בקשת עזרה- מחדשה

חנים

New member
בקשת עזרה- מחדשה../images/Emo92.gif

שלום, אני קצת מודאגת.כרגע קיבלתי שיחת טל' מהגננת של בתי בת ה4.5. היא טוענת שבתי מאוד חכמה, ומאוד נבונה ויש לה אוצר מילים מאוד מרשים ומאוד מבלבל, אך היא רואה שיש לה בעיה של חוסר גבולות וחוסר עמידה בזמנים. היא מאוד פעלתנית ולא מסוגלת לשבת ולהקשיב ולכן היא חושבת שיש לה בעיות של קשב וריכוז. בנוסף, היא רואה שבתי אינה מסוגלת לגעת בחומרים מסוימים כמו דבק וגבס ולכן היא חושבת שיש לה בעיות רגשיות ובעיות במוטוריקה העדינה. אלו דברים שבאמת אני רואה אך אני לא יודעת אם אם אכן נכונים. היא מייעצת לנו לגשת להערכה התפתחותית ולעשות לה איבחון. שיחה כזו על הבוקר באמת לא נעימה.
האם כדאי לעשות לה איבחון? מה הוא יכול לגלות? האם גננת שיח באמת מועילה כמו שהיא המליצה? האם כדאי לבקש וועדת שילוב. בתי היא מאוד נבונה ומאוד פיקחית קשה לי לחשוב שיש לה איזו שהיא בעיה. אנא ענו לי והוציאו לי ספקות ופחדים מיותרים.

Nellie Bly

New member
שלום חן.

ברוכה הבאה לפורום. לא ניתן לעשות אבחון כדרך האינטרנט.ככה שלגרש חשש אין ביכולתי.אך,אני רוצה לציין לשבח את הגננת של ביתך-ששמה לב לסימנים שהם כיביכול מעידים על בעייה מסוימת ופנתה אלייך.אני מכירה גננות רבות שהיו מעלימות עין מהעיניין. באופן כללי-הייתי ממליצה לפנות לייעוץ. בנוסף לכך-יש כאן בתפוז,פורום בנושא ADD ו ADHD.הייתי ממליצה להכנס ליו-לקרוא מאמרים,מחקרים ולדבר עם הורים לילדים שמאובחנים כבעלי הפרעות קשב וריכוז. אני יודעת שכרגע קשה לך מאוד,אני מבינה מאוד את הנקודה שאת נמצאת בה.זה שלב קשה,אך האמיני לי-חוסר הידיעה קשה מהידיעה.לכן,אני הייתי פונה לאיבחון. בהצלחה.

זכית../images/Emo106.gif

בגננת מעורבת ורגישה שכנראה באמת אכפת לה מבתך, דבר שלצערנו בכלל לא מובן מאליו. שווה לערוך איבחון. אם תגלו בגיל צעיר מה הבעיה יהיה קל יותר לטפל בה. אני עוד לא הייתי קוראת מאמרים...אלא מחכה לאיבחון, ובכל מקרה לא נלחצת... בהצלחה!

Diana M

New member
שלום יקירה,

השיחה אכן לא נעימה ומעוררת חששות. אישית אני מאלה המאמינות כי לא כך פונים להורים. בטח לא בשיחת טלפון. אך לעצם הענין הגננת רואה קשיים ואת רואה זאת גם בבית. אין קשר בין אינטיליגנציה לבין קשיים בתחומים שונים. בתך כנראה ילד מאוד נבונה, אך יתכן כי קיים קושי בתחום כזה האחר הדורש טיפול. לא הייתי קופת למסקנות ומייד מאבחנת את סוג הקושי והמקור כפי שעשתה הגננת. תפקידה לתאר לך את מה שהיא רואה, לתת פרוש זה תפקידו של איש מקצוע כגון רופא התפתחותי. לסיכום, במקום שיש ספק אין ספק. פני לבדיקה התפתחותית. אין בעיה, הבדיקה תרגיע אותך אם יש בעיה, מה טוב שאובנה ותוכלו לטפל בהקדם. דיאנה

1טיפטיפה

New member
לחיזוק

אני מחזקת את מה שכתבה דיאנה. לצערנו מחנכות ממהרות להסיק מסקנות עוד לפני בדיקה ואיבחון. מצד שני לעתים יש לגננות ראיה מקצועית ולעיתים אינטואיציה ועל כן לא כדאי להבהל אבל כן לבקש בדיקה והערכת מצב במרכז להתפתחות הילד שבאזור מגוריך. בדיוק מקרה כזה ארע במשפחתי והסתבר שעזרה קטנה בלבד פתרה את בעניין בהצלחה טיפטיפה

חנים

New member
תודה על החיזוק אך...

הגננת כבר שמה את בתי כבר בתוך הבעיה לדעתה כל מה שקורה זה דווקא בגלל שיש לה כנראה בעית קשב וריכוז. השבוע שוחחתי איתה והבהרתי לה שהילדה אכן נרגעה מה שהיה קשה לה להודות קצת בהתחלה ואמרה שאולי בעצם באמת זה ענין של גיל. בנתיים אני מרגישה שבתי עדין נמצאת בגן בתוך מסגרת כזו ששמים עליה עיניים מיוחדות. ביקשתי איבחון מקופת חולים, הם טוענים שהענין לוקח זמן אז אני מחכה בנתיים לתאריך.

1טיפטיפה

New member
חנים חיזוק נוסף

שלום לך יקירתי להורים מאד קשה לקבל "פטיש" בראש. ולשמוע משהו חשוד על ילד שבעיניהם הוא מושלם לגמרי. כך שתגובתך בהחלט מובנת לי. אבל...ופה מגיע אבל... לאחרונה ישנה מודעות רבה לגבי קשיים אפילו קלים של ילדים. המודעות לעיתים גורמת לאזעקות שוא אך לעיתים יש גם משהו שניתן ואפשר היום לעזור וככל שהגיל צעיר יותר ניתן לעזור יותר , על כן כדי להרגיע את עצמך תנסי בכל זאת להקדים את התור ולדעת איפה אתם נמצאים. אל תכנסי למתח כי את משדרת זאת לילדה { נכון . קל לי להגיד...} ובכל זאת גם אם יש משהו תדעי שיש היום המון ידע וכלים לעזור לילדים עם קשיים שכאלה. ערנות טובה יותר ממצב של "בת יענה" כתבי מה התחדש כל טוב לכם ,

למעלה