בקשת עזרה בכתיב לטיני אפשרי של שם

Eldad S

New member
בקשת עזרה בכתיב לטיני אפשרי של שם

שלום חברים, אודה על עזרתכם (אפילו בניחוש מושכל) בסוגייה הבאה: בשנת 1947 חיבלו אנשי קומנדו של המדינה שבדרך ביאכטה של היטלר, שעגנה בנמל בירות. שמה של היאכטה, כפי שהוא מופיע בספרות בעברית, היה "איגריס" (אם כי השם המוכר יותר היה Grille, "צרצר", בגרמנית - כך היא נקראה בתקופת הרייך השלישי). כשמגגלים, מוצאים שאליהו ריקה, מן המסתערבים של ההגנה, היה מי ששחה אל היאכטה והצמיד אליה את המוקש שפוצץ אותה. אני מנסה למצוא את הכתיב הלטיני הנכון לשם "איגריס" - גם אם לא איתרתי עד כה את שמה של היאכטה באותיות לטיניות. בינתיים (בלי קשר, לכאורה) מצאתי את הקישור הבא, הנקרא: נקמתו של קולר http://planet.nana.co.il/shauli_shasho/movie5.html מן הקישור אני מוצא שאיגריס היה שמו של הדרקון של גוהאן. אודה לכל מי שיוכל להציע כתיב הולם ומתקבל על הדעת לשם "איגריס" - כתיב שיכול היה להיות שמה של היאכטה. כמובן, ביסוס על פי כתובים (קרי, אתרים כלשהם) יתקבל בברכה. מצד שני, אודה על הצעותיכם גם ללא אישוש בכתובים. ייתכן שהשם "איגריס" ניתן לה כאן, במזרח התיכון (כלומר, בנמל ביירות), ואולי הוא מושפע מדמות ערבית/מזרחית כלשהי - בכל מקרה, אני צריך לאיית שם זה באותיות לטיניות (היות שמדובר בטקסט אנגלי).

yuval k

New member
לדעתי, עפ"י הכתיב העברי, התעתוק

אמור להיות Igris. וע"ע הדיון הקצר שלנו בדוא"ל

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif. לשם הבהרה,

הסיבה שהעליתי את השאלה בפורום הייתה להיעזר בידע הנרחב שלכם: תהיתי ביני לבין עצמי, אולי אתם מכירים איזו דמות מיתולוגית מן המיתולוגיה היוונית או הרומית (או מיתולוגיה אחרת כלשהי - נגיד, נורדית), שנושאת את השם "איגריס", ואז, לפחות, אוכל לדעת אם כדאי לאיית את השם בצורה לא שגרתית, לדוגמה: Ygris, או Egris, או Igriss וכו' וכו'.

yuval k

New member
ברור שלזו הכוונה, אך - כמוך - לא

מצאתי שום דבר רלוונטי בגוגל...

למעלה