בקשת עזרה/מידע - משטרה צבאית

שויו

New member
בקשת עזרה/מידע - משטרה צבאית

שלום חברים יקרה. אני חדשה כאן בעקבות גיוסו של בני בכורי ב- 11.8. הילד עם קב"א גבוה מאד ופרופיל 64 בגלל אסטמה. החלום שלו: מקצוע טכני בחיל אויר. במנילה העדיפות האחרונה שלו היתה משטרה צבאית אבל שלחו אותו לטירונות שם. הוא סירב לעלות לאוטובוס והיה יום אחד במעצר בבקו"ם. קצין מיון שכנע אותו להתפנות לטירונות (איים במאסר של עד 28 יום) והמליץ לו לנג'ס שם שהוא לא מעוניין להיות בחייל. הילד לא מוכן בשום פנים להיות במשטרה צבאית "חיל של מלשנים".... האם למישהו כאן יש ניסיון בחיל הזה. מהם התפקידים היותר מעניינים שם? אנחנו מאד סקפטיים לגבי האפשרות שיעבירו אותו מהחיל אחרי שיגמור שם טירונות. בתודה מראש

oshiko

New member
קישורים

עד שמישהו יענה כאן מידע אישי, הנה שני קישורים: 1. מאמרים מפורום מתגייסים 2. מידע על החיל מאתר לפני-גיוס של צה"ל נראה לי שלקב"א הגבוהה שלו יתאימו תפקידים במצ"ח או בביטחון-שדה

שויו

New member
אושיקו תודה רבה - קראתי ולמדתי

הבעיה העיקרית תהיה לתת לילד לקרא ושיבין שהוא כנראה לא יצא מהחיל הזה ולכן צריך להיק את המירב. תודה רבה שוב על הקישורים

אימשל2

New member
משטרה צבאית חוקרת

בחור עם קב"א גבוה יכול להשתלב במשטרה צבאית חוקרת. מכירה בחור שהודח מקורס טיס בגלל בעית בריאות קשה שהתגלתה בשלב הטיסות (בימים שטרם בדקו זאת עם סימולטורים). הוא הגיע למצ"ח ואחרי הבאסה הראשונית הוא אהב מאד את השרות שם. כיום הוא פרופסור (צעיר מאד ומצליח מאד) למשפט בינלאומי. למקצוע הוא הגיע בעקבות האהבה לצדק ומשפט שהתגלתה לו באמצעות התפקיד במצ"ח. ממש סיפור מהאגדות, רק שמציאותי (מדובר בבן של חברים שלנו). יש תקווה !!

שויו

New member
תודה על העדוד . לנו יש המון תקווה

נקווה שנצליח להדביק בזה גם את הבחור.תודה

אני גם מכיר, חברה שהיו במ"צ

ונהנו מהשירות. מדובר בחיל קטן,כמעט משפחתי ומגובש מאוד.הקטע של "מלשנים" הוא ילדותי ומתאים להווי בחטיבת ביניים. יש מספיק תפקידים חשובים ומעניינים, צריך להחליף דיסקט, בנך עשוי להיות מופתע לטובה, סה"כ הוא יפגוש שם חבר'ה בדיוק כמוהו. קב"א גבוהה ובעיות רפואיות שכיחות.

אבאדואג

New member
משטרה צבאית

שלום לך גם הבו שלי עבר אותו מסלול - סרב בבקו"מ - נעצר , ושוכנע לעלות לאוטובוס לתירונות של מישטרה צבאית . היום לאחר יותר משנה , הכל ניראה אחרת , לאחר התירונות - הוא שובץ למצח ועבר קורס מתאים , שובץ לאחת היחידות של מצ"ח , ואפילו התקדם בתפקיד החיל הוא חיל קטן , עם תדמית בעייתית , אך מבפנים הכל ניראה סביר , התפקידים היותר מעיננים הם מצ"ח , יש גם את היחידה המרכזית - הימל"מ שזה הסיירת של מצ"ח אפשר להגיע גם להיות חוקר של עבירות תנועה או אפילו חוקר של עבירוות מחשב מצד שני יש לזיכור שיש גם תפקידים פחות מעניינים כמו לוקד עצירים , או להיות במעברי הגבול לדעתי הסיכויים לעבור לחיל אחר הם קטנים אבאדואג

BugoK

New member
עוד סיפור

גם כשחבר טוב שלי עלה לאוטובוס, הוא לא האמין שהוא הולך למשטרה צבאית. בסוף הטירונות, נתנו לו חצי שעה לבחור בין בודק מעברים, לקצונה יעודית. הוא בחר בקצונה היעודית, והיום הוא עוסק בהדרכה במ"צ. הוא מאוד אוהב את התפקיד שלו, ואת (רוב) האנשים שאיתם הוא משרת. עוד עובדה: הוא פעם אמר לי שמספר החיילים שמחלקים את הדו"חות לחיילים הוא רק רק 2% ממ"צ, ומצד שני, אותם 2% נותנים את 100% הפרסום לחיל. אז את יכולה לומר לבן שלך שזה חיל שיש בו הרבה יותר ממלשינים.
אז מנסיוני הדל (ומשיחות עם אותו חבר) יש תפקידים טובים בחיל, שכמו שנאמר במעלה השרשור, החיילים באמת יכולים להינות מתקופת השירות שלהם בחיל.

princess lis

New member
ועוד סיפור.....

הסיפור שלך דומה למה שעברנו עם בני בכורי לפני 6 שנים... הוא סיים שרות של 3 שנים כשוטר צבאי...הדוחות היחידים ש"תקע" אך ורק על עבירות תנועה ,הבטחון העצמי עלה לו בעקבות השירות והתפקיד המגוון, הכיר במהלך שירותו חיילת חמודה בבסיס... ובעוד פחות מחודש בע"ה הם יעמדו מתחת לחופה
מי אמר שהשד כל כך נורא
בוקר טוב ויום נפלא לכולם

שויו

New member
מזל טוב גדול לכם !!!!!! ותודה לכולם

על העידודים והסיפורים הטובים. כשהטירון שלי יגיע הביתה אושיב אותו כאן לקרוא את השרשור הזה...

שויו

New member
ועוד משהו - חבילה לחייל - מה אתם

שולחים כדי לפנק אותם? יש לכם איזה רעיונות בשבילי חוץ מעוגיות שלא יתקלקלו בחום הזה? תודה מראש

אימשל2

New member
ממליצה לך להשתמש בחיפוש המתקדם

כדי למצוא שירשורים שהיו לנו בנושא. לא מזמן היה שרשור חוזר. אם לא תסתדרי עם החיפוש נשרשר לך מחדש.

אימשל2

New member
אושיקו - מאמר בנושא חבילות

אולי כדאי להפוך את השרשורים שלנו בנושא חבילות למאמר. זה ישמש כל פעם את ההורים למתגיסים החדשים.

oshiko

New member
הוספתי לטגליינס

יש בעיה טכנית קטנה: הטגליינס מתגלגלים מדף הכניסה לפורום. מדף הפורום עצמו הם נגישים רק במצב סטטי. נקווה ש"תפוז" יתקנו את הבעיה.

princess lis

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

ולגבי החבילה... לשריונר הצעיר שלי קודם כל צרפתי מכתב עם כל מיני בדיחות מהיום יום להעלות חיוך על פניו
שלחנו לו תמונות סרוקות של בני המשפחה. צרפתי חבילת ביצי הפתעה...השוקולד שם היה החלק השולי
בקבוקי שתיה (מיץ פריגת)...במבה ,ביזלי וכל ממתק שעולה על רוחך. ערב טוב לך ולכולם

למעלה