בקשת עזרה מאנשים שנמצאים במצב דומה

אח לנשק

New member
בקשת עזרה מאנשים שנמצאים במצב דומה

שלום לכולם! קיבלתי פטוֹר משירות ביטחון לפני הרבה שנים, למרות שלא רציתי בכך. איבחון שגוי שהגדיר קשיי למידה כבעיית התנהגות פסיכיאטרית, הוא זה שהביא לאותה החלטה, שאינני שלם איתה כלל. למעשה, הפטוֹר ניתן לי עוד לפני כל זימון למבדקים פסיכוטכניים ולשאר השלבים הסטנדרטיים של צווי ההתייצבות, אליהם לא זומנתי עד היום. מאז, אנשי מקצוע שבדקו אותי קבעו כי אני כשיר לשירות וכי אין כל סיכון לקבל אותי לצבא כמתנדב, אך ראש מינהל הגיוס וראש אכ"א המשיכו להשיב בשלילה לכל פניותיי. יצויין, כי גם בלשכת הגיוס עירעורי התקבל פעמיים על - ידי רופאים מומחים, אך הגורמים שאמורים להכריע בנדון החליטו להשאיר את הפטוֹר המקורי על כנוֹ. במשך השנים שחלפו מאז קבלת הפטוֹר, בשני בסיסים צבאיים כבר הביעו נכונוּת לקלוט אותי לתפקידים מוגדרים, אך הגורמים המוסמכים שהמשך התהליך היה מותנה באישורם מנעו זאת. למרות שבמדור פרט מילואים החליטו לאחרונה להביא את הנושא שלי לדיון מחודש, דרגים בכירים השיבו כי אין כל מקום לעשות זאת וביטלו כל אפשרות לטיפול כלשהו בפנייתי. אני מרגיש שאין לי עם מי לדבּר ואף גורם לא מוכן להתייחס אליי או לתת לי הזדמנות. לאחרונה, אף דוחים אותי בטיעון של גיל מבוגר, למרות שברור לי היטב שאנשים שעברו את הגיל המקובל לשירות בצה"ל בד"כ כבר גוייסו בעבר. אינני מבין מדוע לא מוכנים לפחות לזמן אותי לבדיקה מול ועדה רפואית או לראיון אישי. אין בדעתי לוותר ובכוונתי להמשיך ולהיאבק, עד ששאיפתי לתרום בשירות צבאי תתממש, אף אם יהיה מדובר בצעד חריג. יתרה מזאת, גם עיתונאים אליהם פניתי דחו אותי והשיבו כי אין באפשרותם להתערב ולסייע. ברצוני ליצור קשר עם אנשים שגילם מעל 24 והם נמצאים במצב דומה, על - מנת להתארגן ולפעול בנדון. אולי כקבוצה יהיה לנו יותר כוח וברשויות צה"ל יתייחסו אלינו ברצינוּת. אשמח אם תִפנו אליי במסרים ולאחר מכן אפרט יותר.

למעלה