בקשת סיוע - השיר "נפט בחוליקאת".

בקשת סיוע - השיר "נפט בחוליקאת".

קולגה מחפש את מילות השיר כדי להעשיר את ההדרכה. אודה מאוד למי שיוכל להציג את מילות השיר, גם אם אני רק עובר-אורח.

קסנדרה*

New member
לא שמעתי מעולם את השם הזה ../images/Emo12.gif

מי כתב? רמז משהו ? אולי מלפני קום המדינה ? אם כן, אז אפשר לפנות לתכנית של נתיבה בן-יהודה. קסנדרה

לא האמנתי שיש תשובה כזו.....

נפט בחוליקאת נכתב בשנות החמישים עם גילוי מרבצי נפט באיזור חלץ. תודה מכל מקום.

קסנדרה*

New member
חשבתי שזה משהו כזה אבל אני לא

מכירה את השיר וסליחה באמת שאני לא יודעת, ומה זה בכלל חוליקאת ? חלץ אני מכירה. בשנות ה-50 אני עדיין ינקתי והייתי בחיתולים, ולא זכורים לי מאז יותר מידי שירים, חוץ מכמה שירי ילדות בצרפתית, משהו על פרפר וסינור..... קסנדרה

חוליקאת

היא האתר הראשון שהתגלה בו נפט, והמקום התפרסם בזכות הקרבות הקשים שהתנהלו בו במלחמת העצמאות נגד הפולש המצרי במשולש חוליקאת-חאטה-חארטייה שהם החלק המערבי של כיס-פלוג'ה שחצץ בין הנגב לבין יתר המדינה והשתרע מעירק-סואידן (נגבה) ועד עירק-אל-מנשייה (קרית-גת) שלאורכה היתה דרך בורמה המצרית. (בפעם הבאה שתיסעי דרומה, בעברך בצומת קרית גת, מיד אחרי הצומת בצד ימין אנדרטה קטנה ובים העצים ניתן לראות חלק קטן שנשאר מכביש דרך בורמה המצרים ממלחמת השחרור). ועל זה כבר נאמר מזמן שמערכת החינוך בארץ פשטה רגל מזמן כאשר עבור משרד החינוך רק משה רבנו ויהודה המכבי הם היסטוריה. את השיר לכבוד מציאת הנפט (חלק מהמשאבות אגב, עובד עד היום) נדמה לי ששרה יפה ירקוני. אבל מילא, זה מה יש. תודה מכל מקום.

קסנדרה*

New member
מאיר תודה לך על ההסבר המשכיל../images/Emo13.gif

ואני מצטערת שלא יכולתי לעזור, אבל אני בכל זאת יכולה להציע לך להכנס לפורום "תפוז מחפשים עבורך" או מוצאים עבורך או שם דומה ושם אולי יצליחו יותר - אני מאחלת לך בהצלחה. ואולי, לפנות אל יפה ירקוני ולבקש ממנה את המלים. קסנדרה

aiziq

New member
העצה האחרונה יכולה בהחלט לעזור

אני פעם פניתי לדורית ראובני בבקשה למילים של שיר שלה והיא נענתה ברצון ואפילו הוספיה רישום של האקורדים למקרה שאלווה עצמי בגיטרה ( מה שכמובן טרם למדתי לעשות) בהצלחה! איציק.

רב תודות לכם

מצאתי את שירי יפה ירקוני והשיר לא היה ברשימה. מענין שבני דורי כולם הכירו את השיר שנכתב לכבוד הדבר המופלא של גילוי נפט בארץ. אחד החברים מחפש את המילים לצורך הדרכה וכולנו קצת בבעיה שאנחנו לא זוכרים את המילים, נחפש הלאה.

הנה השיר../images/Emo39.gif

מאיר, מצאתי את השיר "נפט זורם בחוליקת" באתר הבא: http://jnul.huji.ac.il/dl/music/yom/hsongs.htm הוא מצורף כקובץ להשמעה (3 דקות) ואתה יכול לגזור מתוכו את המלים. בהצלחה.

למעלה