בקשת ספונסרשיפ בעבור הורים

janbas

New member
בקשת ספונסרשיפ בעבור הורים

שלום לכולם! זו הפעם הראשונה שאני כותב בפורום, למרות שכבר זמן רב שאני נכנס לפה ועוקב אחר ההודעות השונות. אני בן 22, לומד באוניברסיטה לתואר ראשון... אחי היגר לקנדה עם אשתו וילדיו לפני כשנתיים לטורונטו, ומייד עם התאקלמותו בקנדה ומציאת עבודה, הגיש בקשה לספונסרשיפ בעבור הורינו ובעבורי... יש לי כמה שאלות: 1. אבי בן 67, כלומר כבר פנסיונר, והוריי מקבלים מביטוח לאומי קיצבת זיקנה+ השלמת הכנסה.. עד שבקשת הספונסרשיפ תיבדק, גם אמי כבר תגיע לגיל הפנסיוני.. רציתי לשאול האם מישהו יודע בוודאות שזה נכון שהביטוח לאומי מחוייב לשלם את מלוא סכום קיצבת הזיקנה, לו זכאים הוריי, גם כשהם יהגרו לקנדה? דיברתי כבר מספר פעמים עם הביטוח הלאומי בעניין, וכל פעם אומרים לי דברים סותרים, כאילו הם מסתירים משהו... 2. ממה שאני הבנתי, אם וכאשר הוריי יהגרו לקנדה, אחי מחוייב לדאוג להם מבחינה כלכלית, שכן זו מהות בקשת הספונסרשיפ... אף על פי שהוריי לא ייחשבו כאזרחי קנדה, האם הממשלה מעניקה איזשהו סיבסוד ממשלתי סוציאלי על דברים כגון דיור, מחייה , או שכל הנטל הכלכלי נופל על אחי? האם הוריי יהיו זכאים לתרופות חינם? 3. אני כעת לומד לתואר ראשון ברוקחות, ורציתי לדעת האם רוקחות הוא מקצוע מבוקש בקנדה? באופן כללי, האם מדובר במשכורת טובה עם אופציה להתקדמות בעבודה? אני כעת נמצא בביקור בטורונטו אצל אחי עם אבא שלי עד 15 לאוקטובר. זהו כבר ביקורי השני פה וכל פעם אני אוהב יותר יותר את המקום ואת קצב החיים... מצפה לתשובותיכם

EB2

New member
to janbas

ביטוח לאומי מחפש לא לשלם לאנשים שעוזבים את הארץ. גם אני שילמתי הרבה שנים וכעת ממש אני לא מעניינת אותם. אחיך חתם על הספונסרשייפ להורים שהוא צריך לדאוג להם כלכלית במשך שנים מספר ברגע שהם יגיעו לקנדה. מגיל 65 מקבלים תרופות בחינם אבל צריך לשלם פעם בשנה 100 דולר לבית המרקחת. רוקחות זה מקצוע נדרש לא תהיה לך בעיה למצוא עבודה.

כניראה שבמשך 10 שנים כל מחסורם של ההורים -

על אחיך. הם יהיו זכאים לתשלומי רווחה מהמדינה אולי אחרי 10 שנים. אמנת המס בין קנדה לישראל היא אמנה מצומצמת ואינה כוללת פנסיה או קצבת זקנה. כל תשלומיהם לביטוח הלאומי במשך עשרות שנים יורדים לטימיון ברגע שהם עוזבים את הארץ.

