בקשת עזרה מיוצאי הונגריה uprimny

ישרון

New member
בקשת עזרה מיוצאי הונגריה uprimny

טוב אז ככה.בלי קצת הומור זה לא ילך אז נא לקרוא בסבלנות. מאז ילדותי היה לי שם משפחתי לטראומה אמיתית .כאשר כל ילדי הגן כבר ידעו לכתוב כהן או לוי אני עוד היתקשיתי לבטא את השם.לא חלילה פומרנצנקווטשר אלא פשוט בעברית תיקנית "אופשימני" לקח קצת זמן אבל למדתי את כל האותיות ולבסוף גם הצליח לי.אלא מאי בכיתה ד או ה מתחילים ללמוד אנגלית ואז כשהיגעתי הביתה אבא תיקן לי את הכיתוב של המורה לאנגלית וכתב UPRIMNY.טוב גם עם זה התחלתי להיסתדר סוף סוף. עוד לא הספקתי להתאושש ונחתתי התיכון ,יום לימודים ראשון המחנכת מגיעה לכיתה אני נירגש לא פחות משאר חברי לכיתה .המחנכת יש לציין במיבטא הונגרי כבר מתחילה להקריא את השמות מגיעה עד מהרה לאות א ואומרת "היים אופשימני"מהר אתה מגיע עם אבא!!! ככה חד וחלק המורה מה עשיתי?זעקתי מרה אך היא בשלה לא עשית כלום תביא את אבא שלך. טוב אין ברירה ולמחרת היום הופעתי בליווי כבד של אבא כמובן. ואז מתברר שאני באמת לא אשם. אשם ה-"אופשימני" מאז ימי נערותה בבודפשט לא פגשה הגברת בשם הזה והסתבר שהיה לה דוד שנשא את השם. במשך שנים ארוכות ידעתי שאני נושא שם נדיר אך לומר שזה הפריע את שלוות חיי יהיה מוגזם ביותר. השבוע עלה למסכי האינטרנט האתר של יד ושם באיזה מהלך הרצה ניסיוני .בחיפוש אקראי העלתי בחכתי שלושה קרבנות שנשאו את השם UPRIMNY המשכתי לחפש ועליתי בדרך כלשהיא על "שבט"קטן הנושא את השם המכובד בבוגוטה בירת קולומביה בדרום אמריקה.בנתיים אני מנסה ליצור עמם תיקשורת . פניה אישית לי אליכם יוצא הונגריה כל מי שניתקל בשם הזה UPRIMNY או כפי שהוא מבוטא בעברית אופשימני מתבקש להעביר לי מסר או מייל. שלכם בתודה חיים אופשימני UPRIMNY CHAIM [email protected]

orlu

New member
סחתיייייין עליך ישורון,סוף סוף הגעת

לבקרינו ,מזה עידדדדדדדןןןןן דן דן דן שלא ראינוך אז ללא קשר למסר ולבקשתך הצבע היכן נוח לך להפגש ב 12 לפברואר למעלה בסקר....... יאללה ביי

ברק 188

New member
אהלן ישרון נחמד לראות אותך פה.

הסיפור "האופשימני" פשוט נפלא ואני פשוט-אופטמי בשבילך, אם כי קצת מפריע לי ענין השבט בקולוביה, יש חשש שתקבל בחזרה חשיש וכ'ו, ולא להתפתות במידה שיזמנו אותך אולי חטיפה, טוב עכשיו ברצינות מקווה שאחד/ת ההונגרים מכיר משהו בנידון ויכל לתת לך מידע בנושא ההצלחה. אתה מוזמן להיכנס לסקר להשפיע ואפילו להגיע.

ישרון

New member
הסר דאגה מלבך

עד כמה שהזיכרון עוד עובד בגילנו נולדתי בשם "אופשימני"ולא טננבאום

ישרון

New member
ושוב ה UPRIMNY

רבותי ההונגרים אולי עדיין לא מכירים אותי אבל כמה תכונות ירשתי מהצד הדובר הונגרית במשפחתי ואחת מהן היא "לעמוד על רצוני"או בעברית צחה עקשנות. בקיצור הצלחתי לתקשר עם האופרימנים בקולומביה . השם הזה נדיר ביותר בכל הממלכה האוסטרוהונגרית. גם לפי ארכיוני יד ושם,גטו טרזין,ובתי העלמין באוסטריה מעטים נשאו את השם.כך יוצא שההיסתברות להיותנו "שבט"אחד היא מאד גבוהה. בקשת עזרה לי מכם אם יש לכם איזו נגיעה או דרך להגיע לאי אלו ארכיוני קהילות לנסות לחפש עוד במאה ה19 נושאי השם UPRIMNY אודה מראש על כל עזרה ועצה.

