בקשת עזרה

sr G a L

New member
בקשת עזרה

אני מנגן על סקסופון ואני צריך את עזרתכם אם ניתקלתם או תיתקלו בזה אני מחפש את התווים של הסולו סקסופון בשיר Us and them מהאלבום Dark Side Of The Moon תודה! אפשרי גם אולי סרטון שמסתובב באינטרנט שמנגנים רק את הסולו עצמו כדי שאני אוכל להוציא אותו מהשמיעה אני צריך את זה כי אולי אני אעשה את השיר הזה עם להקה שעושה קאברים תודה!

sr G a L

New member
אז אין אתר כזה?

או אפילו ספר תווים של הפינק פלויד?

Silvernaor

New member
יש ספר תווים של פינק פלויד

אין לי את דארק סייד, יש לי את wish ואת the wall. אבל בשניהם מצויים בעיקר תפקידי הגיטרה. (כמובן אקורדים וזה) אז אני בספק אם בספר של דארק סייד מצוי הסולו.

sr G a L

New member
זה נכון

ראיתי באינטרנט שיש רק טאבים ואקורדים אבל יש קטעים אינסטרומנטלים וסולואים ממש ממש יפים , לא רק לסקסופון, אלא מלודיות. אין ספר כזה שהוא לא רק לגיטרה ? אפילו לפסנתר

FunkyMonk

New member
לי יש לפסנתר

אבל בעקרון, יש כאלו שהם רב-תכליתיים. וחוצמזה, תוציא משמיעה, אין לך מה לעשות..

sr G a L

New member
ניסיתי להוציא משמיעה

הבעיה היא הסולו זה ממש אינדבידואלי. מלודיה זה לא כזאת בעיה להוציא מהשמיעה וחוצמיזה, עם תווים זה מקל
מה שמעניין, שהרבה מאוד מהשירים שלהם מנוגנים על סולם מינורי

sr G a L

New member
אני לא מחפש

טאבים או אקורדים לגיטרה אלא לפסנתר, או סקסופון (הכי טוב)

holo

New member
קראתי את ההודעה שלך טוב מאוד

לא נראה לי שבדקת כל כך את ההמלצות שלי. שוב, יש תוכנה מאוד שימושית וטובה שנקראת guitar pro, תוריד את גירסת הדמו מהאתר של החברה. עכשיו, כנס לאתר שקישרתי בהודעה הקודמת, שמה חפש את השיר ותסנן את התוצאות רק למתאימות לגיטר פרו. הפעם עשיתי את זה בשבילך, אבל שתדע להבא. הנה, כנס לכאן.

holo

New member
אגב, אאל"ט

תווים לסקסופון כתובים לטון וחצי נמוך יותר מגיטרה/פסנתר (מפתח סול). התוכנה מנגנת ומראה תווים שמתאימים לגיטרה, לכן יש להעלות את כל השיר טון וחצי למעלה*. אפילו אם זה ישמע גבוה מדי, סקסופוניסט יקרא את התווים וינגן בטון הנכון. * לאחר שהורדת את קובץ הגיטר פרו של השיר, סמן את סולו הסקסופון (למטה יש לך אפשרות לבחור את הערוץ והתיבה של כל כלי נגינה בשיר), לחץ על tools ואז על transpose, שם תבחר ב +3 על מנת להעלות את הקטע המסומן בשלושה חצאי טון, כלומר טון וחצי.

holo

New member
בעצם...

כל מה שכתבתי מתייחס לסקסופון אלט. לא יודע איך זה הולך אצל הטנורים...

sr G a L

New member
דבר ראשון

תודה, הייתי בטוח שהגיטר פרו זה לגיטרות אבל עדיין לא הבנתי איך לעבוד איתה טנור זה Bb אני אנסה לעשות משהו. אם אתה יודע את הטרנפוזיציה לטנור Bb אשמח אם תפנה אלי במסר אישי ד"א השגתי את התקליט שחיפשתי אותו כל כך !! סופסוף

FunkyMonk

New member
אממ נראה לי ככה:

הפוזיציה בה כותבים את הכלים ה"סטנדרטיים" זה סולם C. תחשוב שכשאתה כותב לסקס' טנור, ב Bb, הצלילים הם בעצם טון פחות ממה שהם כתובים. נניח, במפתח דו-טנור (זה המפתח של סקס טנור?), על הקו השלישי מלמטה, יהיה Bb ולא C. כלומר - כתוב C, אבל זה מנוגן Bb. זה הכל אינטרפטציה יבשה, אין פה בעיה.

sr G a L

New member
Bb

זה סי במול לא דו במול תודה לכולם !!!!! אם נקליט ויצא יפה אני אשתף אותכם

Silvernaor

New member
נכנס זה שלומד תזמור

סקסופון טנור בסי במול מז'ור - משמע כשאתה מנגן דו אז שומעים סי במול. אתה אמור לנגן הכל טון למעלה ממה שאתה רואה בתווים.

Silvernaor

New member
ולמי שמעניין אותו הנה רשימת שאר הכלים בתזמורת

כינור, ויולה, צ'לו, קונטרבס - כולם כלים בדו, אין שום שינוי (לגיטריסטים מבינכם, ומנסיון אני יודע שיש כאלה שלא יודעים, C=דו) מכלי הנשיפה מעץ: חליל, אבוב, ובסון - כלים בדו, אין שום שינוי קלרינט - Bb - סי b , ויש גם סוגים שונים יש קלרינט ב- לה וכו'... קרן אנגלית - F כלי נשיפה ממתכת- קרן יער - F חצוצרה - Bb , למרות שיש גם חצוצרה בC (בדו) טרומבון וטובה- כלים בדו.

FunkyMonk

New member
קיצר, בדיוק מה שאמרתי

כשכתוב לך דו זה בעצם Bb. בלי להעליב, אבל אני פשוט שונא את האינטרפטציה של הנשפנים.. "כשאני מנגן C זה בעצם Bb" וזה אמור להיות: "כשכתוב לי C אני מנגן Bb"

Silvernaor

New member
לא לא

כי מבחינת הסולם בכלי, הוא מנגן C אתה שומע Bb, הוא לא ניגש Bb. אני מנגן בקרן יער, אני לא מתחיל לחשוב על זה שכל פעם שאני מגנן דו אני בעצם מנגן פה...

FunkyMonk

New member
זה בגלל שהטמיעו בך את העניין הזה.

A הוא 440Hz. בוא נניח שסקסופון טנור מנגן את הסולם שלו, Bb. עכשיו נתייחס לזה כאילו הוא מנגן על סולם C. כשהוא יגיע לדרגה שישית, שהיא A, הוא כלל לא ינגן את התדר 440Hz, אלא תדר אחר לחלוטין. ולכן הוא לא מנגן A, אלא G. העניין עם כלים שהם לא מבוססי-סולמות, כלי מיתר בעיקר, הוא שהם יכולים לנגן כל סולם שהם רוצים. אבל דו מז'ור הוא כאילו הסולם ה"רגיל", ולכן נהוג להשוות את הנגינה שלנו לסולם זה.

למעלה