בקשת עזרה -מעטפות יום א´

ליאת888

New member
בקשת עזרה -מעטפות יום א´

ברשותי אוסף מפחיד של מעטפות יום ראשון של דואר ישראל, להערכתי (האוסף אינו מאורגן, פשוט התייאשתי באמצע) יש משנות החמישים- שישים ומאמצע שנות השישים עד מחצית שנות השמונים. מדובר בשני אוספים שונים שניסיתי לאחד. האם מישהו יוכל לתת לי עצה איך אני יכולה לברר על ערך, אופציות סידור ועוד. באחד האוספים יש לי בין שלוש לחמש מעטפות מכל סוג וסוג. אודה לכם מראש על העזרה

halemo

New member
תשובות ומידע על מעטפות יום ראשון

מעטפות יום ראשון החל משנת 1954 ועד לאמצע שנות ה 80 שעברו למטבע השקל החדש, אינן שוות הרבה מבלד כמה בודדים שעליהן מודבק בול בעל ערך גבוה (ויש כאלו ממש בודדים). את הערך של מעטפת יום ראשון אפשר לראות בקטלוגים. קטלוג מומלץ הוא קטלוג "כרמל" שמציג מחירים של בולים ומעטפות יום ראשון. קטלוג נוסף הוא של FILEX שחסרונו הוא בכך שהוא אינו ישראלי ואינו מציג תמונות של בולים עם השובל. קטלוג לבולי ישראל (כרמל או FILEX) אפשר לקנות בחנות בולים. יש כאלו הרבה בדיזינגוף סנטר. מחיר הקטלוג הוא אחיד ושווה בכל החנויות (אין לי מושג כמה הוא שווה כרגע כי מזמן לא קניתי. אני מעריך שבין 60 ל 80 ש"ח). קיימים אלבומים מעולים לשמירת מעטפות יום ראשון. יש מספר גדלים ומספר סוגים. יש קלסרים מוכנים עם ניילונים להכנסת המעטפות. יש גם דפים בודדים שיכולים להכיל שני מעטפות בעמוד בודד וניתן לתייק אותם בקלסר רגיל או משובח (מרופד). את האביזרים הללו ניתן לקנות בחנויות בולים. (בדיזינגוף סנטר יש די הרבה חנויות כאלו - בעיקר במעברים). אל תצפי יותר מדיי להרוויח ממכירת המעטפות, למרות שיש מספר אנשים שכן היו מעוניינים להשלים את אוסף מעטפות יום הראשון שלהם ומחכים להזדמנות לקנות מאספן ולא מסוחר (יותר יקר אצלו). אני מכיר חייל שהשלים במשכורתו הצבאית הנמוכה את אוסף המעטפות שהיו חסרות לו משנות ה 50 60 70...

ליאת888

New member
תודה רבה, רבה

אני לא כל כך מעוניינת להרויח על האוסף, גג אולי החזר השקעה אלבומים וכד´ ). תודה על האינפורמציה אני באמת אבדוק, אולי אפשר יהיה להשליט קצת סדר.
אם מישהו מעוניין אשמח אם תשלחו לי מסר עם פרטים ואחזור אליכם...

nirdagan

New member
צודק. וכן...

המעטפות שיצאו אחרי 1953 ושהן בעלות ערך משמעותי הם אלה של הנפקות שהשירות הבולאי לא הוציא להם מעפטת יום ראשון סטנדרטית, והמעטפות הוכנו ע"י אספנים (וסוחרים) ביום ההופעה. זה כולל מעטפות יום ראשון של הנפקות טט-בש ובעיקר של "הקץ לרעב" משנת 1963. מעטפת היום הראשון של לב הגיליון היתה נמכרת במחיר של כ-75 דולר בימים שהייתי קונה במכירות פומביות (עד לפני איזה שבע שנים, כשהפסקתי לאסוף בולים). מעטפת יום ראשון של גיליון שלם היא מאוד נדירה ויכולה לעבור את האלף דולר להערכתי. לגבי המחירים בכרמל, זה יותר פרסומת של סוחרים מאשר מחירי שוק. במכירות פומביות תוכלי להשיג אוסף שלם של 1954 עד 1985 בפחות מרבע מהמחיר הקטלוגי (לא כולל הנפקות מיוחדות כאמור לעיל).

למעלה