בקשת עזרה

hila546

New member
בקשת עזרה

יש לי ידיד שמשחק כבר הרבה זמן כדורסל, וספורט בכללי.. לפני שנה הוא פצע את הברך, אומר שזה קרע. בכל אופן כבר שנה שהוא מזניח את הרגל, עכשיו הוא התחיל בפיזיותרפיה להקל על הכאבים... אני יודעת שזה דבר רציני מאוד יחסית ל"תרופות סבתא" אבל יש משהו שאפשר לעשות? שמן שאולי יקל על הכאבים?? משהו? אשמח לתגובות הילה

עוז46

New member
להילה

בעיה אם יש קרע. גם כואב. אבל אם לא עושים דבר הדבר מחריף את מצב שאר השרירים, ביחוד אם היו רגילים למאמץ. לכן טוב מאוד שהתחל בטיפול, ואם הרבה סבלנות והתמדה אפשר להגיע להשגים נעים. ישנם כמה משחות מאלחשות את הכאב, אם מהשריר או העצב שנפגע. יש רק לזכור שבזמן ההלחוש לא לעשות תנועות או מאמץ יתר שאז הגוף לא ירגיש בגרימת הנזק. משחת ארניקה נפוצה מאוד וישנם גם משחות למפרקים ושמנים הסינים והתאילנדים. ישנם משחות לעצבים פגועים בבתי מרקחת, והכי כדאי להכנס לבית טבע או בית מרקחת ולשמוע על המלצותיהם. יש שימליצו על מחממים להזרמת דם טובה יותר ויש שימליצו על המקררים, החלטה שלך. בנוסף לכל זאת ממליץ לבדוק אם מעסה רפואי את השרירים ברגל שבה הברך פגועה, ואפשר לגוון בטוינא או שיאצ'ו. וכל טוב בהמשך.

עוז46

New member
מחממים ומקררים

הכי פשוט, כשמורחים על העור את השמן או המשחה הרגשת חום מתפשטת באזור המרוח. החומרים החודרים לשכבות השריר, וגם לעמוק שבשרירים, ממריצים ומעוררים את חילוף החומרים באותו אזור תוך כדי טיפול בבעיה הנמצאת שם, כמו הצתברות פסולת או זרימת דם לקויה, המקררים עושים אותה פעולה, רק שתחושת קור מתפשתת באזור. שבכמה מהמשחות והשמנים ישנם מאלחשים נגד הכאב, הגורם לפעמים לשריר להשאר מכווץ.

yigalby

New member
היי

אפשר להשתמש בשמן פיגם או שמן פרע שהם בעלי פעילות אנטידלקתית ופעליות שמרגיעה עצבים. בנוסף אפשר לשתות תה מעלי ערבה בהנחה שלא לוקחים מדללי דם. נכנסה בי לפני שבועיים מישהי עם טרקטורון ברגל - בירך מכה חזקה בשריר והגיד הרגיש כמעט נקרע. אלו הדברים שעזרו לי.. פיגם עוזר מכעט לכל כאב חיצונית בהצלחה

למעלה