בקשת עזרה של גולשת

דור לוי

New member
האם יש בעיה חוקתית../images/Emo35.gif

עוד מישהו הגיב לה, ומדבריו מתברר שיש בעיה חוקתית. שבה אנשים נופלים בין הכסאות ולא יכולים לקבל סיוע. האם הנושא מוכר לקהילית העובדים הסוציאליים, וכיצד לדעתכם יש לפתור אותו?
 

עץ ועצה

New member
יש לא מעט

אנשים ש"נופלים בין הכסאות" ולא רק בתחום הזה. לצערי אין לי שום רעיון איך לעקוף את זה...
 

דור לוי

New member
אשמח לקצת הסברים

את אומרת שזה בהרבה מקרים? תוכלי לתת דוגמאות ולהסביר היכן בדיוק הבעיה המשפטית, כדי לנסות להציע פתרונות חייבים קודם כל להבין את הבעיה. אחרי זה, אם אפשר יהיה להכין משהו לעוס ומעובד היטב, יש הרבה חברי כנסת שיהיו מוכנים לקדם נושאים (הם מחפשים ניירות עמדה מוכנים שאפשר לכתוב את השם למעלה). כנ"ל לגבי מפלגות בהקמה המחפשות מצע... (יש עכשיו קומונה כזו בתפוז, מעבר לפעילות שאנחנו עושים בפורום רפורמה כלכלית בתפוז). ב
מראש
 

ג שם

New member
כסאות נועדו כדי שיפלו בניהם.

יש משרדים? יש. לכל אחד יש את תחום ההתמחות שלו? גם נכון. ומה קורה אם מישהו שייך לשני משרדים? האם הם יעוטו עליו כדי לטפל בו- או שינסו לזרוק אותו האחד לשני? ואם הוא לא בדיוק זה ולא בדיוק מההוא? ("גבולי"). זה המצב כשיש מישהו שסובל, לדוגמא, מפיגור (באחריות משרד הרווחה) וממחלת נפש (באחריות משרד הבריאות). אז יש כל מיני מנגנונים שנועדים לפתור את המצבים האלה ("וועדה בין משרדית") אבל עד שהם עובדים ומחליטים גם אדם בריא יכול ללקות בנפשו. חברי כנסת יקדמו נושאים "סקסים" שיש להם סיכוי לכותרת . תגיד ילדים מוכים/ רעבים- תקבל פניות לרוב. תגיד חולי נפש עם פיגור שכלי- נו, אני בספק. אגב, יש לך יופי של פורום. עוד אבוא להשתעשע בו.
 

דור לוי

New member
ניקח את הדוגמא שנתת

(ושוב מנקודת מוצא שאני אישית לא מבין בתחום העו"ס, יותר בכלכלה וקצת במשפט) בדוגמא שנתת אני מבין שיש וועדה בין משרדית שצריכה להחליט לאן המקרה שייך ולוקח לה זמן להחליט? האם הבנתי נכון?
אם כך, האם שינוי חקיקה שיגדיר שבמקרה שהוועדה לא החליטה עד מועד X נניח 3 חודשים (ואין לי מושג אם זה הרבה או מעט) הפציינט יוכל לבחור את המקום בו ניתן הסיוע הרב יותר?
האם יש צורך בשינוי חקיקה שיגדיר כי קבלת הפיצוי תעשה רטרואקטיבית מהפניה ולא מזמן קבלת ההחלטה, האם אפשר להגדיר כי הריבית על התשלום הרטרואקטיבי תהיה גבוהה (בסגנון דומה להלנת שכר, אולי במשהו פחות) כך שיהיה לוועדה תמריץ להיפגש ולזרז הטיפול בעניינים? אני לא יודע אם אני בכיוון, ואם כן האם ניתן להכליל את ההצעה למקרים נוספים של נפילה בין הכסאות? האם יש משפטנים בין העובדים הסוציאליים שיכולים לקחת רעיונות כלכליים כפי שהצעתי ולתרגם לשפה המשפטית? ולסיום -
על המחמאה ...
לילה טוב
 

ג שם

New member
נעלמתי

וחזרתי. אם תרצה נפתח שרשור חדש. המציאות שאתה מתאר היא קצת אוטופית, כאילו "זכויותיהם" של הנזקקים מוגדרים באיזה סל זכויות. בפועל, לפחות בשטח אותו אני מכירה הנפילה בין הכסאות היא נפילה... נער בן 18 שגדל בפנימיה טיפולית שמיועדת לבני נוער קשים במיוחד, והוא נמוך תפקודית, בעברו מספר אשפוזים פסיכיאטרים ללא הגדרת מחלת נפש וללא הגדרת פיגור, יכול להסתובב חודשים ושנים ללא מציאת פתרון הולם- הוסטל שמתאים לרמת תפקודו. ואכן חסרים משפטנים בין העובדים הסוציאלים. להערכתי התחום הסוציאלי זקוק לעיגון בתחום המשפטי והמוסרי (לא כפקידי סעד אלא כמי שרואה את זכויות האזרח כבסיס לפעילותו).
 

דור לוי

New member
אני לא משפטן למרות שיש לי קצת רקע

ולכן אני מוגבל בנושא. צריך להסביר לי לאט את הבעיה כדי שאבין מהר... כשכתבת: "יכול להסתובב חודשים ... עד מציאת פתרון הולם" מה התכוונת לאמר? שמגיע לו ומחוסר תקציב ומקומות פנויים לא מקבל? או שלא מגיע לו? או משהו אחר?
 

ג שם

New member
מסובך משפטית,

סביר להניח שבלי יעוץ משפטי יאכלו אותה כמו פופקורן. בהעדר משאבים היא אכן צריכה לפנות לעו"ד משי"ל. אם היא הסתבכה עם הסניף המקומי- שתפנה למרכז אחר של שי"ל- יש בדי הרבה ערים ומפורט באתר שלהם. קשה עם התאומים והזמנים? אולי אפשר לנסות להעזר במישהו שילווה אותה בכך. לפעמים בלשכת הרווחה יש מתנדבים- לרוב פנסיונרים, שיוכלו להרתם לעזרתה ל"סידורים".
 
למעלה