B T1

New member
ישרון--ה-פתרון במוסיאון ההונגרי

אשר בצפת. תעוד מכל הסוגים שנוגע לשטחים של דוברי הונגרית, נמצא רשותם של משפחת לוסטיג. (אנשים נהדרים ומסבירי פנים)

עב

New member
לא אשת בשורות אנוכי

אבל ניסיתי. חיפשתי את השם הזה במאגר המידע של Radix ואין. חיפשתי במאגר של קרן קלארספלד וגם אין. בקיצור, אתה באמת
נדיר! ? אם לא יפרח מזכרוני, אשאל את הורי במוצ"ש. בכל אופן, אתה מאומץ כאן כחוק! בהצלחה!!!

B T1

New member
ישרון--לא תאמין, אבל ה-google

מלא עם משפחתך.

ישרון

New member
מכיר את כל הגוגל

כ 50 אחוז זה כל הכתבות והפירסומים על משפחת אבי ז"ל שמוצאה מאוסטריה החצי השני הוא על המשפחה בקולומביה הנושאת את השם מוצאם מהונגריה מאחר ושתי הארצות היו שייכות בעבר הלא כל כך רחוק לממלכה האוסטרוהונגרית קיימת האפשרות לקשר מישפחתי במיוחד כאשר ניתקלים בשם כה נדיר. מה שאני מנסה למצוא כעת הוא מה מוצאו של הסבא רבא שלי ידוע לי שהוא נישא בצכיה(דרום בוהמיה)וקיברו נימצא עדיין על תילו באותו הכפר.השאלה הנישאלת מי מהם נדד ומהיכן? כי את העובדה ההיסטורית שיהודים נדדו ברחבי אירופה אי אפשר להכחיש

עב

New member
רגע רגע,

האם ניסית את קבוצת המחקר של מורביה - בוהמיה של הג'ואיש ג'ן? האם ניסית פורומים לא יהודים ולא ישראלים של אנססטורי?

טומי*

New member
איזה באסה.....

בידיוק רציתי לבשר לך שמצאתי אחד עם השם הזה בהונגריה...רק רגע לפני הגילוי, גיליתי שטעיתי. השם שמצאתי :UPRINMY ז"א ה N לפני ה M ואצלך זה בידיוק להפך. אני מצרף לך בכל זאות את צילום המסך שלי עם השם הזה

עב

New member
האם ניסית גם את ספר הטלפונים

של צ'כיה? אולי יש שם עוד UPRIMNY? אני לא מצאתי שם את השם המיוחד הזה, אבל מצד שני, אולי גם לא חיפשתי כמו שצריך בכל האזורים. אני מצרפת שני קישורים: ספר הטלפונים (כללי) ואפשרות חיפוש באנגלית.

ישרון

New member
תרגום בבקשה?!!!!!!!!!!!!!

טומי מה לעשות ואני לא יודע לקרוא ולא מבין מילה בהונגרית פעם אמרה לי איזו גברת ש-"סרט לק "זה אוהב אותך וכאן מסתיימת ההונגרית שלי. ל עב מצטער אינני קורא צכית אז גם בגירסה האנגלית של ספר הטלפונים הזה לא הסתדרתי בנתיים ה "אופרימנים"בקולומביה עסוקים בחיפוש מיסמכים אני בעזרת ה"אופרימנים באוסטריה נובר בפנקסי הקהילות ניראה מה נעלה בחכה.

עב

New member
לגבי הצ'כית

אני קוראת צ'כית, לא מבינה אבל מסתדרת! חיפשתי באזורי החיוג: פראג, בוהמיה ופלזן (בירת מורביה) ואין כלום! התמו האופשימנים מארצות מוצאם? (המקור שלי מסלובקיה והונגריה וגם אני כבר לא מוצאת את שם המשפחה בארצות אלה). ניסיתי גם להחליף את ה - R ב S ולא נמצא כלום. תרשום לפניך שאנחנו מנסים.

דדיחתם

New member
נסה במכון 'זכרון הונגריה' בב"ב

הייתי שם ומצאתי דברים מעניינים בענף שלי.

