בקשת עזרה מחברי הפורום

בקשת עזרה מחברי הפורום

שלום לכולם, סופסוף לאחר שנים של שתיקה והתעלמות החליט סבי לפתוח את הפצעים. חי כילד בגרמניה ומשפחת אביו ואימו חיו לפחות 200 שנים אחורה בכפרים שם, היחיד ששרד את השואה כי הוברח לשוויץ ערב המלחמה בתוך קבוצת יתומים לאיזה כפר כלשהו. לאחר שנים הגיע לארץ והתאקלם פחות או יותר בכל מיני קיבוצים וכו' תוך כדי תהליך זה נודע לו על מות כל משפחתו המורחבת בשואה, לקח קצת זמן ונמסר לו גם שביתו בגרמניה ועוד איזה מפעל שהיה בבעלות המשפחה הופצצו במלחמה ולא נשאר מהם אבן על אבן, הוצע לו ממחלקת הפיצויים דאז 4000 מארק - סכום בזוי. אך הוא פליט ובודד ללא לירה בכיס, חתם ולקח הכסף. נישא, הקים משפחה לתפארת, ואחרי שנים נסע עם סבתי (שכבר נפטרה) לביקור שורשים בגרמניה (שכן אף היא היתה משם אך ברחה עם משפחתה ג"כ ערב השואה), הגיעו לכפר ילדותו והנה הוא רואה את הבית עומד על תילו "כביום הוולדו", כמובן שהדבר כאב ופגע, במיוחד שסבי פטריוט גרמני - ממש יקה אדוק... הפגיעה רק גרמה לו להתכנס בנושא זה בתוך עצמו, ומאז לא סיפר היכן הבית ועוד פרטים שאנו הילדים והנכדים רצינו לשמוע כדי לבדוק שורשים ואולי להשיב נכסים, אך לא היה עם מי לדבר. כעת, נפתח קצת ומדי פעם זורק בדלי מידע, וכאן חברים בא אני בבקשה לעזרתכם, אט אט אנו מקבצים שמות תאריכים ומקומות, בבוא הזמן כנראה נפנה לאיזושהיא חברה המתעסקת בכך, ברצוני לקבל עצות וטיפים מאנשים שעברו כבר תהליכים קרובים או דומים, אשמח כמו כן לקבל הפניה לחברה המתמחה באיתור והשבת נכסים בגרמניה, כל דבר יעזור. - פורסם גם בפורום "שורשים משפחתיים". תודה תודה ושוב תודה. מראש.

סיפור חייו של סבך

חשוב מאד לתעד את סיפור חייו של סבך, סבי וסבתי ע"ה לא הסכימו לספר את סיפור חייהם, לפני מותה של סבתי ביקשה אישה שאיננה מהמשפחה שדבר על הנושא עם סבתי, וסבתי סיפרה לה (ולא לנו המשפחה) את סיפור חייה. שאר חברי הפורום יעזרו לך בעצות טובות, ואני מאחלת לך הצלחה וכל טוב!

DON QUICHOTE שלום רב

לפי ניסיוני על תפסיד שניה אחד כול עוד סבך מוכן לדבר, שלא יכתוב , תקליט אותו בכול שאפשר של האלקטרוניקה כי מה שכתוב או מוקלט נשאר הדיבור עף . ( פיתגם צרפתי ) LES MOTS S ENVOLE LES ECRITS RESTE כי לאחר מכם החורים לא תוכל לסתום אותם אני מאחל לך הצלחה מכול לבי קבל הטוב שבעולם סבא אריה

תודה לכולם,

סבא אריה בעקבות סיפוריך, "ישבתי עליו"... וכנראה זה התחיל להשפיע...

אני מאוד שמח ,לך עד הסוף,כול הכבוד

שב עליו בכול זאת בזהירות עצה , תן לו לדבר מבלי להםסיק אותו כך זה עם מבוגרים ,כולל אותי , ברגע שאתה חש שהוא ענה לתשובתך אז בעדינות שאלה אחרת כול הכבוד אני משוכנע שלא תתצער על הממץ שאתה משקיע . רבל הטוב שבעולם אוס סבאר איה

למעלה