kanata

New member
לצאת מהקופסא

מעט מספרים: בהנחה שהוריך שלמו ביטוח לאומי במשך כ-40 שנה, ניתן להוון את ערך ההוצאה שלהם לפי שער ריבית משוער ולראות כי הם הוציאו במהלך חייהם סכום העומד בסדר גודל של כמיליון וחצי שקלים כל אחד מהם. לפי החוקים החדשים, את קצבת הזקנה בהנחה שישנם עוד הכנסות ממקורות אחרים הם יקבלו בגיל 70 ו-65 (ותודה רבה לביביהו..) לגברים ונשים בהתאמה. אם תהוון את תזרים ההכנסות שלהם (לפי 25 שנה קדימה, שיחיו עד 120...) ניתן לראות כי כל מה שיקבלו חזרה יהיה בסדר גודל של 250,000 כל אחד... שיעור הקצבה עומד היום על 1159 ש"ח ליחיד ו-1738 ש"ח לזוג, לפני ניכויים שגם אלה עומדים על 161 ש"ח ן-233 ש"ח עבור ביטוח בריאות גם כן בהתאמה... במונחים דולריים אנו מדברים על 220-350 דו"ק לחודש לכל אחד מהם... ניתן לראות שלהשאר בארץ בשביל הפרוטות הללו (וזאת ללא חישוב עלות התרופות שיכולות להגיע לעתים ל65% מקצבת הזקנה) היא בגדר אסון לגיל הזהב כיום בארץ. במידה וישנן קרנות פנסיה אחרות הן ישולמו ללא קשר למקום המגורים או מרכז החיים. כך שאם אכן התרופות בחינם, וביכולתו של אדם להפריש להוריו סכום שיאפשר להם להתקיים בכבוד בחו"ל, שיקול הביטוח לאומי יורד מהפרק. כך שהפרשה חודשית של 1000 דו"ק להורים לדוגמא + מגורים מתאימים הן בגדר מצווה. שלא לדבר, על הקרבה, על חוסר הגעגועים להורים שנשארו בארץ, וכמובן עלות הטיסות בכל מקרה שקורה להם משהו... גמר חתימה לכולם, צום קל, ושנה טובה.

shipy1234

New member
אכן, בדיוק שאלתי על מקרה דומה

ביטוח לאומי כנראה לא יקבלו, אבל את שאר האפיקים הפנסיוניים (קרן השתלמות, קופ"ג, קרן פנסיה וביטוח מנהלים) יקבלו. מה שכן, צריכים ללכת למס הכנסה ולקבל פטור מניכוי מס במקור אחרת ינכו להם.

Astroo

New member
עד כמה שידוע לי

מי שהתחיל לקבל קצבת זיקנה בהיותו בארץ, ימשיך לקבל אותה גם אם עזב.

מקצוע הרוקחות אמנם מבוקש - אבל

צריך לעבור הסמכה מקומית. יש לי חברה , רוקחת 15 שנה , שעושה פה עכשיו את המבחנים על מנת שתוכל להיות גם כאן רוקחת. לימודים מאד קשים, הכוללים 3 מבחנים, לאורך שנה וחצי. לגבי בטוח לאומי - גם אני שמעתי, שאם כבר התחילו לקבל קצבה בארץ, והם בעצם לא מודיעים לאף אחד על עזיבה, אז הם ימשיכו לקבל את הקיצבה

margogo

New member
את יודעת מהו התהליך הרישוי?

לאיפה פונים? איך מתחילים?האם מתחילים אותו בארץ או כשכבר מהגרים לקנדה. תודה מראש

janbas

New member
תודה

תודה רבה לכולם על התגובות! אני חייב להגיד שעד לפני כמה שבועות הוריי ואני היינו בטוחים שכאשר הם יהגרו באופן רשמי לקנדה, ביטוח לאומי לא ישלם להם את קיצבת הזיקנה בחו"ל, אבל להפתעתנו הרבה אמא שלי בארץ קיבלה היום מכתב תגובה רשמי מהמוסד, בו נאמר שהקיצבה תמשיך להיות משולמת להוריי גם בקנדה (במכתב ששלחנו שאלנו בפירוש על הגירה לקנדה)... בקיצור, הנושא מאוד מבלבל ונראה חי שהביטוח לאומי "משתדל" מאוד כדי שאנשים לא יהיו מודעים לזכויותיהם בנושאים שונים בכלל, ובנושא זה בפרט לגבי המקצוע שלי, אני יודע שאצטרך לעבור מבחני הסמכה די קשים כדי לקבל רישיון מקצוע קנדי. אצטרך לעבור את זה, אין ברירה. האם תנאי העבודה של רוקחים בטורונטו טובים? האם הם זכאים לכל מיני benefits? ועוד משהו: האם בסיום לימודיי, כדאי לי לעבוד כרוקח קצת בארץ לפני ההגירה לקנדה כדי לצבור קצת ניסיון? האם זה יכול להשפיע לטובה על סיכויי למצוא עבודה בקנדה? תודה