עב

New member
אתה יכול לפרט קצת? ../images/Emo145.gif

מהו המכון הזה? כתובת? טלפון? האם הוא מתמחה במשהו או שהוא מתעסק ביהדות הונגריה בכללותה? זה חדש לי. תודה ושבת שלום

דדיחתם

New member
מצטער על הלאקוניות

יש בבני ברק מקום שנקרא "זכרון יהדות הונגריה", המתעד את הקהילות האורתודוקסיות, את הרבנים והישיבות. ברשותם מאגר גדול מאוד של ספרים בנושא יהדות הונגריה וכמו כן גם מסמכים של קהילות. כמו כן יש להם אילנות יוחסין חלקיים של משפחות רבנים. הייתי שם פעם אחת וקיבלתי מידע רב על משפחתי. לדוגמא : ידעתי שאביה של סבתו של סב סבתי היה רב במקום מסויים, ושם הם מצאו לי דף בגרמנית מתוך ספר, המספר עליו : מתי בדיוק היה שם, מתי נפטר, איזו משכורת קיבל, מעט על צאצאיו.וקיבלתי חומר נוסף שערכו לא יסולא בפז. כמובן עוד אחזור אליהם, במיוחד ששאלו ממני שני ספרים ואני רוצה אותם בחזרה. אבל, הם לא ממש מוזיאון, כלומר אין להם קבלת קהל מסודרת,ורצוי שתלכי אליהם רק לאחר שתמצי את המקורות האחרים (ספריות, בדגש על הספריה הלאומית). כתובת : רח´ בית יוסף 11 בני ברק טל. 03-6189194, פקס : 03-5783514 הם מאוד דתיים (אך לא נטורי קרתא או משהו כזה) ואולי מפחדים מכך שיראו אישה נכנסת לבדה אליהם. אולי כדאי שתבואי עם בעלך או גבר אחר. כמובן : הופעה צנועה לחלוטין (שרוולים, מטפחת על הראש, הגבר שאיתך צריך לחבוש כיפה, ואל תגידי שאת לא דתיה. הם גם לא ישאלו). הם זקוקים לתרומות ואולי רצוי שכבר בשיחת הטלפון תאמרי (ואולי רצוי שהבעל ידבר) שאתם הולכים גם להרים תרומה צנועה בביקורכם. אני מקווה שאני לא מפחיד אותך - הם מאוד נחמדים, ולחלקם יש גם קשר עם חילוניים, אבל הם לא רוצים שהמכון שלהם יהיה מלא בחילוניים, ולו כדי שהסביבה לא תראה. העניין הוא שהם מאוד עסוקים ולא כל כך נעים להפריע להם. המקום אינו גדול, והכל די צפוף, ואינני בטוח שהם יתנו לך יד חופשית בפעם הראשונה. כשהייתי שם ממש הרגשתי שאני גוזל מזמנם. כמעט כל רגע נתון מישהו מהם היה איתי, חלק מהזמן אפילו שניהם. ואני עוד הגעתי בזכות קרבת משפחתי (הרחוקה) לאחד מהם, וגם שלחתי חומר בדואר לשני, וגם השאלתי להם (ועדיין לא החזירו לי) שני ספרים... כדאי שתלכי לשם רק כאשר תמצי את האפשרויות האחרות באיזור המרכז : ספריית סוראסקי באונ´ ת"א לדוגמא. יש שם המון המון ספרים רלוונטיים, לדוגמא : ספר הקהילות הונגריה, מספר ספרי קהילות, ספר על ישיבות הונגריה, עלוני ארגון "שרשרת הדורות". כמו כן : בספריית בית אריאלה בשדרות שאול המלך בתל אביב יש ספריה ששמה ספריית הרמב"ם שגם בה יש ספרי גנאולוגיה והסטוריה יהודית. וכפי שכתבתי לא מזמן, אפילו בספרייה המקומית של עירך תוכלי למצוא - הייתי לא מזמן בספריית העיון של רעננה יותר משלוש שעות, עד שהרגשתי שמיציתי. מקורות נוספים המתעדים קהילות אורתודוכסיות באירופה : 1. גנזך קידוש השם רחוב הרב מלצר 15 ב"ב טל. 5795589,5703018 פקס 5787442 2. מכון "שם עולם בתל אביב. טל. 5185890 בנוסף, מוזיאון לחקר הציונות הדתית, עוסק ביותר משגזור משמו, גם בקהילות שלפני המלחמה, נראה לי שהונגריות בעיקר. ממוקם בקיבוץ ניר גלים שליד אשדוד. שמעתי שלא מדהים, אך בשביל מי שגר פחות או יותר כדאי לקפוץ. בנוסף - מקום המתעד, אםן כי בצורה לא מסודרת כפי ששמעתי, את הישוב הישן ההונגרי בירושלים ואת הקהילות מהן בא. המקום נקרא "כולל שומרי החומות", ממוקם בבתי אונגרין כמדומני. ========================================== הודעה מ: ישרון אל: דדיחתם תאריך: 06/02/2004, שעה: 13:04:11 אודה לך באם תוכל למסור לי היכן זה זכרון הונגריה.?

עב

New member
תודה על הפירוט ../images/Emo143.gif

אבל ככל הנראה לא מתאים למטרה שלי.

למעלה