יש מקרים בהם יש צורך בפירות כדי לזהות...
צמחים ממשפחת הפרפרניים. זה כנראה אחד מהם. כשאין את "כלי הרצח", מנסים לפי ראיות נסיבתיות, וזה הרבה פעמים הימור. ההימור שלי הוא שזוהי אספסת, בגלל שילוב צורת התפרחת ושינון העלעלים. על פי מה שבדקתי, יש מיני אספסת בודדים בהם הגבעולים שעירים כמו בצילום שלך. האיטלקית היא צמח של קרקעות חוליות, ודי נדירה, ואילו אספסת החבית נפוצה למדי, אך מאחרת לפרוח (ע"פ המגדירים: ממרץ).
למרות זאת, יש הרבה צמחים שמקדימים, והנתונים בעניין מועדי הפריחה הם נזילים מאד. לכן יתכן שזה צילום של אספסת החבית. מעניין לשמוע עוד זיהויים.
זה גם משתלב עם שאלתך בעניין הספר. לא מוכר לי ספר או אתר מלבד המגדירים למיניהם שמבדילים בצורה שיטתית בין מיני הפרפרניים. יחד עם זאת, כאשר אני נתקע בבעייה שכזו (בעיקר בין מינים דומים מאותו הסוג), אני נעזר לפעמים בספרו של אבי שמידע-"לקסיקון מפה-צמחי ישראל-המדריך השלם לצמחים ופרחים בארץ ישראל". אמנם לא כל המינים מוצגים של בפירוט, אבל במין שמוצג יש הרבה פעמים הסברים כיצד להבחין בין מינים דומים. יתרון נוסף בספר הוא בעניין מועדי הפריחה. הוא מציג גם תקופות של פריחה מועטה, כך שלרוב מועדי הפריחה אצלו נרחבים מהמגדירים הרגילים. אספסת החבית לא מוזכרת בספר, כך שבעניין הזיהוי הנ"ל הוא לא עזר לנו.