בקשת עזרה - נקודות חן בדרום הקרוב.

שרלוק

New member
בקשת עזרה - נקודות חן בדרום הקרוב.

אהלן, התנודבתי (כן, זו לא טעות כתיב) להכין משחק בסגנון חפש את המטמון ליום טיול שאנו עורכים מטעם מקום העבודה. נקודת היציאה תהיה בקרית גת (ואולי קצת יותר דרומה - תלוי בי), ונקודת הסיום תהיה בביר עסלוג´ (צומת משאבים). עליי למצוא כ-15 נקודות לאורך הדרך (עם סטייה סבירה מזרחה או מערבה) שישמשו כתחנות בדרך (4-5 מסלולים שונים). את כתבי החידה אני חושב שאצליח לחבר, אבל חסרות לי כמה נקודות. מקומות שחשבתי עליהם בינתיים הם: פארק אשכול, באר-שבע (היי חיננית - הצעות לנקודות ספציפיות?), המכתש הקטן, המכתש הגדול, אגם ירוחם, חצרים, ממשית, מרכז ג´ו אלון, אשל הנשיא, רמת חובב. אני מעדיף לצבור יותר נקודות ממה שאני צריך, כך שאוכל לבנות מסלולים כמה שיותר דומים באורכם. יש רעיונות??? תודה.

חיננית

New member
אתרים בב´ש עירי-

1.בית הקברות לחללי מלחהעה1נבנה עי חבורת העמק פלוגה מגדוד העבודה יש כזה גם בהר הצופים אם בא לך להכניס נתונים אלו בכתב החידה . 2-הגשר התורכי. 3-המסגד המרכזי שמשמש כמוזיאוןהעירוני ב´ש נגב. 4-אנדרטת הנגב . 5-באר אברהם. 6. פארק תעשיה עומר כ5 קמ מבש-של וסטהיימר סטף.עם גן פסלים. נראה לך מספיק אתרים?

חיננית

New member
שכחתי אחד

מוזיאון חיל האויר בחצרים. -עליו חתום ראש עירנו טרנר. יכול להיות מענין לנוער שמטייל איתכם אם זה טיול משפחות.

rash

New member
מקווה קצת לעזור ../images/Emo13.gif

שרלוק- אני לא יודעת מה סדר גודל של הטיול שאתה מתכנן, אבל נראה שגדול מאוד כי התפרסת על כל אזור הנגב הצפוני. מנסיון של השנים האחרונות בבניית טיולים וביניהם גם ניווטים, אהבתי להתמקד באזור הנגב הצפון מערבי מבחינת התוכן והאתרים הרבים שיש בו. הייתי ממליצה לך לקחת מקריית גת לכיוון מצודת יואב (בית גבעתי)(אני בכלל הייתי מתחילה בנקודה זאת), ונגבה. משם לגבעה 69 וניצנים גם לאנדרטה וגם יש אפשרות לבריכות, משם לרדת דרומה, אפשר להכנס לפארק אשקלון שיש שם אתר עתיקות מרשים, יד מרדכי- בית לוחמי הגיטאות וייצור הדבש, כפר עזה- מעוז מול עזה, בארות יצחק הישנה ליד קיבוץ עלומים, ביטרונות בארי+ מחסני התחמושת העזובים ומפעל הגופרית העזוב, תצפית תל- גמה (לא הייתי אין לי ממש מושג איך זה) חרבת מעון ובית הכנסת העתיק בנירים, כל מסלול עין הבשור/ פארק אשכול, מצפה גבולות, מצפה רביבים ומשם לדיר עסלוג´. יוצא לך לכסות את כל תחילת ההתיישבות באזור והרבה תוכן וסיפורי גבורה של קום המדינה/ מלחמת העצמאות וניתן לעשות הרבה מסלולים באזור במקביל. לא הייתי ממליצה להתפרס- מוקד לבלאגן. אם נראה לך הרעיון אני יכולה להשיג לך טלפונים של מספר אתרים וגם של יחידת הסברה של הצבא שמתעסקת עם טיולים באזור וממוקמת במצודת יואב (אני בטוחה שישמחו לעזור) וגם יכול להיות שיש לי כתבי חידה על האזור כי עשיתי שם בעבר תחרות ניווט. בהצלחה בכל אופן... rash

למעלה