות יפהפיה והסיפור מותח. ממה שהבנתי מההקדמות ומאחריות הדבר של האוגדנים, מדובר בעיבוד קרוב יותר לספרים המקוריים של רוברט אי האוורד (שכמשתמע, לא קראתי).

קומי: לא קראתי את "סם ומקס", כך שאני לא באמת יודע להשוות. אחד הקומיקסים המצחיקים שקראתי הוא Barry Ween Boy Genius. כבקשתך, הוא בנוי כסיפור ולא כרצועות. תיארתי את זה בעבר כדקסטר'ס לבורטורי גס, ואני חושב שזה תיאור מדויק. מדובר בילד גאון עם חבר מפגר שמכניס אותו לכל מיני שצרות שהוא צריך לתקן. צחקתי מזה בקול.

פילם נואר: SLEEPER. סוג של פילם נואר עם כוחות על טבעיים. כמו שהשם מרמז, מדובר בסוכן סמוי של "הטובים" אצל הפושעים. אני לא יודע איך לתאר את הסיפור מבלי להרוס, כך שתאלץ להאמין לי כשאני אומר שזה מצוין.
אומרים ש-X-Factor הוא בסגנון פילם נואר, אבל אני לא חושב ככה. אם אתה תחשוב ככה, הוא מאוד מומלץ. שוב סיפור עם כוחות על (שמת לב למוטיב החוזר?). מדובר על קבוצת מוטציות, בהנהגת ג'יימי מדרוקס האיש המשתכפל, שפתחה משרד לחקירות פרטיות. הסיפור "מקוריין" ע"י ג'יימי, וזה בערך הדבר היחיד שפילם נוארי בו לדעתי. החקירות נעות בין הזויות למשעשעות, אבל תמיד מהנה.
אנשים המליצו לי בחום על Blacksad שהוא אחד לאחד פילם נואר, מלבד שהדמויות הן חיות מואנשות. האומנות מדהימה, אבל אני דווקא לא התלהבתי במיוחד מהסיפור, אבל אם הרבה אהבו, אולי גם אתה.

israelmiv

New member
תודה לכולם על ההמלצות

ועל הנימוקים להמלצות. עזרתם לי מאוד, ואני מקווה למצוא משהו לטעמי.

תגובות

בקומיקס עם הומור לנור של רומן דירג' היא מספר אחד בעיני. יותר רצועות מאשר סיפורים ארוכים אבל קורע מצחוק.
עוד הומור מופרע לגמרי שלי כבר היה מוגזם הוא Johnny the Homicidal Maniac a שלי הוא כבר היה מוגזם לגמרי. ציורים פסיכים לעלילה חולנית. סיפורים של שניים שלושה עמודים לרוב. גם הייט של פיטר באג מומלץ. הגעתי אליו בזכות ההמלצה של אמיתי גם והוא ממש ממש מצחיק. פריצ'ר סדרה ארוכה של ורטיגו עם רעיון גאוני, ביצוע מבריק וגם קורע מצחוק. אסטריקס תמיד מצחיק אותי

spidey 82

New member
פייבלז.

היא לא בדיוק סדרת הרפתקאות, אבל יש בה הרבה מכל מיני ז'אנרים, שהרי זו סדרה על דמויות מאגדות ופולקלור שעברו לעולמנו לאחר שעולמותיהם נכבשו ע"י עריץ אכזר. יש מגוון של דמויות ועלילות, וזו סאגה ארוכה שרצה מאז 2002 ותסתיים בתחילת השנה הבאה. נכון להיום התפרסמו 139 גיליונות (150 יהיה האחרון), 19 אוגדנים, מספר סדרות ספין-אוף, רומן גרפי וספר פרוזה.
http://www.comicvine.com/fables/4050-9723/

Noir: A Collection of Crime Comics מלקט סיפורי נואר קצרים משורה של יוצרי קומיקס מצוינים. לא כל הסיפורים מוצלחים (זה הסיכון העיקרי באנתולוגיות), אבל את מרביתם אהבתי והם שווים את ערכו של הספר.
http://www.comicbookdb.com/issue.php?ID=182452

לפני כמה שנים DC איגדה את המיני סדרה של Human Target מ-1999 ורומן גרפי שמהשיך את עלילת הסדרה (Chance Meetings), ובהמשך התפרסם אוגדן של הסדרה הרצה מ-2003 (תחת השם Second Chances). מותחן פעולה פסיכולוגי שגיבורו, כריסטופר צ'אנס לובש את זהויותיהם של לקוחותיו כדי להגן עליהם, וכתוצאה מכך מתמודד עם ההשלכות הכבדות על המנטליות שלו.
http://www.comicvine.com/human-target-chance-meetings-1-tpb/4000-192315/
http://www.comicvine.com/human-target-second-chances-1-vol-2/4000-262721/

למעלה