בקשת עזרה בעניין לכידת נחש

gA naAma

New member
בקשת עזרה בעניין לכידת נחש

לפני יומיים השתכן לנו באוטו נחש צעיר. לא ברור אם זה צפע או זעמן מטבעות. הנחש קטן, כ- 30 ס"מ אורך וכ- 0.5 ס"מ קוטר. לצורך העניין נניח שזהו צפע צעיר שזה עתה התעורר והוא מאד ארסי. הוא זחל בתוך האוטו (על כף הרגל שלי וזה היה מאוד מפחיד בשבילי) ונכנס דרך חריץ אל מאחורי לוח השעונים (כלומר נמצא איפשהו בתוך כל הפלסטיקה הזו באזור הנהג ואין משם דרך אל אזור המנוע). מה לעשות? קיבלנו כבר עצות של: 1. לפרק את האוטו - אולי תמצא אותו 2. לשרוף את האוטו - בטוח הוא יברח 3. למכור את האוטו - יש קונה? מומלץ מאד, יד ראשונה + נחש. ועוד ועוד... ניסינו לשרוף נייר אבל העשן לא הוציא אותו החוצה. ניסינו לחמם את האוטו (עמד בשמש יום שלם) ולא עזר. בבקשה, למי שיש רעיונות איך להוציא אותו (בלי להרוס את האוטו ובלי לסכן חיים) נודה מאוד מאוד... בינתיים האוטו מושבת וזה מאוד מקשה את ההתנהלות ללימודים עבודה ובכלל. נעמה ואורן

איך את יודעת שהוא עדיין שם?

אולי הוא כבר הלך לו ויצא דרך המנוע לחפש אותו ממודל חדיש יותר?

gA naAma

New member
אין מעבר

אין מעבר מהאזור שהוא נמצא בו אל המנוע- בדוק. לא מזמן האוטו היה בטיפו לועשו לו בדיקת אטימות ואם אוויר לא נכנס מהמנוע לחלל הרכב אז בטח שנחש לא יכול לצאת החוצה... והצעות יש?

Lonesome George

New member
אני מעריך שהנחש מת אחרי כמה ימים

בשמש, לפחות בשמש קייצית הוא היה מת. תקנו אותי אם אני טעה...

gA naAma

New member
לוכד הנחשים שדיברנו איתו

טוען שהוא יכול להסתתר במקומות מוצלים ואז יכול לשרוד אפילו שבועיים, בהנחה שאכל ארוחה מאז שהתעורר...

naja

New member
הוא יכול להשאר שם הרבה זמן.

מצד שני, עד כמה שאני מכיר רכבים, אין מצב שנחש לא יכול לעבור מתא הנוסעים לתוך המנוע או השלדה. אם הוא יגיע לשלדה הוא ימצא את הדרך החוצה(כנ"ל אם הוא יגיע למנוע). מהנסיון שלי, קשה מאוד לאתר נחש כ"כ קטן שנכנס לתוך רכב. אם תמצאו אותו זה יהיה באקראי. מציע לכם לחכות לימים חמים ולהשאיר את הדלתות פתוחות בתקווה שהוא ימצא את הדרך החוצה.

gA naAma

New member
האוטו שלי אטום טוב והפתח היחיד

הוא דרך פתחי המזגן והם בקוטר צר מקוטר הנחש (בדקנו). ובעניין האפשרות להשאיר את הדלתות פתוחות, ראשית זה אומר שהוא יצא לחצר שלנו וזה לא רצוי כי יש לנו חיות קטנות ואיך לומר, עלולה להתפתח תגרה עם נפגעים לשני הצדדים, לא עלינו... ושנית אני חייבת לדעת שהוא יצא, כלומר עדיף לתפוס אותו, כי להסתמך על האפשרות שהוא יצא אני פשוט לא מסוגלת... זה צפע באוטו שלי...

נעמה אורן והנחש

לשים את האוטו בשמש כל הזמן אם חלונות סגורים יכול לקצר מאוד את חייו של הנחש אולם הוא תמיד יכול "לבחור" מקומות מוצלים וקרירים יותר באוטו. נחש בתנאים "נוחים" יכול לחיות חודשים ללא מזון ומים, תלוי בגדלו (אני מבין לפי התאור שזה נחש קטן) כדאי לנסות לשים "מלכודת" לנחש - איזה שהוא גליל ארוך אטום לאור (משהוא כמו צינור השקיה של כמטר ויותר בקוטר כ 25 מ"מ או מעט יותר) אפשר לנסות ליצור בפתחים מעין שסתומים חד כיווניים על ידי קונוסים כלפי פנים משרוול בד או רשת (השסתום אמור לדאוג לכך שאם הנחש יכנס לצינור הוא יתקשה מאוד למצוא את דרכו חזרה החוצה וישאר בצינור. להניח את המלכודת או מספר מלכודות רצפת הרכב, לחכות ולבדוק מדי פעם.

