בקשת עזרה
שלום רב, תאונת דרכים שהיא גם תאונה במהלך שירות צבאי, מאפשרת לתבוע או את חברת הביטוח או את משרד הביטחון. הליך התביעה נגד משרד הבטחון, דומה לתביעה נגד מוסד לביטוח לאומי, כלומר בדיקה על ידי ועדות רפואיות מטעם משרד הבטחון - הבעיה היא, אם אני לא טועה, שבתאונה, אשר לא קשורה במישרין לשירות הצבאי עצמו, כדי לזכות בפיצויים ממשרד הבטחון, הנכות הרפואית, צריכה להיות גבוה מ - 19% [אם אני לא טועה - שכן תביעות נגד משרד הבטחון, זו התמחות מיוחדת]. מתי הייתה התאונה? - בדרך כלל, כאשר לא מדובר בפגיעה מאוד מאוד משמעותית, חברות הביטוח יעדיפו לחכות כשנה מיום קרות התאונה, כדי לסיים את התיק, שכן הן מחכות לראות את הנזק המגובש, כלומר איזה נזק נותר, אחרי תקופת ההחלמה. מה היקף נזקי הגוף שנגרמו לבן שלך? במקרה שהם לא חמורים יחסית, בהתאם לקובץ הנכויות, עדיף לתבוע את חברת הביטוח לא את משרד הביטחון. ממה שאני מבינה, עורך הדין שלכם בחר במסלול תביעה נגד חברת הביטוח, שלח מכתב דרישה וסיכם עם חברת הביטוח, על מומחה/מומחים מוסכמים, אשר יבדקו את בנך ויקבעו את הנכויות שנגרמו לו בגין התאונה. בהמשך ולאחר קביעת הנכויות, הוא ייעשה הערכת הנזקים ויציע לסיים את התיק בסכום מסוים - ככל שלא תהיה הסכמה על סכום הפיצוי, יגיש או יכול להיות שהוא כבר הגיש, תביעה לבית המשפט [שילמתם כ - 590 ש"ח בגין אגרת בית המשפט?] ואז מאחר וכבר ניתנו חוות דעת של מומחים רפואיים מוסכמים, יוגשו תחשיבי נזק מטעם כל אחד מהצדדים ובית המשפט יתן הצעה לסיום התיק בפשרה. על כן, עצם העובדהשאתם סבורים ששום דבר עדיין לא זז, הרי שזה תלוי במתי הייתה התאונה וחצי שנה מיום מסירת הטיפול בתיק לעורך דין ועד למינוי מומחים מוסכמים, זה סביר, שכן יכול היה להיות מצב שהם כלל לא היו מסכימים למינוי מומחים מוסכמים. תעשי חיפוש באינטרנת על תביעות נגד משרד הבטחון - לבטח תוכלי למצוא משרדים שמתמחים בתביעות נגד משרד הבטחון, אבל שוב, יש לשקול את כדאיות התביעה נגד משרד הבטחון, בהתאם להיקף הנכויות שנגרמו לבן שלך. אני מצרפת לך כמה לינקים לאתרים של משרדים שמצאתי באינטרנט - לא מכירה אותם
http://www.bechar.co.il/profile.html בהצלחה