בקשת הסבר קצר ..

• פותח הנושא id4n
  • פורסם בתאריך

id4n

New member
בקשת הסבר קצר ..

הי אחותי נישאה לפני מספר חודשים לאזרח אמריקאי. הוא אמר לי שהוא יכול לבקש בשבילי אזרחות (אני brother in law שלו) שאלתי היא - מה נדרש ממני בכל התהליך ? שמעתי כל מיני שמועות על כך שאני אמור לגור בארה"ב חודש בשנה עד שאני מקבל את הגרין קארד ? או שאני צריך לשלם כמה אלפי דולרים לעו"ד, ועוד כל מיני דברים. אודה מאוד למי שמכיר ויוכל להסביר לי בקצרה על התהליך ומה זה בדיוק דורש ממני .. תודה רבה וחג שמח !

amits6

New member
מיום שאחותך מקבלת אזרחות

האומר בין 4-5 שנים מהיום.היא יכולה לבקש אותך עבל מיום קבלת אזרחותה זה לוקח 12 שנים עד קבלת הגרין קארד שלך ובזמן זה אסור לך לגור או לעבוד בארה"ב. אז תתחיל ליספור 16-17 שנים וזה אומר אם לא יהיו בעיות (משטרה וכדו') ואחותך תישאר נשואה את אזרחותה.

id4n

New member
תודה .. אבל ..

זה שאחותי יכולה לסדר לי אחרי שיש לה אזרחות אני יודע. אני שואל לגבי זה שגיסי (בעלה) יכול לסדר לי .. ואתה בטוח שזה 12 שנים ??

amits6

New member
לפי החוק לך אין קירבה אליו

הוא יכול לסדר לך רק ויזת עבודה אם הוא מעביד ולך צריך להיות תואר ראשון או ניסיון מעל 7-10 שנים בתחום שאת עוסק.ו....מה לעשות המספר שאמרתי הוא מדויק לחלוטין.

doronf65

New member
מנהל
לצערי עמית צודק

הנה הקישור הרלוונטי. http://uscis.gov/graphics/howdoi/sibling.htm#Overview לפי זה, אח הוא רק אח ולא אח in-law, בשונה מהורה in-law, שכן יכול לדרוש ילד של בן זוגו. ולגבי הזמן: מדובר במיכסות שנתיות של אישורים כאלה. יש פי 12 דורשים מאשר המכסה, ולכן זהו בערך הזמן. זה גם משתנה מעט לפי כל מיני פרמטרים, תקרא בקישור, אבל בגדול זה סדר הגודל. אם למשל פתאום יגדילו עוד 5 שנים את המיכסות, אולי הדבר יזורז. היום זה המצב. אל תשכח שזה 12 שנים ממתי שלאחותך יש אזרחות... דורון

doronf65

New member
מנהל
ואגב...

גם אם משהו היה נכון במה שגיסך אמר, או שאחותך היתה יכולה לעשות זאת היום ללא תור אפילו, אתה לא מקבל אזרחות. אתה מקבל רק גרין קארד שמאפשר לך אחרי 5 שנים שאתה מחזיק בו לבקש אזרחות. אין אזרחות מיידית לאדם בגיר, רק לילד, בן של אזרח, בתנאים מסויימים. דורון

למעלה