בקשת יעוץ ממי שמבין או יודע

• פותח הנושא gtg
  • פורסם בתאריך

gtg

New member
בקשת יעוץ ממי שמבין או יודע

אני עובד כמרצה באוניברסיטה מסוימת (לא משנה שמה). להערכתי, תלמידה נקמנית שאני תובע על הוצאת דיבה, כתבה בפורום מסוים ובמשובי האינטרנט דברים איומים עלי (שממש לא נכונים). מנהלי הפורום ואתר המשובים לא מוכנים לחשוף את פרטי הכותב. איך משיגים צו בית משפט לחשיפת כותב ההודעה??? אודה לכל מי שיעזור. זה ממש חשוב לי כי הקייס שלי יתבסס גם על דברי הבלע שהפיצה באינטרנט!

sh a ch a r

New member
עד כמה שהבנתי מגעת

אתה מגיש תביעה ומונה את מפעילי הפורום בתור "נתבע פורמלי", כלומר מישהו שאתה לא חושב שאחראי לבעיה, אבל כן מישהו שדרושה פעולה שלו כדי לדון בתביעה. במעמד התביעה אתה יכול לבקש צו כדי לקבל את פרטי המגיבים. זה מה שאני מכיר, אבל תשומת ליבך למה שכתוב אחרי החתימה שלי. שחר אני לא עורך דין

שאלה נפלאה

איך משיגים צו? מגישים בקשה לבית המשפט ומשתדלים שהבקשה תהיה יותר משכנעת מבקשות אחרות, למשל מבקשתו של רמי מור. ואידך זיל גמור. אל תקח את זה באופו אישי, אבל או שאתה לא מבין בכלל מה עו"ד עושים (וזה לא נורא, כי רוב הציבור לא מבין) או שאתה מבין ואתה מאד מזלזל במקצוע הזה. המקצוע הזה מתחיל בשלוש וחצי שנות לימוד באוניברסיטה בפקולטה למשפטים, או במכללה למשפטים, נמשך בשנת התמחות, במעבר מבחנים מאד קשים להסמכה ולאחר מכן בצבירת ניסיון ולימוד עצמי אינסופי. חשבתי שבתור מרצה באוניברסיטה, ברור לך שעריכת דין זה לא מקצוע שניתצן לרכוש תוך דיון בפורום באינטרנט. התשובה היותר מועילה כנראה, "קובעים פגישה עם עו"ד שעוסק בתחום דיני האינטרנט, ומקבלים ממנו יעוץ וביחד איתו מחליטים אם יש מקום להגשת תביעה כזאת או שצריך לנסות להשיג את המידע החסר בדרכים אחרות. במקרים נדירים, תלונה למשטרת ישראל תעזור. שנה טובה!

למעלה