תוספת קטנה

א. ככל הידוע לי, אחיך יכול לעשות ספונסרשייפ רק להורים שלך - לא לך. אולם, אתה יכול להיכנס ב"חבילה" כל זמן שאתה סטודנט במשרה מלאה...וזאת מכיוון שסטודנט נחשב לאחד שזקוק לתמיכה מההורים (בלי קשר לגיל). אני לא בטוח ב100% אבל נדמה לי שאתה חייב להיחשב סטודנט כשהבקשה שלכם תאושר. ככה שתתרכז בלימודים ואם תסיים את התואר לפני ההגירה תצטרך להמשיך ללמוד... ב. נכון, אחיך מתחייב לתמוך בהורים שלך ל10 שנים. אולם, אם במקרה והוא לא מסוגל אז גם אתה וגם ההורים יכולים למלא "דמי אבטלה" או לעשות אפליקיישנש לעזרה מהמדינה דרך תוכניות מסויומות. במצב כזה, המדינה תעזור אבל התוצאה תהיה שאחיך לא יהיה זכאי לעשות ספונסרשייפ בעתיד (לא נראה לי שהוא יצטרך...) - לא הפסד גדול. ג. ממליץ לך לברר טוב טוב בזמן שאתה כאן איזה קורסים עליך לסיים על מנת לעבוד כרוקח בקנדה. לא תמיד זה פשוט ובדרך כלל צריך ללמוד ולהשלים לא מעט. בהצלחה

janbas

New member
ל- israeli be canada

לגבי סעיף א': אתה צודק, אני נכנס ל"חבילה" של הספונסרשיפ רק בגלל העובדה שאני סטודנט. בגלל זה אחי כבר הזהיר אותי שאסור לי לעבוד במהלך לימודיי ועד שהבקשה תאושר, אבל נראה לי שלא תהייה בעיה אם אני אעבוד אחרי שאקבל כבר אישור רשמי על לנדינג.. לגבי סעיף ב': האם אפשר למלא דמי אבטלה וגם להגיש בקשה לעזרה מהמדינה או שאי אפשר את שניהם ביחד? האמת, שלא שמעתי על האופציות האלה ואני גם לא בטוח שאחי יודע עליהם.. אתה יכול אולי לכתוב באנגלית על איזה טפסים מדובר ואיזה עזרה מהמדינה ניתן לבקש, כדי שאני אוכל לשאול את אחי על זה? אולי אתה יודע מה הקריטריונים שצריך לעמוד בהם כדי לקבל את העזרה הזו? אשמח אם תוכל לתת לי לינק שבו ניתן למצוא אינפורמציה ממשלתית רשמית בנושא לגביי סעיף ג': אני בהחלט אברר את העניין... דיברתי עם מישהי שעשתה את התואר בישראל, והיא אמרה לי שצריך רק לעבור בקנדה את מבחני ההסמכה הקשים, אבל אולי באמת חוץ מזה, יהייה עליי להשלים עוד קורסים.. מקווה שלא:) תודה רבה על העצות והאינפורמציה

Hi

I was not talking about working. I really don't think that working is a factor here. For immigration purposes a student is consider as DEPENDENT on his parents. Therefore they can include you in the package. However, you should check with immigration whether you still have to be a student when your application is approved, or it is enough to show that at the time that your brother applied you were a student. This is very critical point. Regarding to government assistance. I am not familiar and personally not planning to apply for these programs. However, you can check online on Toronto and ON websites and I'm pretty sure that you will find something. Don't forget, this is Canada...In most cases if you seek for assistance you will find it....However, I don't think that you should focus on that right now as you have long time till your family is approved for Canada. Last point, for almost every profession in Canada there is an organization which you can contact and learn more about the profession, requirement, etc. Search for the one that relevant for you and contact them. They are the best source of information. Good luck

למעלה