בקשת עזרה דחופה

קרן חכם

New member
בקשת עזרה דחופה

שלום, יש לי אחיין בן 4.5, חושדים כי יש לו בעית קשב וריכוז עם היפראקטיביות או בעיות רגשיות. נקבע לו אבחון, ולבנתיים הגננת יודעה בנושא, ואף אמרה שהיא מקבלת את זה, והעיקר ששיש מודעות... אלא שבפועל היא לא פועלת ככה. השבוע, הילד התפרץ בגן (לא ידועה הסיבה), הגננת תפסה מצלמת וידאו, הסריטה את ההתפרצות וקראה למפקחת ולפסיכולוגית שיראו אותו, זאת מבלי לידע את ההורים !! בנוסף, כשהסבתא באה עם הילד לגן יומיים לאחר מכן, היא הבחינה כי הילד "סומן" - על כל דבר מעירים לו, מתעלמים מהבכי שלו והמפחד שנוצר לו ומתייחסים אליו בקשיחות. לדוגמא: הילד היה מקסים -שיחק עם הילדים בכייף ובשקט, עד השעה 11:30 בה קרה מקרה שילדה חטפה מידו צעצוע. הילד בכה ולא ידע מה לעשות וביקש מסבתו ללכת הביתה. הכל נעשה כשבגן היתה נוכחת פסיכולוגית שהוזמנה במיוחד בכדי להתסכל על התנהגותו. הגננת במקום לאפשר, החלה להיות תקיפה אל הילד ולא אפשרה לו ללכת הביתה, עד שתגיע השעה שהיא תגיד לו. להזכיר, מדובר בילד בן 4.5 !! הילד בכה והחל לצעוק שהוא רוצה הביתה. הגננת הראתה לפסיכולוגית את בעית הגבולות שלו. יש לי שתי שאלות: האחת - האם זה חוקי לצלם ילד ללא ידיעת הוריו לצורך "עדות"? השניה - האם גננת צריכה להטיל אימה כדי להציב גבולות לילד? אודה לכל תשובה. קרן.

זהבה נ

New member
דרך התנהלות מקובלת אצל אחד,לא תמיד

תיהיה מקובלת אצל האחרים. אני מתכוונת לטענות לגבי מנהלת הגן(כך נוהגים לומר היום לגננת), יש גננת אחת שמתעדת את הנעשה בגן לצורך לימוד ושיפור(היא חייבת לידע את ההורים ולהבטיח שאינה עושה שימוש בקלטות(להחתים אתכם על אישור לצילום), זה מקובל ואני בעבר חתמתי על אישןר לצילום בני בכיתה מיוחדת במינה שהיתה אמורה לתת לימוד לסטודנטים, אך סייגתי את אישור הצילומים והדגשתי לא לעשות שימוש החורג מהמקובל לימודים ולא להציג את הצילומים ללא אישונו בכתב. להורים לחשוב שתבררו בדיוק למה משמש הצילום ומה נעשה לאחר מיכן בקלטות ולחתום על האישור אם אתם מסכימים. לא אכנס בכוונה לכל הנושא של התנהלות גננת בנושא ההתמודדות עם התלמיד בגן כן או לא קשיי התנהגות כי לא זו מטרת הפורום, אך מאוד חשוב לשים לב שאסור שהגננת תפחיד את התלמיד, הפחדה עברה מזמן מהעולם והיא שייכת למשטרים אפלים, הפחדת אינה הצבת גבולות ולא דיאלוג ואם ההורים חושבים שהתנהלות הגננת לא ראוי יש חשיבות לערוך מפגש איתה ובמידה ואין שביעות רצון להזמין את המפקחת של הגננת למפגש, או ליזום כזה מפגש . בהצלחה ושובי לעדכן מה קורה. סליחה על האיחור בתגובתי, מסיבות בריאותץ משפחתיות נבצר ממני להיכנס לפורום.

למעלה