בקשת עזרה בנושא צבעי מסך

Harrington

Well-known member
מנהל
ערב טוב ותודה מראש למתייחסים.

לפני זמן מה קניתי מחשב חדש. המסך נשאר אותו מסך. מאז השתנה משהו כנראה בהגדרות המסך ו/או הצבע, שמפריע לי מאוד. אם תסתכלו על הפעמון כאן למעלה בצד שמאל ותלחצו עליו, אתם תראו את הפוסטים החדשים בשרשורים שהשתתפתם בהם. מה שהיה לי עד עכשיו, זה שההודעות החדשות היו בעלי רקע אפרפר. אם למשל יש 5 פוסטים חדשים מאז שנכנסתי לשם בפעם האחרונה, אראה 5 הודעות בעלי רקע אפרפר ולאחר מכן רקע לבן.
מאז החלפת המחשב, הכל בעל רקע לבן. התוצאה היא צורך לספור את כמות ההודעות כדי לקלוט מה חדש.

זה לא רק כאן. גם בפורומים אחרים כאשר היה צבע מעט שונה בין פס לפס זה השתנה. למשל בהודעה הראשונה רקע לבן, בשניה רקע מעט אפרפר, בשלישית שוב לבן, ברביעית שוב אפרפר, וכך הלאה. כעת, הכל בעל רקע לבן.

גם בזמן "הוספת תגובה", אם עד היום החלק המצוטט שעליו אני מגיב היה בעל רקע אפרפר (או משהו בסגנון), והיה הבדל צבע רקע ברור בין החלק המצוטט לתחילת דברי התגובה שלי, כעת הכל באותו צבע לבן.

ניסיתי לשחק עם הגדרות צבע המסך, אולם לא הצלחתי להגיע למקום הפשוט שבו אני יכול לשנות את זה ורק את זה (כלומר בלי שינויי צבע נוספים).

האם מישהו/י יודע/ת לכוון אותי?

arseny92

Well-known member
מנהל
ערב טוב ותודה מראש למתייחסים.

לפני זמן מה קניתי מחשב חדש. המסך נשאר אותו מסך. מאז השתנה משהו כנראה בהגדרות המסך ו/או הצבע, שמפריע לי מאוד. אם תסתכלו על הפעמון כאן למעלה בצד שמאל ותלחצו עליו, אתם תראו את הפוסטים החדשים בשרשורים שהשתתפתם בהם. מה שהיה לי עד עכשיו, זה שההודעות החדשות היו בעלי רקע אפרפר. אם למשל יש 5 פוסטים חדשים מאז שנכנסתי לשם בפעם האחרונה, אראה 5 הודעות בעלי רקע אפרפר ולאחר מכן רקע לבן.
מאז החלפת המחשב, הכל בעל רקע לבן. התוצאה היא צורך לספור את כמות ההודעות כדי לקלוט מה חדש.

זה לא רק כאן. גם בפורומים אחרים כאשר היה צבע מעט שונה בין פס לפס זה השתנה. למשל בהודעה הראשונה רקע לבן, בשניה רקע מעט אפרפר, בשלישית שוב לבן, ברביעית שוב אפרפר, וכך הלאה. כעת, הכל בעל רקע לבן.

גם בזמן "הוספת תגובה", אם עד היום החלק המצוטט שעליו אני מגיב היה בעל רקע אפרפר (או משהו בסגנון), והיה הבדל צבע רקע ברור בין החלק המצוטט לתחילת דברי התגובה שלי, כעת הכל באותו צבע לבן.

ניסיתי לשחק עם הגדרות צבע המסך, אולם לא הצלחתי להגיע למקום הפשוט שבו אני יכול לשנות את זה ורק את זה (כלומר בלי שינויי צבע נוספים).

האם מישהו/י יודע/ת לכוון אותי?
הצבע לרקע הודעות שלא נקראו בהתראות 🔔 אינו אפרפר אלא background: #edf6fd; הרקע הלבן להתראות שנקראו.

הרקע בתוך ציטוט background: #f5f5f5;

ייתכן והפעלת אפשרות נגישות כלשהי בפינה הימנית למטה?