gA naAma

New member
מלכודת

תודה. אכן אנחנו חושבים על רעיון של מלכודת. לא חשבנו על צינור, אלא על משהו שיש בו גם עכבר בהנחה שנחש שצבר חום כל היום באוטו יצא לציד בלילה... השאלה איך לדאוג שהעכבר לא יברח באוטו ואיך לדאוג שהנחש לא יוכל לצאת. הרעיון שלך של שרוולי בד נראה אפשרי. אם נשים עכבר בתוך בקבוק גדול (נניח כזה של 4 ליטר) ונעשה חורים בבקבוק כדי שהריח שלו יצא החוצה, ולפיית הבקבוק נחבר את הצינור עם השרוולים כמו שהצעת- האם לדעתך העכבר ימשוך את הנחש? זה נחש צעיר ונראה לי שרק עכבר גדול יהיה בעל ריח די מושך, אבל נחש קטן לא יכול לאכול עכבר גדול (זה הרבה יותר מפי 3 מהקוטר שלו) אז הוא יכנס למלכודת או לא? פיתוחים למלכודת יתקבלו בשמחה

המלכודות היעילות הנן מלכודות דבק

לאחר הלכידה יש לשחרר את הנחש ממלכודת הדבק בעזרת חומר שומני (אפשר להעזר בלוכד נחשים לשחרורו) בכל מקרה אני דיי משוכנע שכמו שהנחש מצא את דרכו פנימה הוא כבר מזמן מצא את דרכו החוצה. אם תצתרכי עזרה נוספת אני ( naja אני מניח גם) נשמח לסייע במסרים.

gA naAma

New member
הוא נכנס מהדלת

כשפתחתי את הדלת כדי לצאת מהאוטו הוא נכנס פנימה מהתעלה שבין האוטו לדלת. מה זה מלכודת דבק? אני מכירה את זה מעכברים אבל לא מנחשים. איפה קונים. ותודה על ההסברים והעצות. אני לא יכולה להסתפק בהנחה שהוא יצא. פשוט לא מסוגלת להכנס לאוטו בלי ידיעה וודאית.

אין צורך בעכבר בכדי שנחש יכנס

נחשים נכנסים למחילות וכן גם לצינורות תוך כדי שיטוט לצורך חיפוש מזון ומחסה ולכן במידה ויהיה צינור על רצפת הרכב והנחש יעבור לידו סביר להניח שגם יכנס לתוכו. צריך לדאוג לכך שבמידה והוא אכן יכנס הוא לא יצא משם וזה נעשה כפי שכבר כתבתי על ידי "שסתום חד כיווני" בדרך כלל שרוול בד שנכנס לתוך הצינור, בגלל גמישותו של הבד הנחש לא מצליח למצוא את דרכו החוצה ובמיוחד עם השרוול הולך ונעשה צר (בצורת קונוס). אני לא מכיר את יעילותם של מלכודות דבק (שמשמשות לעכברים) בלכידת נחשים.

gA naAma

New member
ומה יגרום לו לצאת מהצינורות

שהוא נמצא בהם? חשבתי שהעכבר מטרתו להוות משיכה באמצעות הריח שלו.... כרגע הנחש מאחורי הפלסיטים ושם כנראה הכי דומה למחילות שיש באוטו. אז למה שהוא יצא?

naja

New member
אם הולכים על קטע של מלכודת....

בניית מלכודת שרוולים\קונוסים זה מסורבל. אני הייתי מפזר מספר מלכודות דבק שטוחות(על קרטון ולא על צלוחית קלקר-ניתן למצא כאלו בסניפי "הגרעין"). לא הייתי משתמש בעכבר חי כפיתיון מאחר ומהר מאוד את תגיעי למצב שיש לך עכבר שמסתובב ברכב ומכרסם הכל...... הכי טוב-שימוש בנסורת ספוגת ריח עכברים. ניתן להשיג בכל חנות חיות(פשוט לקחת חופן מהכלוב של העכברים).

מהי מטרתכם ???

א. מטרתכם היתה להוציא את הנחש מהאוטו ולא מהצינורות - ובכל זאת אם אתם חשים על פי משקל וניעור הצינור שאכן הנחש בפנים, מוציאם את השסתומים משני פתחי הצינור ומניחים את הצינור לאחר כבוד בשיחים שבמקום קרוב אבל לא קרוב מידי לאוכלוסיה צפופה של בני אדם (בכדי למנוע הכשה, במידה וזה צפע) ב. מה שגורם לו לצאת מאחורי הפלסטיקים של האוטו הוא אותו הדבר שגרם לו להכנס לשם ואותו הדבר שגורם לו לצאת ממחילות שאליהן הוא נכנס במהלך השיטוט היומי, לילי שבועי וכ"ו - זו התנהגות השיחור של בעלי חיים וצורת השיחור שלהם....

למעלה