בקשת עזרה לגמילת ילד

צפוירה

New member
בקשת עזרה לגמילת ילד

לבני בן החמש יש הידרו-צפולוס והוא רחוק מלהבין את ענין הגמילה. הוא עדיין לא הולך ולא מדבר ולא יכול לשבת על האסלה לבדו בלי תמיכה. אשמח לשמוע על אדם שיכול לעזור במקרה שלנו ולגמול את הילד מחיתוליו. אודה למי שיודע ויכול ליצור איתי קשר בטלפון 050-9930770. יפה. תודה רבה!

smo

New member
עניין הגמילה הוא אכן ענין רגיש מאוד

אם אין הבנה של הילד אני חושבת שכל השיטות לא יעזרו. לפחות מהנסיון שלנו. אצל הבת שלי הגמילה היתה בגיל שמונה, אם אני זוכרת נכון. בעיקר צריך הרבה וסבלנות בתהליך הזה וחשוב להיות עקביים. גם אם אנחנו כבר היינו רוצים שייגמל לא תמיד הילד בשל לנושא הזה. האם התחלתם איזו שהוא תהליך?האם אתם מקבלים סיוע בנושא במסגרת החינוכית שלו? שיהיה בהצלחה!

למה לגמול ילד לא בשל? ../images/Emo4.gif

מדובר בילד קטן בסה"כ בן 5 שמתמודד עם הידרוצפולוס ומגוון רחב של בעיות. מדוע לא להניח לו כרגע להבשיל מעט לפני שגומלים אותו? אני בהחלט מבינה את הרצון של הורים להיפטר מחיתולים, אך יש לזכור שלכל ילד יש קצב משלו. בתי שי נגמלה רק בגיל 11 וחצי (לפני שנתיים). מדובר בילדה ברמת הבנה גבוהה אך בכל הקשור לתחום השליטה על הסוגרים לא נוצרה בשלות עד גיל מאוד מתקדם. אז הלכנו בקצב שלה וכעת היא גמולה. אין אדם ספציפי שיכול לגמול את הילד. תכנית גמילה מתקיימת ע"י הצוות הטיפולי במסגרת החינוכית בשילוב עם ההורים. חלק מהתפקיד של הצוות זה לפתח לילדים כישורי חיים ולכן אני מניחה שברגע שהילד יהיה בשל לגמילה יעדכנו אותך ואני מאמינה שיהיה בסדר. הכי חשוב- לא ללחוץ על הילד בכדי לא לפתח טראומות מיותרות. שיהיה בהצלחה, אורית

גם קטרין שלי נגמלה בגיל שמונה

כיום בת תשע וחצי,ואצלה זה היה תהליך קצת ארוך, אימצתי לי שיטה והצלחתי , וככה זה היה,נתתי לה לעשות פיפי בטיטול ותכף הורדתי לה אותו כך שנשארה עם תחתונים , וכל פעם שרצתה פיפי היה לה מוזר שאין לה הגנה והייתה הולכת ומביאה לי טיטול שאשים לה, הייתי מנסה להושיב אותה ,ולא הלך בהתחלה, שמתי לה טיטול עשתה פיפי ושוב הורדתי לה, עד שיום אחד משכתי אותה בעוד מעט עוד מעט ושכבר לא יכלה להתאפק לקחתי אותה לשירותים וככה זה המשיך תודה לאל , רק בעניין הצואה היה יותר מסובך ובשום פנים ואופן לא הסכימה בלי טיטול, עד שיום אחד כנראה בלי כוונה שניהם יצאו לה יחד בשירותים ומאז גם זה נגמר, היא נורא פחדה ממה שנופל לאסלה ממנה ,והרעש שהמיים עושים עם נחיתת הצואה
, את כל זה עשיתי איתה רק בבית , בזמן החופשה בקיץ כך שיצא טוב , אבל חכי עם זה הוא עוד קטן , סבלנות זה יגיע , גם אני כבר הייתי מיואשת וחשבתי שאף פעם היא לא תיגמל ותאמיני לי הילדים האלה מפתיעים אותנו, כמה שחשבתי שהיא לא מבינה ,זה רק הפחד שלה, אז שיהיה בהצלחה וסבלנות

למעלה