בקשת עזרה להכרות חברתית

Efraim

New member
בקשת עזרה להכרות חברתית ../images/Emo124.gif

האבא של אישתי (מרדכי או יאנצ'י, הונגרי מקורי מבודפשט) שנימלט מהנאצים הגיע לישראל בגיל צעיר. מרדכי איבד את אישתו (גם היא הונגריה מבודפשט) לפני שנה וחצי (סרטן) ונמצא בקרית מוצקין. מרדכי ביקר אצלנו באמריקה וחוזר מחר לישראל. הבחור צעיר ברוחו ובגופו (70+) ואני מחפש בשבילו הונגרים והונגריות שיוכל להפגש ולהנות מחיי חברה. (ובעיקרון גם מאוכל הונגרי טוב שאולי מישהו יודע לבשל...
לפי עדות אישית שלו הוא מבשל לא רע אבל בטוח שיש מקום לשיפור
) אם מישהו נמצא בסביבת הקריות (קרית חיים, מוצקין, ביאליק) אשמח לקבל מסר בפורום או דואר אלקטרוני ולקשר בינם לבן מרדכי. [email protected]

B T1

New member
אם היה מצטרף לפורום, קרוב....

לודאי היה מצליח להקים קשר חברתי עם אנשים לא בהכרך מהסביבה הקרובה, אבל עם רקע דומה לשלו.

Efraim

New member
אתה צודק, אבל ../images/Emo128.gif יש בעיה ../images/Emo12.gif

מרדכי לא משתמש (עדיין
) במחשב או באיטרנט
אז אני מקווה לעזור
לו ולתקשר בינו לבין הפורום. בעתיד מרדכי מתכוון להרשם לקורס מחשבים...
ואז נקווה שיוכל לדאוג לעצמו.

tapuzina2001

New member
שאלה קטנה לי אליך אפרים

האם מרדכי יודע מזה שאתה מנסה לעזור לו בדרך זו?? ואם כן האם הוא מוכן לקשר אם משהי אחרת אחרי מות אישתו?? רציתי רק להעיר את תשומת לבך כי אדם שחי עם משהי במשך זמן רב לא תמיד מוכן נפשית והדגש הוא על הנפשית להחליף אותה במשהי אחרת זה דיי קשה ולמרות שאני בטוחה שאתה מאוד רוצה לעזור לו וזה חשוב יש לקחת את זה בחשבון כי אחרת יכולה להיגרם עוגמת נפש לשני הצדדים וחבל- מה שכתבתי כאן לא נועד לרפות את ידך אבל מניסיון לא תמיד עזרה מסוג זה מתקבלת אצל הצד האחר באותה רוח שאליה התכוונת תפוזינה

Efraim

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif

מרדכי מודע לפירסום ההודעה ואפילו קרא ואישר. אני מנסה לעזור, כמובן לאור העובדה שהאינטרנט פותח אפשרויות שהוא לא מודע להם. הוא בהחלט מעונין לתקשר אישית אבל עדיין לא מוכן טכנית. (אין לו מחשב - יקנה תוך מספר חודשים.) אני מודה לך
תפוזינה על המחשבה הטובה
לפעמים צריך לבדוק שאכן עוזרים ולא גורמים לבעיות...
כי אני בסך הכל
ישראלי מצוי שמנה לעזור לבן אדם נחמד.

Efraim

New member
תודה רבה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo65.gif

Efraim

New member
מרדכי לא דתי במיוחד אבל...

בבית שלו אישתו שהיתה בת של רבי שמרה על מטבח כשר ושני סטים של כלים. (חלבי ובשרי) בזמנו היינו תמיד עושים את קבלת שבת בביתם וגם אצלנו באמריקה. (על מנת שהילדות שלי יבינו מה המסורת שלהם.) בקיצור לפי הבנתי מרדכי לא דתי במיוחד אבל לאור העובדה שחיי את רוב חייו עם אישתו ששמרה שבת וכשרות הוא יכל ללכת לכל כוון במידה והכימיה קיימת. (הענין שחשוב לו לפי שיחותי הוא ענין השפה (שיוכל לדבר הונגרית) כי הוא מרגיש נוח בשפה זו (למרות שהעיברית שלו 100% ) וענין האוכל ההונגרי שהוא רגיל אליו. אז בסיכום אם אימא יודעת לדבר הונגרית ולבשל הונגרית יש בסיס טוב להצלחה! איפה אמא גרה? (מרדכי גר בקרית מוצקין.)

Efraim

New member
../images/Emo31.gif

מרדכי לא חובש כיפה ונראה לע שהמרחק לי-ם מהקריות בצפון מהווה בעיה רצינית. תודה על הכוונה לעזור, אני מקווה שתמצא את האדם המתאים בסביבה הקרובה לך.

למעלה