בקשת עזרה להעלות רעיונות לסוגי פעולות מתאימים

mishtakem

New member
בקשת עזרה להעלות רעיונות לסוגי פעולות מתאימים

אני סובל ממחלה נוירולוגית ומהפרעות נפשיות כרוניות (PTSD, חרדה נוירוטית ודיכאון כרוני). ועדת סל שיקום של משרד הבריאות קבעה שאני זכאי לשיקום תפקודי של הדרכה מדריך/ה להקמת עסק עצמאי. למשרד הבריאות (ועדת סל שיקום היא המממנת) יש יזמים פרטיים (הזוכים במכרז להפעלת השיקום), וצריך לחפש יזם (עמותה יזמית) שיש לו איש מקצוע מתחום היזמות. אז פניתי לעמותת אנוש והם מחפשים בשבילי מדריך בעל ידע בתחום היזמות כדי שיוכל להדריך אותי. בינתיים, הם לא מצאו ונתנו לי סטודנטית לעבודה סוציאלית שתהיה המדריכה שלי באופן זמני, והיא תנסה לפנות לבעלי מקצוע שיסכימו לתת לי הדרכה ללא תמורה לאחר שעמותת אנוש תפנה לאותם בעלי מקצוע מתחום היזמות. העצות שאני צריך אינן "איך לפתוח עסק?", כי אני ממש לא הולך לפתוח עסק במובן המלא של המילה "עסק". מה שאנחנו מתכוונים הוא למדריך שיתן לי עצות איך להרוויח קצת כסף לא מעבודה נתמכת, ולא להקמת עסק (במובן המלא של המילה "עסק"). המובן המלא של המילה "עסק", הוא עבודה הדורשת הרבה שעות בשבוע שאינני יכול לתת. הסיבה שכל הרעיון הזה עלה היא שאני חי בשכירות ומשלם דמי שכירות של 1200 ₪, ומשלם חוב דמי ביטוח בריאות לביטוח לאומי כל חודש 212 ₪ (כחלק מהסדר חוב) כשההכנסה שלי היא 1800 ₪ (קיצבה). ונשאר לי 380 ₪ לקנות בהם אוכל, הוצאות בית ונסיעות תחבורה (כי אין לי רישיון נהיגה). כל הזמן אני נמצא בחרפת רעב כי אינני מנצל את ההפניות לנדבות אוכל שהעובדת הסוציאלית נותנת לי ואני מעדיף לייצר כסף בכבוד ולכן ביקשתי את השיקום שאני זכאי לו. והסיבה שנתנו לי זכאות לשיקום הזה (זכאות ייעוץ איך להיות יזם) היא בגלל שאינני יכול לעבוד בעבודה נתמכת (בגלל המחלה הנפשית), אבל אני כן יהיה מסוגל לעשות דברים קטנטנים. והדברים הקטנטנים הם לעשות פעולה בסכום של 20 ₪ כדי להרוויח תשואה של 2% מהסכום בפעולה שאעשה. התקווה שלנו (שלי, של רופאיי, של העובדת שיקום שלי ושל הפסיכולוגית שלי) היא שפעולה קצרה כזו (שתימשך לא יותר מ 2 דקות) שאעשה אחת לשבוע, תגרום לחיזוק חיובי ואז לאט לאט אפתח לעצמי יכולת לתפקד. ומה זאת אומרת יכולת לתפקד ? יכולת לתפקד, זאת אומרת שאם כיום אני מסוגל לפעול רק 2 דקות בשבוע (פעולה אחת), אז כעבור שבועיים אנסה בהדרגה להעלות את המאמץ ל 2 פעולות כאלה בשבוע (4 דקות בשבוע), ואז אחרי חודש אשאף לנסות להצליח לעשות 3 פעולות בשבוע, וכעבור חודש וחצי אנסה לעשות 5 פעולות בשבוע, וכעבור חודשיים אעשה 8 פעולות בשבוע, וכעבור שלושה חודשים אעשה 20 פעולות בשבוע. והכל באופן הדרגתי. השאלה היא איזה פעולה קצרה (שנמשכת 2 דקות) יכולה להיות השקעה שאני יכול להשקיע בה סכום נמוך (עד 30 ₪) ולקבל עליה תשואה ? אני מחפש תשואה של 1% מתוך 50 ש"ח שאשקיע בפעולה אחת. אין לי רישיון נהיגה ואין לי תואר. מה שהתכוונתי הוא שאם אני עושה פעולה ומשקיע בה 100 ש"ח למשל, אז מספיק לי להרוויח אפילו 1% מתוך ה 100 ש"ח שהשקעתי בפעולה. הכוונה שלי היא להתחיל בפעולה שלא דורשת סכום גבוה, אלא מאפשרת להשקיע בה סכום נמוך (כמו 5 ש"ח, 2 ש"ח, 10 ש"ח, 20 ש"ח, 50 ש"ח), והפעולה לא חייבת להיות דווקא בבורסה אלא כל דבר בעולם.

למעלה