בקשת עזרה בנגינה...

amitmis

New member
בקשת עזרה בנגינה...

שלום רב, לפני יומיים, לאחר שנה וחצי של לימודי פסנתר, התחלתי ללמוד את "פנטסי אימפרומפטו" המפורסם של שופן. אני ומורתי "לוקחים את זה לאט לאט", ולומדים מספר תיבות בכל שבוע. למרות העובדה שזה השבוע הראשון, ושאלו הן רק התיבות הראשונות - התעוררה בעיה. הבעיה היא בקצב המוזר של היצירה (לפחות של התחלתה), שאותו אינני מצליח להבין, ואליו לא מצליח, מן הסתם, להסתגל. אשמח לעזרה טכנית / תיאורטית / מופשטת, או כל עזרה אחרת, בנוגע לבעיה שלי.\ תודה רבה, עמית.

L m a o

New member
מתרגלים, אל תדאג.

אתה מדבר על החלק של יד שמאל בהתלה? פשוט צריכים להרחיב אצבעות- כלומר לפרוש אותן על האוקטבות הללו- תנסה לנגן לאט בלגטו בשביל לעבוד על זה.. לגבי החלקי 16- לנגן לאט ולנגן כל צליל פעמיים, פעם בפורטה ופעם בפיאנו, ושים לב לאצבעות נכונות. לפני האימון- תנגן הנון.

L m a o

New member
שלא יובן לא נכון-

"לנגן לאט ולנגן כל צליל פעמיים, פעם בפורטה ופעם בפיאנו" הכוונה היא שפעם מנגנים הכל בפורטה ופעם הכל בפיאנו, ולא שבגלל שמנגנים כל צליל פעמיים אז הראשון חזק והשני חלש.

amitmis

New member
אני חושש שלא הבנת את הבעיה...

הבעיה הייתה עם הקצב מבחינה טכנית (אני פשוט לא יודע איך לנגן את יד ימין עם יד שמאל ביחד כמו שצריך מבחינת הקצב). אשמח ל"תגובה חוזרת".

lvb

New member
זה קצת מסובך להסביר פה...

יד שמאל מנגנת סקסטולות בשמיניות, ויד ימין מנגנת חלקי שש-עשרה. כלומר, ארבעה צלילים ביד ימין מול שלושה ביד שמאל. תתחיל בלנגן שני צלילים ביד ימין מול כל שלושה (כלומר - שמיניות במקום חלקי שש-עשרה). בנגינה של שתיים מול שלוש החלוקה היא כזאת: תחלק בראש (לא בנגינה) את הצלילים של הטריולות (יד שמאל) לשניים (לחזור פעמיים על כל צליל) ככה שיתקבלו בעצם שישה צלילים. ביד ימין תנגן את צלילי השמיניות על כל צליל שלישי. אחר כך תוריד את החלוקה הפנימית שאתה עושה בראש ותקבל נגינה מדויקת. כדי לנגן 4 מול שלוש צריך לחלק את השלוש ל4, ולנגן שוב מול כל צליל שלישי. אני יודע שזה נשמע מסורבל אבל הוספתי קובץ ציור שמתאר את זה. אני מקווה שזה יעזור.

amitmis

New member
וואוו\ זה באמת נראה מסובך למדי...

אני אשתדל לעבור על ההודעה הזו עוד כמה פעמים...
תודה רבה!

lvb

New member
זאת הדרך המדויקת...

לנגן טריולות מול דואולות, ומאוד חשוב לדעת לעשות את זה מדויק. זה הרבה פחות מסובך ממה שזה נשמע. כדי לתרגל מעבר משלוש לשתיים אפשר פשוט לשיר שישה צלילים שווים, כשפעם אחת מדגישים כל צליל שני ופעם כל צליל שלישי. אני תמיד מזמזם את I like to be in America מתוך סיפור הפרברים, שזה בדיוק מה שקורה שם. אני מציע לתרגל עם מטרונות פעם שמנגן את החלקים הגדולים המשותפים (רבעים) ופעם את החלקים הקטנים (חלקי 32 בטריולות). ואז לתרגל עם מטרונום שמנגן שמיניות ואתה מנגן טריולות וההפך, וכך להתקדם.

amitmis

New member
תודה רבה.

זו הודעה מאוד שימושית, זו שכתבת. כבר קראתי אותה 10 פעמים עד עכשיו, ואני ממשיך לקרוא. בסוף יקלט!

jonbaum

New member
זה לא כזה מסובך

לדעתי אם תנגן את זה מאוד לאט כאשר אתה מחשב איזה צליל בא לפני איזה צליל ואיזה צליל בא אחרי איזה צליל, לא תצא מזה אף פעם. מה שחשוב בעסק הזה הוא שהצליל הראשון בכל קבוצה ביד בימין ושמאל תמיד יבואו ביחד, ואם עלית על זה, אז כל השאר מסתדר מעצמו. קודם כל תנגן כל יד בנפרד באותו הטמפו (כלומר חלוקה מדוייקת של הפעימה לשלוש ולארבע). אח"כ, כאשר אתה מנסה להתאים את הידיים יחד, תעצור למנוחה קצרה בצליל הראשון של כל קבוצה (כלומר איפה שהידיים נפגשות יחד). אחר כך תנסה לנגן שתי קבוצות בלי הפסקה, אחר כך שלוש קבוצות בלי הפסקה וכו'.

nhpiano

New member
הקצב ישתפר עם הזמן

תנסה להקיש את המקצב עם הידיים קודם. והקושי יהפוך פחות מסובך כשתגביר את הקצב - זה נשמע טיפה הזוי אבל זה נכון. זה הרבה יותר קל כשזה מהר. בהצלחה

למעלה