בקשת עזרה מאבאאסא- עיין

בקשת עזרה מאבאאסא- עיין../images/Emo11.gif

בוקר טוב אסא ובני/בנות הפורום! חשבתי לעצמי, אולי תוכלו לתרום עצות וטיפים. העניין הוא כזה: ליה קמה הבוקר עם עין ימין אדונה( הנימים אדומים) וטיפה נפיחות בעפעף. ניקיתי עם צמר גפן סחוט ורציתי לדעת אם יש איזשהי המלצה להמשך טיפול? (ליה בת 13 שבועות) אגב לי מגרד בעין גם... אגב אתמול היינו פעם 1 בים- אולי יש קשר? (לא טבלנו עמוק- רק על הקצה..) תודה ענבל

ענתש

New member
קודם כל תרופת סבתא:

לנקות עם תה, רצוי בבונג (=קמומיל) אם יש לך (אני תמיד מחזיקה בבית בגלל נגה). אם לא גם תה רגיל זה טוב (בלי סוכר כמובן
). תמיד מנקים מקצה העין החיצוני פנימה (כי במקרה של דלקת היא תמיד מתחילה מאיפה שיוצאות הדמעות ואז רצוי לא להדביק את כל העין. אפשר גם לשטוף את כל העין כמה פעמים בהרבה מים (להשפריץ עליה עם היד מעל הכיור הרבה מים על העיניים - משהו מזה יכנס). את יכולה גם לשאול בפורום הנקה, יש שם כמה בנות שהעידו שהן ניקו לילדים שלהם את העין בליקוק (עם הלשון) - זו הדרך להוציא לתינוקות גופים זרים מהעין בצורה הכי קלה. אני פשוט לא ניסיתי אז לא יכולה להעיד... מעבר לזה - אם זה ממשיך כדאי ללכת לרופא שיראה אולי נכנס חול ועשה שריטה או גירוי.

תודה ענת- ומה עם תה רגיל?

בינתיים הנפיחות ירדה אך הנימים עודם אדומים- לא ניסיתי עם התה עדיין. גם לי ולבעל מגרד בעיניים נורא. אולי זה איזה זיהום אוויר פה בחיפה..עם הלשון נראה לי בעייתי- יש פאונה מכובדת של חיידקים בפה שלא הייתי מכניסה לעיין..טוב, זהו עונשה של המיקרוביולוגית- ישר אני מפחדת מהחיידקים המוכרים היטב! אני קצת יותר היסטרית וסטרילית מאשר אנשים שלא חקרו לעומק את נושא הוירוסים והחידקים! תודה על העצות,
ן|חיבןר| ל
!

אבא אסא

New member
הי ענבל ../images/Emo42.gif

מצטער על התשובה המאוחרת. הייתי יומיים בגליל ללא אינטרנט.... התושות של ענות מצוינות ומומלץ לפעול לפיהם. שיהיה שבוע מקסים ונשיקות לליה המתוקה, אסא.

esotp

New member
גם הבת שלי סובלת מדלקות עיניים..

תמיד הייתי מטפטפת לה פנימיקסין (טיפות עיניים ) אבל בפעם האחרונה אצל הרופאה היא המליצה אם התופעה חוזרת שוב ושוב לעסות בעדינות את אזור החיבור בין העין לאף מתחת לעין מאחר ויכול להיות ששק הדמעות אינו נפתח אבל הכי טוב שתתיעצי אם רופא ילדים ו...רק בריאות

הדס100

New member
אז ככה.

יש משחה מצויינת שנקראת סינטומיצין ולא מחדירים לעין אלא מורחים מעל. רוב הסיכויים שהיא פשוט מגלה תגובה אלרגית למלח ולחול וכל הבלאגן. אולי נכנס לה חול לעין. מה שאני אומרת הוא- חכי יום יומיים, אם לא עובר אל תזניחי וקחי אותה לרופא. זאת עין, אז בלי להלחיץ, אפשר לאבד אותה ממש בקלות. הדס.

רונקי

New member
.....פתרון לשעורה

אני לא חושבת שמה שיש לליה המקסימה זה שעורה, אבל בכל זאת הרגשתי צורך להוסיף...לוקחים חצי שם שום, וקצת משפשפים על החלק החיצוני של העין *לא שורף בתנאי שנזהרים לא להכניס לעין!!!* אצל ילדים אפשר לעשות בזמן שהם ישנים. לילה טוב

adigreen

New member
קראתי בעיון את כל התשובות. צר לי

עם עיניים לא משחקים אם יש חשש ולו הקל ביותר שגרגר חול מהים ניכנס לעין, אני עם הילדים שלי לא הייתי מחכה אפילו שעה אחת. הולך למיון או לרופא עיניים. אם סיפור כזה קורה באופן רגיל אז רוב התשובות נכונות. אבל אם יש ספק...אז אין ספק. לילה טוב. אלעד

למעלה