בקשת עזרה

ס1י1ו1ן

New member
בקשת עזרה

שלום, שמי לירון, אני כבר דור שלישי לשואה סבי וסבתי שהם ניצולי שואה כבר אינם בין החיים לאחרונה כאשר שוטטתי באתר יד ושם בניסיון לחפש מידע על בני משפחתה של סבתי אשר נספו בשואה לא מצאתי שום מידע אני יודעת כי מצד משפחתה של סבתי, אין עוד דודים או בני דודים כך שאין לי את מי לשאול אני יודעת שהיא התגוררה באוסטרו הונגריה, בחבל מארמארוש שבטרנסילבניה שהיום שייכת לרומניה האם מישהו יודע איך אני יכולה להשיג מידע על המשפחה ? האם עלי לפנות לארכיון של העיר שבה הם גרו ? האם יש ארגון שמסייע בדברים האלו ? אשמח על כל עזרה תודה רבה לירון

עב

New member
מה חיפשת באתר יד ושם ואיך?

תמיד כדאי להבהיר (בעיקר לעצמך) מה המטרה ואז אפשר לפרוס את אפשרויות החיפוש. אינני יודעת איך חיפשת ובאיזה מדור. בכל מקרה... המקום הנכון להתחיל בו הוא מאגר שמות קורבנות השואה (באתר יד ושם צד שמאל למעלה על רקע תמונת הילדה). לגשת לחיפוש מתקדם ולחפש לפי שם מוסר העדות (למטה) - לרשום את שם הסבא/סבתא ולראות אם הם מסרו עדויות. אחרי שתדעי יותר תבדקי איך פונים לארכיוני עיר ברומניה - בענין זה פני לפורום שורשים משפחתים יש שם מומחים לנושא. ככל הידוע לי אין ארגון. בכל מקרה תצטרכי לדעת יותר על סבא וסבתא - כמו למשל באיזה מקום הם גרו. בלי זה אין למי לפנות. אהה, יש גם ספרי זיכרון אבל שוב, צריך לדעת קודם איפה סבא וסבתא נולדו, גדלו וחיו.

שלום לך לירון

כפי שכתב לך "עב" צריך בידיוק לדעת מה את רוצה תלכי לפי עצה שנתן קודמי אבקש ממך לכתוב שמות באנגלית הם הפשר אחפס במקורות שלי בלי הבטחה שיצליח במשהו קבלי הטוב שבעולם אוס סבא אריה

lilmoe

New member
זה עתה שבתי משם....

לירון, כל שאעשה כאן זה לספר לך על נסיוני במשימה דומה. עם פרטים מדויקים הסתובבתי כחודש ימים בארדיי שהיא טרנסילבאניה. מהר מאד אבדתי תקוה מהפקידים הרומנים, שבשמחה ספרו לי שהיות ומדובר באנשים שאינם בין החיים, לא ימסרו לי כל מידע ולו הקטן ביותר. הם היו מודאגים למדי לדעת מהי הסיבה האמיתית לבקשותי, מה רצוני לעשות בטרנסילואניה... מה אני זומם.... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- בחוצפה המוכרת לכל ישראלי הודעתי לפקידים לבסוף שאסתדר מצויין ללא עזרתם.וטרקתי את הדלת מאחורי. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- חודש ימים שוטטתי לי במקומות עליהם שמעתי וחקרתי. רחובות שהחליפו את שמם, בתים שהיו ואלה שעדיין שם, כתובות חצי מדויקות, בתי כנסת נעולים ותפוררים שהפכו למחסן ירקות. גויים זקנים שעוד זוכרים.... ואחרים ששמחים לשכוח. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- לעינינך אומר שאינני חדל לחקור ולחפש עוד ועוד מידע. כך הגעתי לאיש זקן מאד שעדיין עובד... בחדרו הצנוע מצויה שידת מגירות ובה ערימת מסמכים עם הרבה מידע. כן נמצא שם ספר עב כרס וגדול המתימר לספר את תולדות היהודים בעיר הנוגעת. בין כל הצילומים ורשימת השמות לא נמצא דבר הקשור למשפחתי מלבד שמה של סבתו של אבי, הכתוב בשגיאת כתיב. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- לי די ברור שאת תמשיכי לחפש ולברר עוד ועוד, ככה זה אצלנו כנראה, דור שני וגם שלישי לשואה. הכי חשוב, אל תזכירי אפילו ברמז שמדובר באנשים שכבר אינם חיים. הקפידי לשאול עליהם כאילו הם עדיין כאן. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ליל מו דור שני

למעלה