בקשת עזרה סטייק אנטריקוט ברוטב יין

בקשת עזרה סטייק אנטריקוט ברוטב יין

לבקשת בעלי רכשתי 2 סטייקי אנקטריקוט אני רוצה להכין אותם על מחבת פסים בליווי רוטב יין הנחיות, המלצות ורעיונות יתקבלו בברכה
 

clcl

New member
סטייק אנטריקוט ברוטב יין

סטייק אנטריקוט ברוטב יין ניתן ומומלץ להכין גם מנתחים סינטה (סירליון), שייטל (RUMP) רכיבים: 2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי "אדום אדום" (250-300 גר' כל אחד) רכיבי הרוטב 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים 8 שיני שום בינוניות ענף רוזמרין בינוני 2 כוסות יין אדום מרלו או קברנה איכותי 1 כפית שטוחה סוכר זמן הכנה לקראת טיגון 5 דקות, זמן טיגון בהתאם למידת העשייה הרצויה. אופן ההכנה: 1. מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. 2. מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכ 1/3 - 1/2 מהכמות המקורית (כ 30-40 דקות). הרוטב צריך להסמיך כך שבטבילת כף עץ תתקבל שכבה. מסננים ומצננים. ניתן ומומלץ להכין כמות רוטב גדולה מראש למזוג לתבנית לקוביות קרח ולשמור במקפיא. אופן הכנת הסטייק: 1. מחממים כף שמן במחבת לחום גבוה. 2. מניחים את הסטייק במחבת ומטגנים על להבה בינונית לפי טבלת הטיגון בהתאם לדרגת ההכנה המבוקשת. 3. מחממים בסיר נפרד 4 כפות רוטב (או 2 קוביות רוטב מופשרות) לכל סטייק . 4. מוציאים את הסטייק מהמחבת לצלחת (מומלץ צלחת חמה). 5. מעלים ללהבה גבוהה, מוזגים את הרוטב החם למחבת למשך כ 1/2 דקה תוך ערבוב קל. 6. מוזגים את הרוטב על הסטייק ומגישים מייד. מקור: אדום אדום
 

clcl

New member
../images/Emo207.gifסטייק אנטריקוט בעשן ועשבי תיבול

סטייק אנטריקוט בעשן ועשבי תיבול ניתן ומומלץ להכין גם מנתחים סינטה (סירליון), שייטל (RUMP) מתכון ל 2 סועדים רכיבים: 2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי "אדום אדום" (250-300 גר' כל אחד) צרור עשבי תיבול טריים, רצוי מעורבים: רוזמרין, טימין, מיורן, ואפילו ענפי גפן. כפית פלפל שחור גרוס. קורט מלח גס נייר אלומיניום אופן ההכנה: אנטריקוט "אדום אדום" מיושן בדיוק כמו שצריך ומוכן לצלייה. מחממים גריל פחמים, מנקים את הרשת. מניחים את הבשר על הגריל וצולים שלוש דקות. מסירים את הרשת עם הבשר ומניחים לרגע בצד. מפזרים את עשבי התיבול על הפחמים. הופכים את הבשר על הרשת ומחזירים לאש. בוזקים פלפל שחור גרוס ומלח גס. מכסים את הסטייקים באופן רופף בנייר האלומיניום. צולים עד לדרגת ההכנה הרצויה – לפחות שש דקות לאנטריקוט. הבשר יקבל טעם מעושן נפלא.
 

clcl

New member
סטייק במרינדה ברבקיו עממי

סטייק במרינדה ברבקיו עממי ניתן ומומלץ להכין גם מנתחים סינטה (סירליון), שייטל (RUMP) מתכון להכנת 2 סטייקים רכיבים: 2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי "אדום אדום" (250-300 גר' כל אחד) רכיבים למרינדה: (בהתאם להעדפה אישית) 1/2 כוס קולה 4 כפות גדושות קטשופ טבעי או חריף 1 כפית סוכר 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 1 שן שום גדולה כתושה אופן ההכנה: זמן הכנה לפני בישול 5 דקות, זמן טיגון או צלייה בהתאם למידת ההכנה הרצויה. 1. מערבבים את כל רכיבי המרינדה לתערובת אחידה. 2. טובלים את הסטייקים במרינדה משני הצדדים ומשרים למשך שעה אחת לפחות. 3. לטיגון : מוזגים כ 2 כפות שמן למחבת חם (רצוי במחבת עם תחתית עבה) ומטגנים למידת ההכנה הרצויה בהתאם לטבלת הטיגון. 4. לצלייה על האש : מניחים את הסטייק על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה הופכים את הסטייק מצד לצד מס' פעמים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה. 5. בוזקים מעט מלח גס מעל הסטייק מייד בתום הצלייה/הטיגון. מגישים חם.
 

clcl

New member
סטייק אנטריקוט ברוטב בלסמי

סטייק אנטריקוט ברוטב בלסמי זמן הכנה: 30 מנות: 3 שיטת בישול: טיגון רכיבים: 1 מגש סטייק אנטריקוט "אדום אדום" רכיבי הרוטב: 1 גזר גדול מחולק ל - 4 1 בצל בינוני מחולק ל- 4 2 כוסות יין אדום מרלו או קברנה 1/2 כוס חומץ בלסמי 2 כפיות סוכר זמן הכנה לקראת טיגון 5 דקות, זמן טיגון בהתאם למידת העשייה הרצויה ניתן ומומלץ להכין גם מנתחי סינטה אופן ההכנה: 1. מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. 2. מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכ 1/3 - 1/2 מהכמות המקורית (כ 30-40 דקות). הרוטב צריך להסמיך כך שבטבילת כף עץ תתקבל שכבה. מסננים ומצננים. ניתן ומומלץ להכין כמות רוטב גדולה מראש למזוג לתבנית לקוביות קרח ולשמור במקפיא.
 

clcl

New member
סטייק אנטריקוט ברוטב פלפלת

סטייק אנטריקוט ברוטב פלפלת מאת השף של קנור חומרים: 5 נתחי סטייק אנטריקוט איכותי 1 כוס יין אדום 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית פלפל שחור שלם 1 כפית פלפל ירוק שלם (גרגירים) 1 כפית פלפל אדום (גרגירים) 1 כף חרדל 100 גר' מחמאה 2 כפות ציר בקר קנור 2 כפות קמח לבן 1 כוס מים ½ כוס שמנת צמחית אופן ההכנה: 1. לצלות את הסטייקים על האש או במחבת מתאימה. 2. בסיר נפרד יש להמיס את המחמאה. להוסיף את כל סוגי הפלפל ולטגן מעט. להוסיף את החרדל ולערבב. להוסיף את הקמח ולבחוש עד לקבלת מרקם חלק. להוסיף את היין, המים והציר, ולערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק. 3. להביא לרתיחה ולצמצם עד לקבלת חצי מכמות הנוזלים. לצקת את השמנת הצמחית לרוטב, לכבות את האש ולערבב היטב. 4. לסדר את הסטייקים על צלחת הגשה, ולצקת מעליהם את רוטב הפלפלת.
 
למעלה