בקשת מתכון ....

sea mad

New member
בקשת מתכון ....

שלום חברים .... מידי פעם אני קופץ לבקר כאן .... לא ממש בית שלני שלי .. אבל לפעמים יש כאן דברים שמענינים אותי. יש לי בקשה למתכון .... אני לא ממש זוכר איך קוראים לזה, אבל אני אסביר ... זו מן חלה שמוכרים ברחובות העיר (הונגריה כמובן), בעיקר בחורף, זה חלול בצורת קונוס בציפוי מתוק עם קינמון וסוכר, ונדמה לי שאופים את זה על מקל או משהו כזה. מקיצור משהו באמת טעים ..... יש לי חבר שפגשתי בטיול האחרון שלי בחו"ל והוא אכל את זה לפני עשר שנים ומאז חולם על זה בלילות !!! (רק שהוא רעב וחשקה נפשו למשהו ממש טוב) לאמא שלי אין מושג איך עושים את זה....למי יש מושג איך אני הופך את החלומות של חבר שלי למציאות??? (וכמובן באופן עצמאי וללא טיסה להונגריה) תודה מראש ...!!!

טומי*

New member
לפני כחודשיים שלושה.....

דנו בנושא כאן בפורום, על המקור של המתכון הזה. ללא ספק שזה בא מרומניה דוקא מהאיזורים הדוברי הונגרית. אז הנה המתכון של KURTOS KALACS חומרים: לבצק: חצי קילו קמח 3 חלמונים 60גר' מרגרינה ללא מלח 20גר' שמרים 1 כף סוכר 30CC חלב קמצוץ מלח מעל: מרגרינה,אגוזים,סוכר ההכנה: מהחומרים שמעל מכינים בצק , מחלקים כלעשרה חלקים לאחר מנוחה של כחצי שעה, מרדדים את הבצק ומגלגלים מעל מקלות....(כף מעץ אולי) טובלים במרגרינה מומסת ובתערובת של האגוזים הטחונים והסוכר. האפייה בתנור חם מחומם מראש ל 250 C מעלות עד לקבלת צבע זהוב. בתאבון!

למעלה