הגדרות צבע מסך יותר מזיקים אם אינך יודע מה אתה עושה, אלא גורם לצבעים להראות צבע אחר ממה שאמור להיות מוצג

עשה צילומי מסך, גם על ידי המערכת, וגם חיצוני במצלמה, יעזור לבודד את הבעיה יותר

Harrington

Well-known member
מנהל
הצבע לרקע הודעות שלא נקראו בהתראות 🔔 אינו אפרפר אלא background: #edf6fd; הרקע הלבן להתראות שנקראו.

הרקע בתוך ציטוט background: #f5f5f5;

ייתכן והפעלת אפשרות נגישות כלשהי בפינה הימנית למטה?

הגדרות צבע מסך יותר מזיקים אם אינך יודע מה אתה עושה, אלא גורם לצבעים להראות צבע אחר ממה שאמור להיות מוצג
תודה, אבל שם הצבע פחות חשוב לי :). יותר חשוב לי להחזיר את זה.
הגדרות הנגישות לא נראות לי רלוונטיות, מאחר והן שייכות לכל אתר והבעיה היא כללית בכל האתרים. תקן אותי בבקשה אם אני טועה בעניין זה (כלומר אם הגדרות נגישות באתר מסוים יכולות לפתור לי את הבעיה באופן גורף).

arseny92

Well-known member
מנהל
תודה, אבל שם הצבע פחות חשוב לי :). יותר חשוב לי להחזיר את זה.
הגדרות הנגישות לא נראות לי רלוונטיות, מאחר והן שייכות לכל אתר והבעיה היא כללית בכל האתרים. תקן אותי בבקשה אם אני טועה בעניין זה (כלומר אם הגדרות נגישות באתר מסוים יכולות לפתור לי את הבעיה באופן גורף).
אלא אם הגדרת נגישות על כל מערכת ההפעלה

Harrington

Well-known member
מנהל
אלא אם הגדרת נגישות על כל מערכת ההפעלה
שתי שאלות (ושוב תודה על עזרתך):
א. איך עושים זאת?
ב. האם אתה יודע את ההגדרה המדויקת שאני צריך להשתמש בה/להגיע אליה? נכנסתי בעצתך מקודם לנגישות כאן של תפוז. שיניתי את רקע הניגודיות. כעת רקע המסך כולו שחור והכיתוב ירוק או צהוב. האמת? מאוד נוח וחביב. אבל דווקא את העניין שהתחלתי ממנו זה לא שינה יותר מדי.

arseny92

Well-known member
מנהל
שתי שאלות (ושוב תודה על עזרתך):
א. איך עושים זאת?
ב. האם אתה יודע את ההגדרה המדויקת שאני צריך להשתמש בה/להגיע אליה? נכנסתי בעצתך מקודם לנגישות כאן של תפוז. שיניתי את רקע הניגודיות. כעת רקע המסך כולו שחור והכיתוב ירוק או צהוב. האמת? מאוד נוח וחביב. אבל דווקא את העניין שהתחלתי ממנו זה לא שינה יותר מדי.
עכשיו פרסמת הודעה בצבע טקסט ירוק..
לגבי נגישות תפוז, זה באתר בלבד
נגישות מערכת, הייתכן ושינית משהו למשל כאן: Settings -> Ease of Access?

arseny92

Well-known member
מנהל
חחח, לא בכוונה. נעשה אוטומטית במסגרת השינוי שציינתי.

תודה.
ספק אם זה היה אוטומטית, כי יש בחירת צבע טקסט בסרגל כלי העריכה להודעה

ואם שנית פרופילי צבעים ב-colorcpl (ב-Win+R או בשורת החיפוש), כדאי להחזיר לברירת מחדל

Harrington

Well-known member
מנהל
ספק אם זה היה אוטומטית, כי יש בחירת צבע טקסט בסרגל כלי העריכה להודעה
לא משהו ש'נשאלתי' בכלל. בס"ה בחרתי באייקון הניגודיות שלב יותר גבוה מכפי שהיה. זה עשה את כל השינוי. מעבר לזה לא הגדרתי כלום.

PCN

New member
במידה ואתה לא מסתדר, הייתי קונה מכייל צבעים, בד"כ יש את זה בחניות של צלמים וכך המסך שלך והצבעים היו מדויקים

למעלה